Ce afaceriști și politicieni vor fi condamnați în 2016?Vor zornăi cătușele și pentru Dumitru Puzdrea?

ianuarie 4, 2016

 

De-a lungul timpului, politicienii și afaceriștii penali ai României au făcut doar ce au vrut și au ajuns să nu rateze astfel nici o acuzație atunci când au fost prinși cu mâna în borcanul cu miere. Așa că infracțiunile de la luare și dare de mită, la abuz în serviciu până la fals în acte şi trafic de influenţă, afacerile necurate le-ar putea aduce ani grei de închisoare. Dacă punem la socoteală că cea mai mică pedeapsă ar putea fi de doi ani iar cea mai mare de zece, ca să nu mai spunem că de multe ori infracțiunile se cumulează, ne putem gândi și singuri ce viață vor avea marii mahări de acum încolo în spatele gratiilor. Dar oare vor zornăi cătușele anul acesta și pentru unul dintre cei mai mari evazioniști ai țării, Dumitru Puzdrea?

Ai greșit, atunci plătește

Dacă 2015 a fost cu siguranță anul cu cel mai mare zornăit de cătușe, în 2016 va fi probabil anul cu cele mai mari condamnări. Asta pentru că nume sonore ca Elena Udrea, Liviu Dragnea sau inculpații din dosarele Microsoft și ANRP ar putea primi în sfârșit, condamnările. Evident că nici Alina Bica nu va scăpa de rigorile legii, iar alături de ea vor suferi și deputatul Cătălin Teodorescu, fostul vicepreşedinte ANRP Sergiu Diacomatu, Lăcrămioara Alexandru şi Crinuţa Dumitrean. Tot retrocedările ilegale ar putea veni cu condamnări şi pentru Horia Georgescu, Theodor Nicolescu sau Marko Atilla. În ceea ce o privește pe Udrea, aceasta a trecut pragul poliției chiar din prima zi a anului. Drept urmare, după cum spune tradiția, așa o va ține tot anul. Cu drumuri la instanță pentru dosarul Gala Bute, la DNA pentru ancheta în dosarul BRD și la poliție pentru controlul judicar de care nimeni nu vrea deocamdată să o scape.

În plus, să nu uităm că audierile în Gala Bute avansează ușor, dar sigur, iar Udrea are trei acuzații de luare de mită și abuz în serviciu. Nici pentru Dorin Cocoș sau Pinalty anul 2016 nu va fi unul prea bun, pentru că cei doi împart incredibilul dosar Microsoft, care se pare că a ajuns pe ultima sută de metri. Iar lor li se alătură și fostul ministru Gabriel Sandu, care tremură să vadă ce condamnare i se dă. În ceea ce-l privește pe Liviu Dragnea, se pare că el va scăpa primul, pentru că va primi din ce se aude o condamnare la sfârșitul lunii ianuarie. Dacă v-a plăcut doamnelor și domnilor să credeți că în România legea e doar pentru prostime, atunci nu vă rămâne decât să trageți consecințele. Nici o condamnare nu va fi prea mare pentru cât de multe nenorociri ați făcut. Iar despre unele deocamdată nu a aflat nimeni…

Ne vom lua adio și de la falsul proprietar al terenului de la Flora?

Bine, bine, dar dacă Udrea și Cocoș vor primi condamnările care le merită, de ce să nu se întâmple același lucru și cu Dumitru Puzdrea? Nu a făcut acesta cele mai incredibile afaceri cu foștii soți? Nu era evazionistul ținut în brațe de fostul ministru al Turismului și al său Cocoș? Uităm că atunci când Puzdrea a primit o ofertă incredibilă de la niște afaceriști turci să vândă Flora nu putea să facă nici un pas pentru că societatea avea cartea funciară blocată și atunci a apelat la Udrea și Cocoș? Ba mai mult, le-a promis celor doi un comision uriaș dacă îi vor rezolva problema? De ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție nu au luat până acum atitudine deși se știa clar în cele mai înalte cercuri ce afaceri murdare au făcut cei trei? Mai mult decât atât, toată lumea vorbește că în Dubai Puzdrea nu și-a ascuns banii negri doar în conturi pe numele lui, dar există sume uriașe depuse și pe numele lui Cocoș și al altor acoliți de-ai mafiotului.

Nu vi se pare un subiect extreme de important pentru dumneavoastră, domnilor procurori? În altă ordine de idei, îl lăsăm și pe Băsescu să scape, deși știm că acesta a primit o mită uriașă de la Puzdrea, în valoare de 4 milioane de dolari pe vremea când era edil al Bucureștiului ca să-I semneze niște acte fără de care excrocul nu ar fi putut deveni niciodată în viața lui stăpân ilegal peste terenul de la Flora? Ce vă determină stimați oameni ai legii să uitați toate aceste lucru? Șpăgile incredibile pe care le primiți non stop de la Puzdrea? Pentru asta închidem ochii la tot ce face acest nenorocit? De ce nu se întâmplă nimic cu dosarul de la Câmpulung Moldovenesc, unde Puzdrea este a anchetat că a distrus fabrica de cherestea apoi a vândut-o bucată la bucată? Ne facem că uităm că datorită influenței Alinei Bica dosarul stă din 2007 și nu se întâmplă nimic? Adică se muncește din greu pentru a se găsi o cale cât mai rapidă să fie mușamalizat și acest dosar?

E posibil ca în țara românească, un ofițer DIICOT cum este cazul lui Cristian Vasilcău, cel în mâna căruia este acest acest dosar de ani buni să fure până și sacii cu acte oficiale ce trebuiau predați expertului DIICOT doar pentru că i-a dictat Puzdrea acest lucru și nu putea să dea înapoi întrucât a fost mânjit în cel mai ordinar mod? De ce nu se leagă nimeni de numele lui Virgil Măgureanu, cel care nu a plecat niciodată din rândurile securiștilor și datorită căruia este Puzdrea și în acest moment în libertate? Dacă facem dreptate și vrem să curățăm odată pentru totdeauna România asta de urât, atunci să o facem așa cum scrie la carte. Sau încă nu s-au jucat toate cărțile în care Dumitru Puzdrea este pionul principal și mai trebuie lăsat să-și facă mendrele pentru că de banii lui depinde traiul cel bun al celor care ar fi trebuit până acum să-l arunce în pușcărie? Nu ne-am săturat să plătim noi pentru toate mizeriile pe care continuă acest ordinar să le facă?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *