Ce face polițistul Voicu după ce nașul său, Tobă, a intrat la apă?

septembrie 27, 2016

Cum decurge o zi din viața majorității polițiștilor din România? Cum nu se poate mai bine. Dimineața își exercită funcția de șpăgari, la prânz pe cea de bătăuși, iar seara… se delectează în restaurante luxoase, osteniți de atâta muncă. Și asta fără pic de rușine, doar cu un un tupeu fantastic. Dacă nu-i trage nimeni la răspundere, de ce să nu continue? La același mod de lucru inedit s-au dedat și Voicu Mihai Marius împreună cu nașul său, mai marele peste toți Petre Tobă, supranumit de subalternii săi, Împăratul. Ce legături incredibile au avut cei doi cu falsul proprietar al terenului de la Flora, aflați din rândurile de mai jos.

Câini de pază credincioși

În mod normal, ca să fii polițist pe secție, nu e mare șmecherie. Nu iese mai nimic dacă nu pică vreo infracțiune la drum de seară. Și dacă nu se întâmplă asta, orice polițist căruia i s-a făcut foame, trebuie să iasă din vizuină și să se apuce să caute o pradă. Așa  procedat și domnul Voicu Mihai Marius, atunci când a hotărât că cel mai bine pentru el să trăiască liniștit în viață este să se alieze cu domnul Dumitru Puzdrea. Relația dintre cei doi a fost însă una veche, pentru că ambii au activat la Udriște, unde o bună perioadă de timp au împușcat francul, stând cu mâna întinsă, doar-doar apare vreo găinărie din care să facă bani. Dar vremea au trecut și cei doi s-au emancipat, ajungând adevărați ași ai furăciunilor. Așa că au trecut la planul doi și s-au pus de comun acord să urce și pe scara ierarhică.  Puzdrea și-a spus că cel mai bine îi stă dacă pune laba pe un teren care nu-i va aparține niciodată în viața asta, în sperță cel de la Flora pe care a ridicat ulterior (evident că fără nici un fel de acte viabile) colosul Flora, în timp ce Voicu, flăcău la acea vrema a conștientizat că e momentul să găsească o nevastă. Și nu oricare, ci una care să aibă un neam mare în spate. De polițiști, evident. Așa se face că Voicu a pus ochii pe o rudă de-a domnului Tobă, i-a luat mințile domniței și în doi timpi și trei mișcări, a făcut-o nevastă cu acte. Odată c asta, a început și ascensiunea lui Voicu în frumoasa lume a poliției șpăgare. N-a mai trecut mult și domnul Tobă trage câteva sfori importante și ce să vezi? Voicu ajune ofițer la secția 2 poliție. Unde, se împrietenește cu un alt personaj ciudat al poliției române, ofițerul Hamzu. Atât de strânsă a devenit legătura, că Voicu a devenit nașul lui Hamzu. Și nu mai trece mult și același Voicu devine șeful poliției sectorului 1.

Finul Hamzu

Cum locul lui Voicu de la secția 2 poliție rămăsese gol, trebuia urgent umplut. De cine? De finul Hamzu, evident. Numai că finul nu rămâne aici mult timp pentru că voia și el să avanseze așa cum ne așteptam, așa că dă fuga după nașul Voicu la poliția sectorului 1, unde devine… adjunct. Sigur vă veți întreba cu toții ce treabă mai are Puzdrea în această ecuație cu n necunoscute. A fost perioada în care domnii polițiști au început să-și ia cât mai în serios rolul de protectori ai lui Dumitru Puzdrea. Sigur că munca prestată a trebuit plătită cu bani grei, iar pe Puzdrea nu l-a durat deloc sufletul când i-a scos din buzunar. Doar datorită polițiștilor săi preferați i-a făcut, nu-i așa? Iar dovada cea mai clară a banilor primiți de Voicu și ai lui prieteni sunt dosarele intentate fostului asociat al lui Dumitru Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin, dosare la care întotdeauna a fost dată Neînceperea Urmăririi Penale. Dar asta nu e tot. Domnul Voicu a mers mult mai departe și l-a luat sub aripa sa veșnic protectoare și pe un alt hoțoman din poliția română, Lupu Marian, un polițist cunoscut pentru dorința sa de a face bani peste noapte.  Ce a urmat? Un alt dosar al arhitectului Năstase ajunge o bătaie de joc pentru că a intrat pe mâinile murdare ale inspectorului principal Lupu Marian. Și de ani buni dosarul e aruncat în sertarele din biroul lui Lupu, domnul ofițer refuzând la vremea respectivă să arunce măcar un ochi peste înregistrările video puse la dispoziție de fostul asociat al lui Puzdrea. S-a speriat probabil de ceea ce ar fi putut vedea, iar banii primiți de la Puzdrea i-au întunecat vederea. Tot la secția 2 poliție, a intrat pe filiera șpăgii o domniță suavă ca un fir: Denisa Firu, în cârca căreia au fost puse, la mișto evident, tot dosare intentate de Năstase Cătălin lui Puzdrea, legate de incredibilele ordinării săvârșite de acesta la complexul Flora. Apropo doamnă Firu, ce mai știți de dosarele 17107/P/2007 şi12095/P/2008, referitoare la furtul de mobilă şi  aparate electronice pe care Puzdrea le-a înfăpuit la complexul Flora, în momentul în care l-a dat afară pe asociatul său. De ce v-a fost atât de frică să vă întâlniți cu domnul Năstase să priviți adevărul în față și ați fugit ca o lașă, sub tot felul de pretexte de doi lei? Cam care a fost suma cu care v-a fost astupată gura de Dumitru Puzdrea?

Împăratul și-a pierdut coroana

Revenind la Petre Tobă, ne întrebăm dacă a avut vreo legătură legea cu tocmeala în cazul domniei sale. Se pare că erau două lucruri total paralele, întrucât Împăratului, așa cum i se spunea de către subalternii săi I s-au tăiat acum aripile definitiv. Domnul ministru demisionar de la MAI, ajuns într-o asemenea funcție dintr-un pârlit de subinginer, apoi lef al Poliției Române îi cam ajunsese. Împăratul și-a pierdut coroana acum, pentru că s-a lăcomit mult prea mult. A luat tot borcanul cu miere și nu s-a gândit nici o secundă că s-ar putea să I se aplece de la prea mult dulce. Acum justiția a hotărât că trebuie să plătească cu vârf și îndesat. Atunci, dacă așa stau treburile, oare nu a venit momentul să treacă și domnul Puzdrea printr-un asemenea proces? Nu de altceva, dar odată cu căderea domnului Puzdrea, s-a dezlipit și o pernă foarte moale a lui Puzdrea. Ce părere aveți domnilor judecători și procurori? A sunat ceasul lui Dumitru Puzdrea? Nu trebuie decât să readuceți în discuție toate procesele care i-au fost intentate acestuia și dacă răscoliți veți avea parte de cele mai incredibile surprize din cariera dumneavoastră. Este timpul ca arhitectului Năstase Cătălin să I se facă dreptate! Suferința acestuia și bătaia de joc la care a fost supus de Puzdrea trebuie să înceteze odată pentru totdeauna iar vinovatul să plătească pentru tot răul comis. Ne-am săturat să câștige întotdeauna cine nu trebuie! E momentul să se facă dreptate!

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *