Cât trebuie să mai așteptăm până scăpăm de Puzdrea și de lichelele sale?

decembrie 30, 2015

După 1990 românii au crezut că l-au prins pe Dumnezeu de picioare. Când colo, am constatat pe propria noastră piele că avem de-a face doar cu nesimțiți care au acaparat societatea și ne-au distrus șansa unui viitor decent, într-o țară ce se credea civilizată. Acum suntem la un pas să trecem în anul 2016 și constatăm că avem parte de aceleași lichele care ne mușcă ca niște lipitori și ne târăsc în cocina împuțită în care ei își fac veacul. Cine sunt acestea? Haimanelele care s-au pus în fruntea țării, acompaniați de oameni de afaceri corupți până în măduva oaselor, gen Dumitru Puzdrea, ale căror afaceri ilegale 100% le aduc bani grei justițiarilor care se dau de ceasul morții pe la toate posturile tv, unde se bat cu pumnul în piept că se chinuie din răsputeri să înlăture definitiv mafia.
Cinic și pragmatic
Dacă e să vorbim de Dumitru Puzdrea, am putea cu siguranță să scriem o carte. Un volum incredibil despre cum a reușit un simplu tablagiu de la Udriște să facă cele mai incredibile lucruri în urma cărora să atingă culmile evaziunii fiscale. Ce-i drept, pentru un personaj de un cinism și un pragmatism ieșit din comun, nu a fost deloc greu, mai ales că a reușit să strângă lângă el cele mai importante persoane din lumea bună a țării, care să-i țină trena. Acele persoane care pentru mita uriașă pe care au primit-o de-a lungul timpului l-au ovaționat mai ceva ca pe Ceaușescu în anii lui de glorie. Și uite așa, în loc ca marii edili ai Capitalei, marii procurori, judecători sau avocați care se consideră de renume să producă ceva bun pentru țara asta, ajunsă pe pragul prăpastiei, au coborât în noroiul lui Puzdrea.

Dar au trăit și trăit bine pe banii acestuia, cu conturile doldora de bani, vile uriașe,  mașini la care ar râvni marile staruri ale Hollywood-ului și alte beneficii uriașe la care înainte să dea mâna cu mafia lui Puzdrea nici cu gândul nu ar fi gândit. Grație acestor îmbârligături a reușit să reziste și în acest moment complexul Flora, fabrica de bani a lui Dumitru Puzdrea așa cum o numesc cunoscuții lui, fără de care acest om fără scrupule nu s-ar fi ridicat decât cel mult la statutul de simplu instructor auto. Dar fostul securist a devenit mare șmecher al fostului regim, actual și crede el, și viitor. Ceea ce, să ne fie cu iertare, dar nu prea credem că se va întâmpla. Doar dacă mita lui Puzdrea va rezista peste timp, iar tot ceea ce înseamnă instituție reprezentativă a României îi va accepta favorurile. Dar acest lucru nu e decât un alt vis din nopțile lui Dumitru Puzdrea, care în curând se va destrăma în curând. Pentru că, oricât de mult ar încerca el să demonstreze că există afacerist corupt care nu va da mâna cu legea, se înșeală amarnic. Ce-i drept, până acum România a fost o ruletă la care Puzdrea s-a jucat mult prea mult, așa că ar cam fi cazul să vină momentul în care să piardă pe tot ce a mizat.
Excrocii, în pușcărie
Dacă stăm bine și ne gândim, Dumitru Puzdrea nici nu prea mai are pe cine să se bazeze în jocurile sale de-a alba neagra. Asta pentru că majoritatea lichelelor care l-au slujit cu maxim devotament și au fost în stare să facă orice pentru a-și primi bucata de prăjitură gustoasă, au fost luați cu arcanul de marii procurori ai Direcției Naționale Anticorupție.

Desigur că Puzdrea a avut un șoc uriaș când a văzut cum sunt tăiate rând pe rând aripile lui Dorin Cocoș și ale Elenei Udrea, cei mai buni sfătuitori și colaboratori ai săi în toate domeniile de afaceri 100% negre. Și a început să-i tremure cât se poate de mult izmenele cele de mătase fină când a observat cum fosta șefă a DIICOT-ului, Alina Bica pierde teren din ce în ce mai mult și a trăit șocul mare când bruneta a fost aruncată fără nici un pic de milă în arestul Capitalei, apoi într-o pușcărie de drept comun, unde trăiește ca orice om de rând. Asta ca să vadă cu proprii ochi că nu se moare dacă mănâncă fasole la cazan. Dar poate că lui Puzdrea i-a venit să-și roadă mâinile atunci când a descoperit că însuși marele edil al Capitalei, Sorin Oprescu, este luat pe sus de oamenii legii și aruncat în același Beci domnesc. Să nu credem cumva că ar fi avut Puzdrea vreun minim de milă față de Oprescu, cel care devenea amnezic când cineva îi pomenea de situația de la complexul Flora…. Să fim serioși, lichelei supreme îi e groază de momentul în care Oprescu ar putea fi strâns cu ușa atât de tare încât ar putea deschise gura și spune tot adevărul despre acea clădire ridicată de sponsorul său oficial peste cele două apeducte care alimentează Bucureștiul cu apă.

Și atunci nu va cădea doar capul lui Puzdrea ci vor fi enorm de multe alte personaje care de care mai dubioase începând cu șeful de la Apa Nova, Roche Bruno, care însuși a declarat cu ani în urmă cât de grav a încălcat mafiotul Legea Apelor prin acea construcție și terminând cu cei de la Garda Financiară, Garda de Mediu, Sanepidul sau cei de la pompieri care nu au dat niciodată aviz de funcționare pentru complexul Flora, preferând aceeași șpagă imensă în locul controalelor. Dar Puzdrea e îngrozit să nu cumva să se afle că în umbra sa stă de ani buni fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu fără ordinele căruia date securiștilor pe care de altfel îi conduce și astăzi, multitudinea de dosare nu numai că nu ar mai primi nici un NUP, dar și cele mușamalizate, ar fi redeschise. Și, credeți domnule Puzdrea că nu veți parte de această surpriză neplăcută? Sunteți atât de convins că în anul 2016 care mai are foarte puțin și intră în casele noastre nu vom scăpa de aceste lichele, ca apoi să vedem cum sunteți pus definitiv la pământ? Nu uitați de proverbul românesc care nu a dat niciodată greș: nu aduce anul, ce aduce ceasul!
Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *