Câtă mită trebuie să dai ca să ți se semneze niște acte false? Puzdrea știe…

iulie 18, 2015

 

 

 

 

În fiecare zi de la Dumnezeu aflăm că un alt reprezentant al statului, magistrat sau afacerist a mai făcut o nenorocire. Începân de astăzi, viața lui Cristinel Bâgiu a luat o întorsătură cu totul neașteptată. Pentru că fostul prefect de Buzău nu a fost cuminte absolut deloc.

Îndrăgostit până peste cap de bani și numărul lor, acesta a luat mită în valoare de 700.000 de euro ca să emită un act de proprietate pentru un teren de 15 hectare. Interesant este că fostul prefect de Buzău este cercetat în același dosar în care a primit șpagă fostul ministru de interne, Cristian David. Dar ce contează că ești ministru? Asta înseamnă că nu ai voie să faci bani pe bandă rulantă? Că nu îți permite cineva să faci ziua tot ceea ce visezi noaptea? Cine spune asta? Legea? Care lege? Cea pe care o pun în aplicare magistrații corupți ai României? Sau poate legea care nu e aplicată în cazul ororilor făcute de un incredibil mafiot al țării, Dumitru Puzdrea, omul de care nimeni nu se leagă nici măcar cu o vorbă nelalocul ei, darămite să mai fie și anchetat pentru faptele sale. Și apropos de faptele sale, poate că a venit momenul să-I punem domnului Dumitru Puzdrea o întrebare extrem de importantă: în ce relații se află acum cu fostul președinte al României, Traian Băsescu? De ce întrebăm acest lucru? Pentru că domnul Băsescu a fost pionul principal în tot ceea ce a însemnat ridicarea mafiotului în topul celor mai bogați afaceriști ai României. Ce-a făcut fostul șef de stat? Un lucru incalificabil pentru care va trebui să plătească, chiar dacă domnul Băsescu trage sfori cât cuprinde ca să nu aibă nimeni nimic ce să-I reproșeze.

Cel puțin cu Puzdrea a greșit enorm. Pentru că domnul Băsescu a avut tupeul de a-I semna lui Dumitru Puzdrea un act datorită căruia acesta a reușit să devină proprietar ilegal al terenului pe care ulterior a construit complexul Flora. Totul s-a desfășurat în perioada cât Băsescu era primarul Capitalei, iar pentru ajutorul primit a beneficiat de un cadou substanțial din partea lui Puzdrea: 4 milioane de dolari. La prima vedere sunt enorm de mulți bani, dar dacă stăm să ne gândim cât a câștigat Puzdrea în toți anii ce au trecut de atunci, constatăm că pentru mafiot a fost un nimic. A reușit de atunci să dobândească o avere care se ridică la 100 milioane de dolari! Oare câți afaceriști din România se mai pot bucura de o astfel de avere făcută la fel de necinstit? Există cineva din toți marii pești ai României care să fi reușit să facă bani din muncă cinstită și din onoare? Pare imposibil așa ceva. Dar după cum vedeți, orice problemă a lui Puzdrea, indiferent cât de gravă ar fi se rezolvă în doi timpi și trei mișcări cu multă mită. Și pentru că suntem la capitolul edili corupți să reamintim și de domnul Viorel Lis, un alt prieten de nădejde de-al lui Dumitru Puzdrea, personajul datorită căruia complexul Flora există și în acest moment.

De ce? Pentru că tot Lis a fost cel care, deși dăduse o lege prin care obliga pe toți cei care au ridicat construcții ilegale să le dărâme urgent, a uitat total de complexul Flora când în față I s-a pus un purcoi de bani. Asta nu înainte ca Lis să facă un circ de cea mai proastă calitate chiar în fața en-gros-ului, când a adus cu el de la ziariști și cameramani până la bulozere și muncitori, totul ca să demonstreze tuturor cât de iubitor de dreptate este el. Dar totul s-a schimbat în mintea lui Lis când Puzdrea l-a chemat în biroul lui de unde primarul a ieșit mai fericit cu câteva sute de mii de dolari. Drept urmare, ziariștii au făcut cale întoarsă însă nici măcar ei nu au avut curajul să spună mai departe ce s-a întâmplat de Flora nu a fost atinsă. Să ne mai întrebăm câți bani a scos din buzunar domnul Puzdrea și pentru ei? Ce, ar fi primii sau ultimii ziariști care s-au prostituat pe banii mafiotului? Domnul Bogdan Chireac, marele iubitor de șpagă, ex-jurnalist și actual analist politic ce-a făcut pentru Puzdrea? Nu l-a scos din cele mai mari incidente ale vieții sale? Nu cumva Chireac e cel care a rezolvat problema hackerilor care au fost prinși în apartamentul lui Puzdrea din strada Emil Racoviță? Pe cartea de identitate a lui Puzdrea scrie că locuiește tot acolo, deși el își duce zilele într-o vilă extrem de scumpă situată pe Șoseaua Nordului.

Nu tot Chireac a fost cel care, după moartea fostului său șef, directorul cotidianului Adevărul, a reușit, la ordinul tăticului suprem să facă să dispară absolut toate materialele unde Tinu relata cu lux de amănunte modul mafiot în care Puzdrea face afaceri? Ce a însemnat pentru Puzdrea să-I dea lui Chireac o vilă chiar pe strada unde locuiește el, la o distanță foarte mică, să-I umple contul până la refuz cu bani negri și să aibă grijă ca de atunci să nu-I lipsească nimic? Se vede treaba că pentru libertatea lui, excrocul acesta nu face rabat de la nimic. Credeți cumva că acum domnul Chireac nu-și mai primește șpăguțele? Puzdrea nu-și permite un astfel de risc. În plus, dacă pe Chireac îl apucă damblaua și începe să dea din gură, viața lui Puzdrea nu va mai fi niciodată ca înainte. Dar oare o fi tot o rentă lunară ca cea de care beneficiază Lis ca să aibă și el ce juca la păcănele și să dea femeilor ușoare? Puzdrea știe…

 

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *