Cât îi costă pe Voiculescu și Puzdrea să-și păstreze slugile

martie 19, 2015

În momentul în care a aflat că va fi cercetat penal, în urma plângerii făcute de Gabriela Vrânceanu Firu, Traian Băsescu a luat foc și a început să spună tot ce știe despre modul în care actualul senator a fost mâna dreaptă a lui Voiculescu. Despre cum și-a tratat angajații Dan Voiculescu dar și un alt mare mafiot al României actuale, Dumitru Puzdrea, în rândurile ce urmează.

Mereu în slujba Mogulului

Despre faptul că angajații lui Felix au servit intereselor de afaceri ale patronului nu e prima dată când se aude prin târg. Și cu ceva timp în urmă dar și acum se știa că Dan Voiculescu le- dat slugilor sale salarii imense, i-a împrumutat cu bani atunci când au avut nevoie, ba chiar i-a ajutat să-și dezvolte sau să-și construiască propriile afaceri. Ce-i drept a și cerut ceva în schimb: să fie la rândul său ajutat la finanțarea partidelor politice, să semneze acte false, să șantajeze persoane care nu erau pe gusul lui Voicuescu. În acest sens Băsescu a venit cu niște declarații incendiare, afrmând că Gabriela Vrânceanu Firea ar fi semnat niște „împrumuturi de 400.000 de euro și 1,8 milioane de dolari pe care, se pare, a uitat să-i mai dea înapoi”. Dar cum a aflat fostul președinte al României aceste dedesubturi? Prin operațiunea telefonul fără fir. Adică lui Băsescu i-a comunicat Udrea blonda fiind informată la rândul său de ziaristul Oreste, care se pare că le-ar fid at și „instituțiilor statului, care, bineînțeles nu se ocupă de ele”. Un alt personaj adorat de Voiculescu se pare că a fost Codruț Sereș, care a lucrat la grupul de firme Grivco. Acest a devenit senator de Maramureș în anul 2004, iar în 2005, ministru al Economiei și comerțului. Apoi a fost pus sub acuzare în dosarele „Privatizărilor strategice” și „Hidroelectrica”. Gura lumii că atunci când a văzut că fiul său adoptiv, Sereș, e la ananghie, Voiculescu s-ar fi scuturat ca dracul de tămâie, așa încât Codruț execută la Rahova 4 ani și 8 luni de închisoare, pedeapsă primită în dosarul „Privatizarilor strategice”. El a fost condamnat, în „Hidroelectrica”, în primă fază, la 4 ani de închisoare.

Ziariștii, aliații lui Felix

Un alt aliat al lui Voiculescu a fost și medicul Gheorghe Mencinicopschi, care, culmea, a ajuns și coleg de celulă cu fostul său șef și patron, Dan Voiculescu. Și acesta și-a primit pedeapsa pentru importantul rol pe care l-a jucat în privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, lucru executat în favoarea mogulului. Gurile rele spun că acesta ar fi fost recompensat pentru ajutorul dat lui Felix cu „participări la simpozioane în străinătate și prin menținerea sau desemnarea unor funcții”. Din păcate pentru el, medicul stă acum opt ani în spatele gratiilor. De departe cel mai bine plătit angajat al lui Voiculescu este ziaristul Cătălin Tolontan, directorul Gazetei Sporturilor, despre care gura târgului spune că ar fi câștigat între anii 2005-2010, aproximativ 2,52 milioane de euro. O sumă bunicică ca să-I speli picioarele unui excroc, nu-I așa domnule Tolontan? În ceea ce-l privește pe Gâdea, lumea spune că potrivit ultimei declarații de avere a jurnalistului, acesta ar fi înglodat în datorii, nu mai puțin d 785.000 de lei trebuind să-I înapoieze lui Dan Voiculescu.

Cine stă de partea lui Dumitru Puzdrea?

Evaziune fiscală grosieră, spălare de bani, dezinformare, manipulare, instigări la dezordine, instigare la linșaj, amenințări pe bandă rulantă, tentative de omor și lista poate continua. Cu asemenea lucruri se ocupă cei care trăiesc alături de Dumitru Puzdrea și din banii lui. Cine sunt aceștia? Să începem cu ofițerii secției 2 poliție, Voicu Mihai Marius, actualul adjunct al șefului Poliției Capitalei și ofițerii Firu Denisa și Lupu Marian. Pentru modul cum au reușit să țină la adăpost dovezile care-l incriminează pe Puzdrea, aceștia au fost și sunt mereu cadoriți cu sume uriașe de bani, nenumărate excursii și străinătate, mașini luxoase și alte beneficii. Un alt personaj pe care Puzdrea îl iubește foarte tare este fostul șef arme și muniții din cadrul IGP, Constantin Gurmezescu, cu care acesta trage niște chelmeze pe cinste la restaurantul Casa Gorjeană din București. E și normal să aibă Puzdrea atâta grijă de Gurmezescu, întrucât influența acestuia față de colegul și prietenul său, ofițerul DIICOT Suceava, Cristian Vasilcău este uriașă. Iar Vasilcău are un cuvânt foarte important de spus în dosarul în care Puzdrea este cercetat pentru furtul pe care l-a săvârșit la fabrica de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc. Doar Vasilcău a fost cel care a reușit să fure saci cu acte oficiale care trebuiau prezentați expertului din partea DIICOT pentru expertiză și tot el a ascultat ordinele fostei sale șefe Alina Bica, iar dosarul a stat pe dreapta din anul 2007… Și pentru că am amintit de fosta șefă a Antimafiei, trebuie să reamintim că aceasta nu l-a sprijinit, contra cost evident, pe Puzdrea doar la acest dosar ci a avut un rol surprinzător de mare și în mușamalizarea și altor dosare, printre care și cele deschise lui Dumitru Puzdrea la complexul Flora. Dar Alina Bica a fost prietena Elenei Udrea și a lui Dorin Cocoș, ambii fiind cunoscuți ca fiind prieteni la cataramă cu Dumitru Puzdrea și primind de la el sume uriaș pentru a-l ajuta în desfășurarea activităților ilegale.

 

Bogdan Chireac, un ajutor de nădejde

Dacă Tolontan se spune că a fost cel mai bine plătit de șeful Voiculescu, ne e greu să cuantificăm cam la cât s-ar ridica suma pentru care a lucrat Bogdan Chireac pentru Puzdrea. Și pentru care lucrează în continuare. Pentru că, din câte știm noi, Chireac este un fel de informator de nădejde pentru Puzdrea, un adevărat Moș Crăciun care vine zilnic cu sacul plin de informații proaspete despre oameni politici și afaceriști, informații pe care mafiotul le pune la loc ascuns în ideea că le va scoate când va veni momentul. Bogdan este cel care a reușit ce nici un alt jurnalist nici măcar nu a visat: să ascunsă toată arhiva ziarului Adevărul, unde erau stocate zeci de materiale care prezentau incredibila excrocherie a lui Dumitru Puzdrea. Tot Bogdan Chireac, securistul, este cel care l-a scos pe prietenul său, Puzdrea, dintr-un mare impas, atunci când în casa acestuia au fost descoperită de către DIICOT și FBI o rețea de hackeri căutați în toată lumea, care împărțeau banii furați cu… tăticul Puzdrea. În ceea ce-l privește pe slugarnicul Dinu David, fostul căruțaș de la complex Flora, actualul amant al Simonei, fiica lui Puzdrea, situația stă în felul următor: tăticul i-a dat și lui o muncă demnă de tot disprețul. Pentru că Dinu David se ocupă de strângerea taxei de protecție pe care Puzdrea le-a impus-o celor 200 de șoferi de taxi care tranzitează zilnic complexul Flora și care sunt obligați să scoată nu mai puțin de 100 lei de persoană. Altfel, Dinu David se transformă într-o brută și, împreună cu tablagiii secției 2 care stau ca niște căței să păzească pavilionul 7 al complexului, acolo unde se ascund tone de marfă adusă ilegal din țări ale UE, aplică urgent legea bocancului. Concluzia? Cine e mai avantajat? Slugoiul care are grijă de afacerile lui Voiculescu sau cel care a intrat în mafia lui Puzdrea? Sigur că și finalul poveștii va fi pe măsură. Pentru că plata pentru serviciile oferite se va transforma în mulți ani de închisoare…

 

casa_bogdan-7

Ca sa uite tot ce stie legat de moartea jurnalistului Dumitru Tinu, Puzdrea i-a facut cadou lui Bogdan Chireac o vila luxoasa, situata la doar citiva pasi de locuinta sa. Acesta a fost si momentul cind cei doi au devenit prieteni la catarama, Chireac transformindu-se intr-un informator de nadejde al sefului mafiei din Romania.

 

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

1 Raspuns

  1. MEDELEA spune:

    O SA VA LUATI PAPARA RAU PE 23 MAI…ORDINARILOR …!!! http://romaniaonesta.altervista.org/romani-din-diaspora/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *