• Fără categorie
  • 0

Ce amendă vor primi angajatorii, dacă nu îi eliberează acest act angajatului

martie 20, 2018

Un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii aduce o nouă obligație pentru angajatori. Acesta a fost adoptat, astăzi, de Senat și are rolul de a evita problemele în cazurile în care firmele au bani de recuperat de la salariați.

 

Potrivit avocat.net, angajatorii vor fi obligați să elibereze fișa de lichidare cu câteva zile înainte de data încetării contractului de muncă. În această notă angajatorul va menționa pe lângă datele de identificare a angajatului, date despre debitele de orice natură rămase nelichidate (către angajator sau către angajat), dar și informații despre eventualele popriri provenite din titluri executorii.

‘Angajatorul este obligat să elibereze şi să comunice angajatului nota de lichidare cu trei zile lucrătoare înainte de data încetării contractului individual de muncă. Nota de lichidare reprezintă documentul semnat de părţile contractului individual de muncă ce atestă situaţia debitelor financiare şi patrimoniale rezultate în urma executării acestuia. Încălcarea de către angajator a obligaţiei de a elibera nota de lichidare se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 3.000 de lei’, se arată în propunerea legislativă.
Aceasta a trecut de Senat cu 100 de voturi ‘pentru’ şi unul împotrivă.
Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *