• Fără categorie
  • 0

Ce a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, după ce Teodorovici a cerut impozitarea Bisericii

februarie 11, 2018

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a pus problema impozitării Bisericii, în trecut, dar și acum câteva zile. Acesta dorește ca banii strânși să nu fie impozitați, dar să fie direcționați de stat către proiecte sociale. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, susține că propunerea ministrului de Finanțe este tautologică, pentru că Biserica deja face astfel de proiecte.

 

„Propunerea ministrului nu este una de impozitare. Este o falsă perspectivă a ceea ce dumnealui a comunicat. Ministrul s-a referit doar la o mai accentuată folosire a activităţilor filantropice şi sociale a cultelor religioase din România, pentru ameliorarea unor stări disfuncţionale din societatea românească. Ministrul a apreciat implicarea Bisericii şi a spus că Biserica face asfel de acţiuni filantropice mai bine decât statul, dar că îşi doreşte o accentuare”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, informează Mediafax.Astfel, transmite Bănescu, ceea ce a propus ministrul de Finanţe se întâmplă deja.

„Ceea ce ministrul nu a apucat să adauge este faptul că ce propune domnia sa se întâmplă deja, într-un mod profesionist, foarte bine articulat. În Patriarhia Română există aproape 800 de instituţii sociale filantropice, cu rezultate foarte bune. În ultimii 10 ani, Biserica Ortodoxă Română a cheltuit peste 150 de milioane de euro pentru acţiuni sociale, iar anul trecut a cheltuit peste 24 de milioane de euro”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *