Ce face Puzdrea cu banii dacă vor avea probleme băncile din Elveția?

martie 9, 2015

Anul trecut, o mare nenorocire bătea la ușile tuturor afaceriștilor lumii, ai căror bani, mai negri sau mai spălați se aflau în conturile a nenumărate bănci din Elveția. Raiul ales de afaceriștii plini ochi de bani care găseau aici locul propice unde să-și depoziteze verzișorii ilegali, fără ca cineva să-i poată controla, părea să se destrame puțin câte puțin. Americani, plini de nervi că nu pot primi informații amănunțite de la elvețieni cu privire la cetățenii care evită plata impozitelor prin depunerea banilor în conturi din bănci elvețiene, au acționat în instanță nu mai puțin de zece instituții de credit elvețiene.

Cu alte cuvinte, vroiau să le dea în cap acestora. Dacă se poate definitiv. Grea încercare pentru boss-ii care și-au strecurat în băncile din Elveția banii cei mulți și negri câștigați din munca altora.

Și o și mai grea încercare pentru mahărul României, Dumitru Puzdrea, care trebuie să găsească urgent o soluție să supraviețuiască. Alte paradisuri fiscale de pe urmele cărora trebuie să beneficieze. Acesta să fie oare motivul pentru care de ceva vreme, Puzdrea își ia nevasta de o aripă și fetițele de cealaltă și pleacă împreună să verifice non-stop care-i treaba cu banii lui? Se plimbă turbat Puzdrea din Elveția în Dubai, apoi ia drumul Germaniei și tot așa prin toate țările lumii unde are și el ceva pus la dosit, pentru zile negre.

Dacă bănuții lui cei mulți și negri ca tăciunele au toate șansele să se ducă de izbeliște? De unde ar mai putea face el rost de alții, tocmai acum când DNA-ul s-a pus cu barda pe toți prietenii, de le-a nenorocit viețile și lui Dorin Cocoș și Elenei Udrea și lui Hrebenciuc și lui Adriean Videanu.

Ca să nu mai vorbim că Sorin Ovidiu Vântu e tot la mititica, iar Dumitru Dragomir și-a băgat capul în nisip. Ar fi grav atunci, pentru că toate lucrurile s-ar întoarce împotriva sa. Nu se știe cât va mai putea fura de la complexul Flora și drept urmare, de unde șpăgi pentru închiderea gurii polițiștilor, avocaților, procurorilor și judecătorilor? Că dacă nu-s bani de șpăgi, ușile se închid, deschizându-se dosarele penale ce altădată fuseseră puse la adăpost.

Și e de ajuns ca un singur personaj să înceapă să dea cu goarna despre cine este Dumitru Puzdrea și ce antecedente are și să te ții: că de nu vor ieși românii cu furci și topoare, să nu ne spuneți nouă pe nume.

Doar așa își pot face dreptate toți cei care au fost călcați în picioare de mafiotul de la Flora și care în sfârșit vor avea ocazia să spună odată pentru totdeauna adevărul. Și uite așa balada lui Dumitru Puzdrea se va transforma într-un film cu un tragic happy-end, dar cu sala plină.

Dar, dacă se va găsi o soluție de ultim moment și Dumitru Puzdrea va reuși să-și pună banii la adăpost, cel puțin pentru o perioadă, poate răsufla și el ușurat. Până să se dezmeticească unii sau alții, mafiotul va avea toate șansele să poată dispărea ca măgarul în ceață prin cine știe ce coclauri îndepărtate, de unde le va face cu mâna acoliților ce altădată l-au slugit cu devotament, transmițându-le că i-a mai ars odată.

Și dacă nu va apuca? Dacă se va trezi într-o bună dimineață cu portăreii bătând la ușa vilei sale sau chiar la cea a biroului  din complexul Flora? Cum va mai scăpa Puzdrea atunci? Cine-i va mai ține isonul? Va reuși oare slugarnicul fost procuror, actual avocat, turnător și Dumnezeu știe ce talente ascunse și nebănuite de nimeni o mai avea, Victor Popescu să rezolve probleme cărora alții nu au putut să le dea de cap? Grea situație, domnule Puzdrea.

ne gândim însă că dacă mai trageți ceva sfori, poate veți găsi vreo prelungire a lui Dorin Cocoș și se rezolvă ceva din marea suferință. Puteți încerca și la procurorul Lucian Papici, că doar nu e prima dată când vă întinde o mână de ajutor.

Ce-i drept, îi țâțâie și lui puțin dosul dată fiind situația actuală, dar pentru o sumă substanțială nu credem că va spune nu. Mai ales că, de când prietenașul Cocoș e la pușcărie, îi e și lui greu să se încreadă în oameni. Așteptăm finalul epocii Dumitru Puzdrea, pentru că odată și odată trebuie să dispară de pe fața pământului…

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *