Cartier de case tradiționale din Bucovina, amenajat în județul Suceava. Terenurile sunt scoase la licitație de Primărie

august 24, 2017

Un cartier de case tradiționale din Bucovina va fi amenajat în comuna Horodnic de Sus, județul Suceava. Primăria a anunțat că scoate la licitație, începând de vineri, peste 40 de parcele de teren care pot fi concesionate. Cei interesați vor avea la dispoziție cinci sau șase tipuri de case în stil tradițional bucovinean. Conform proiectului, toate locuințele urmează să aibă același regim de înălțime și același aspect exterior, inclusiv în privința gardurilor și a curților.

Situată la aproape 50 de kilometri de Suceava și la 9 de Rădăuți, comuna Horodnic de Sus urmează să aibă primul cartier de case tradiționale bucovinene. Proiectul inedit este promovat de Primărie, care a anunțat că va scoate la licitație nu mai puțin de 45 de parcele de teren. Acestea vor putea fi concesionate pentru amenajarea noului cartier, informeză Monitorul de Suceava.

Primarul comunei, Valentin Luţa, a precizat că noul cartier va fi amenajat pe o suprafață de peste cinci hectare. Terenul va fi împărțit în 40 de parcele de câte 1.000 de metri pătrați și în alte cinci cu suprafețe cuprinse între 800 și 1.000 de metri pătrați. Parcelele vor putea fi concesionate pe o perioadă de 49 de ani, cu posibilitatea cumpărării după construcția caselor tradiționale bucovinene.

Primarul comunei Horodnic de Sus spune că este nemulțumit de felul în care arată casele construite recent în Bucovina.

„În multe localităţi din judeţ sunt numeroase case roz, galbene şi tot felul de culori. Din acest motiv vrem să redăm Bucovinei ceea ce este al Bucovinei. O zonă cu locuinţe tradiţionale din Bucovina”, a declarat primarul din Horodnic de Sus, pentru sursa citată.

Licitația pentru concesionarea celor 45 de loturi de case va avea loc vineri, la sediul Primăriei. Prețurile de pornire a licitației sunt cuprinse între 2,8 şi 3,7 euro pe metru pătrat.

Cei care vor concesiona trenurilor pot putea alege dintre cinci sau șase tipuri de case în stil tradițional bucovinean. Potrivit proiectului, toate locuințele vor avea același regim de înălțime și același aspect exterior.

„Cei care doresc să locuiască în acest cartier vor trebui să finalizeze casele, cel puţin la exterior, şi să amenajeze gardurile în maxim trei ani de la data semnării contractului. După ce îşi vor termina casele, cei care au concesionat îşi vor putea cumpăra pământul”, a menționat Valentin Luţa, pentru sursa citată.

Potrivit sursei citate, proiectele au fost realizate de un arhitect din Horodnic de Sus şi respectă stilul tradiţional din Bucovina. Cei care vor concesiona terenurile vor putea cumpăra proiectele caselor la jumătate din preţul practicat pe piaţă.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *