Câtă mită a luat „nevinovatul” Videanu de la Dumitru Puzdrea

februarie 3, 2015

Averea fostului ministru al Economiei și primar al Capitalei, Adriean Videanu e atât de mare încât poporul român a țesut o sumedenie de legende în jurul acesteia. Că averea e imensă, asta știm și noi, problema care ne doare e alta: cât din aceste bunuri se regăsesc pe declarația sa de avere și cât sunt dobândite ilegal? Dat fiind faptul că nu mai e demnitar de mulți ani, cea mai recentă declarație a lui Videanu datează in anul 2010.

În același timp, să nu uităm că în anul 2013 DIICOT-ul i-a pus sechestru lui Videanu pe mai multe lucruri. Este vorba chiar de sechestrul despre care procurorii DNA spun că ar fi fost ridicat în februarie 2014 de Alina Bica, șefa antimafiei. Se pare că de atunci și până acum Videanu nu a mai făcut nici o achiziție care să bată la ochi, pentru că îi era frică că sechestrul va fi pus din nou.

Adriean Videanu - fost primar | Foto: Mediafax

Adriean Videanu – fost primar

Dar de unde știm noi că acele achiziții făcute în acest timp (pentru că sigur au fost) nu s-au realizat pe numele altor persoane din familie, prieteni sau mai știm noi cine? Ar fi prima persoană care ar face acest lucru? Dar iată ce spunea DIICOT că deține în anul 2013: un imobil situat în localitatea Snagov, județ Ilfov, trei apartamente situate în București, un apartament situat în Mamaia, județul Constanța, conturi la două bănci, dividende la două societăți comerciale și 66.906 acțiuni la trei societăți comerciale. Doar atât, domnule Videanu? Nu vi se pare cam puțin pentru cât ați reușit să furați? Ați uitat că nu cu mult timp în urmă, ați declarat că aveți multe alte bunuri în plus, printre care și o clădire de 1340 metri pătrați finalizată în 2010. Este vorba despre casa din satul Ciofliceni, comuna Snagov, înălțată pe un teren concesionat pe 99 de ani. Ei, despre acest palat multe rânduri a scris presa română, cum ar fi de exemplu că întreaga construcție ar fi costat 4,5 milioane de euro, fiind ridicată pe un teren concesionat chiar de la Parohia Bisericii Ortodoxe Ciofliceni. Și tot despre această căsuță, însuși Videanu spunea ă e “pare mare, dar nu e”.

Așa să fie, domnule Videanu?
Dar pedeapsa pe care o veți primi dumneavoastră acum pentru tot ceea ce ați făcut cum o fi? Prea mică? Că de prea mare… nici nu poate fi vorba. Să vă amintim noi că ați mai avut ceva afaceri de care ați uitat? Cum ar fi societatea Secon SA, o firmă din Râmnicu Vâlcea, care desfășoară „activități de închiriere și leasing cu mașini și echipamente pentru construcții”. Sau de firma PECON SA, o firmă din Roșiorii de Vede care are ca obiect de activitate creșterea cabalinelor, păsărilor dar și a… măgarilor și catârilor?

Și acum, întrebare de baraj, domnule Videanu!
Ce facem cu ajutorul pe care i l-ați dat lui Dumitru Puzdea, în perioada cât erați primar?  Să vă reîmprospătăm memoria, a fost momentul

Dumitru Puzdrea - Fost deputat

Dumitru Puzdrea – Fost deputat

când Dumitru Puzdrea a încercat să facă o golănie, de data asta pe banii Uniunii Europene. În ce consta?  Să schimbe direcția de curgere a apei celor două apeducte care alimentează Bucureștiul, în așa fel încât să nu mai treacă pe sub clădirea ridicată de el ilegal la complexul Flora. Asta pentru că știa de atunci că a sfleclit-o grav cu această construcție și că va avea multe de suferit. Acesta este și motivul pentru care pompează șpăgi infinite la toți cei care știu de gravitatea situației, începând cu polițiștii și terminând cu avocații, procurorii sau judecătorii care se ocupă de situație. Ca să nu mai vorbim de domnii de la Apa Nova, care, deși au recunoscut acum câțiva ani cât de grav a încălcat fostul deputat, Dumitru Puzdrea,  Legea apelor, au uitat să facă vreun gest. Pentru că altfel și-ar fi pierdut mălaiul, care e… foarte consistent.

Va urma …

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *