Ce metode folosesc excrocii cu ștaif ai României să-și ascundă banii Ce inginerii financiare folosește Dumitru Puzdrea?

septembrie 29, 2015

Parlamentarii români sau afaceriștii mai pătați ca dalmațienii au găsit cele mai ciudate metode de a ascunde mulțimea de bani făcută ilegal. Cine sunt aceștia și ce fac ca să nu le fie găsite averile imense, citiți în rândurile de mai jos.

Le e frică de ANAF

Mai nou, senatorii și deputații s-au gândit că toate bunurile lor să fie ținute la loc secret așa că lucrează de zor la modificarea statutului senatorii și deputații. Motivul? Spun că pot fi oricând o țintă pentru infractorii care îi pot ataca pe stradă pentru a le lua banii sau bijuteriile. Dar cum să se întâmple acest lucru când domnii senatori și deputați umblă doar cu mașini luxoase? Nu cumva acestora le e frică să nu le fie văzute declarațiile de avere de cineva care accesează paginile de internet ale Senatului sau Camerei Deputaților, unde oricum notează doar ce vor ei? Cu alte cuvinte, acestora le e frică de ANAF sau de procurorii DNA. Chiar și așa nu puțini au fost cei care au fost prinși cum furau până nu aveau ce. Cum a fost de pildă senatoru PSD, Marius Isăilă acuzat de trafic de influență și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Despre acesta procurorii DNA spun că ar fi cerut mită în valoare de 350.000 de euro de la cine credeți? Chiar de la un lucrător ANAF care vroia să câștige un post de conducere. Banii au fost primiți prin intermediul consilierului său, Cristian Ene, care ar fi acceptat să lucreze cu cei de la DNA, ca să i se micșoreze din pedeapsa care o merită. Astfel, senatorul Isăilă și-a luat o mare țeapă după ce procurorii au înregistrat discuția prin care domnul parlamentar își învăța consilierul cum și unde să ascundă mita. Acum, nu mai are nici bani, dar nici libertate.

 

 

Afacerile din umbra ale lui Puzdrea

Ce-a făcut Voiculescu cu cașcavalul

Să vedem și ce inginerii financiare a adoptat mogulul Dan Voiculescu ca să nu fie prins cu saci de bani. În anii 2009-2010 acesta a cumpărat un avion în valoare de 20 de milioane de euro printr-un credit în leasing contactat de unul dintre copiii săi, Antena 1. Și, în condițiile în care avionul era folosit doar de Voiculescu și familia sa, cea ce plătea toate cheltuielile de operare și întreținere era Antena 1. Iar suma nu e deloc de neluat în seamă, adică vreo 500.000 de euro pe an. Și mașinile sale, superluxoase, adică un Mercedes 500 S, care costă nu mai puțin de 200.000 de euro dar și mașina de escortă, un Subaru Forester cumpărate tot de Antena 1 era normal să fie plătite tot de televiziune. Și ca tacâmul să fie complet, toate slugile lui Voiculescu, adică șoferii și aghiotanții erau angajați ai posturilor de televiziune Antena 1, Antena 3 și Euforia.

Dinu Patriciu și conturile din Elveția

Metoda tranzacţiilor imobiliare este cea mai folosită deoarece în astfel de contracte de vânzare-cumpărare se vehiculează sume foarte mari de bani, de ordinul zecilor şi chiar sutelor de mii de euro. Un exemplu recent este cel al deputatului Cristian Rizea, despre care se spune că a transferat prin soţia sa, Josette Ane-Marie, dreptul de proprietate asupra a două apartamente situate în București. Domnul deputat nu s-a gândit însă că aceste metode sunt déjà fumate, iar procurorii DNA sunt uneori mai inteligenți decât cred excrocii. În ceea ce-l privește pe Dinu Patriciu el este românul despre care se spune că ar avea  nu mai puțin de 800 de milioane de dolari ascunse în conturi în Elveția. Totul s-a aflat după ce a izbucnit un uriaş scandal de evaziune fiscală la nivel mondial, în care a fost implicată celebra bancă HSBC. Atunci s-a descoperit unde ascund banii cele mai de elită personaje ale lumii, departe de ochii indiscreți ai fiscului. Unde? În conturi private din Elveția, unde bancherii sunt obligați prin lege să păstreze secretul bancar. Printre clienții renumitei bănci se numără infractori internaționali, traficanți de arme, oameni de afaceri sau politicieni corupți cărora HSBC le permitea să retragă cărămizi de bani. De asemenea, banca făcea diferite scheme prin care clienții bogați evitau taxele europene și ascundeau de autoritățile fiscal din țara de origine a cestora conturile negre nedeclarate. Se spune că filiala HSBC din Elveția are printre clienți 219 de persoane din România, care au deschise acolo nu mai puțin 549 de conturi.

Ce-a făcut Oprescu cu milionul de euro?

Oare printre aceștia se numără și cel mai nou personaj care a aterizat în arestul Capitalei, Sorin Oprescu? Nu de altceva, dar oamenii legii au făcut eforturi disperate să afle unde a scuns doctorul un million de euro despre care spune că l-ar fi luat fostul primar al Capital din mită. Dacă la început procurorii au căutat banii în fiecare colțișor al vilei lui Oprescu de la Ciolpani, ulterior au găsit doar ceva mălai ascuns de acesta sub niște perne și vreo câțiva saci plini cu bani de a căror existență Oprescu a declarat nonșalant că a uitat și că de fapt ar fi economiile pe care tatăl său le-ar fi făcut în ultimii ani. Cât tupeu puteți avea domnule primar de adoptați acest comportament de excroc de duzină? Nimeni nu poate deocamdată ce metode ciudate a ales Oprescu pentru a-și pune banii la adăpost, unde sunt conturile sale și câți bani negri se ascund în acestea. Chiar și așa, potrivit ultimelor informații ale procurorilor, fostul primar general al Capitalei se spune că ar fi apelat la serviciile unor bănci din Austria unde ar fi depus o sumă considerabilă de bani iar oamenii legii se chinuie să descopere adevărul. Nici Dorin Cocoș nu se află într-o situație prea bună de când are grave probleme cu justiția. Mai ales că autoritățile române se pare că s-au cam prins de faptul că fostul soț al Elenei Udrea ar ascunde bani mulți atât în off-shore-uri care de care mai ciudate dar și în Dubai. De altfel se spune că cei mai mulți dintre banii lui Cocoș ar fi fost dirijați către Traian Băsescu. Ca să nu mai spunem că în urma divorțului (care știe déjà toată lumea a fost unul de complezență) Cocoș i-a lăsat blondei din Turism o sumă imensă.

Cum rezolvăm și problema banilor negri ai falsului proprietar de la Flora?

Pe Dumitru Puzdrea nu degeaba l-am lăsat la urmă. Asta pentru că este unul dintre marii golani ai României, cu ștate vechi în evaziuni fiscale uriașe, pe care însă nimeni nu vrea să bil le vadă. De ce? Pentru că  Puzdrea a reușit mai mult ca cei enumerați mai sus să-și pună toată averea la adăpost în așa fel încât nimeni să nu poată afla unde este ascunsă. Din ceea ce se știe la ora actuală Puzdrea are incredibil de multe conturi deschise dar nu pe numele său, ci pe cel al unor personaje cu care el a făcut afaceri dubioase de-a lungul vremii (cum ar fi Dorin Cocoș, de exemplu), iar mare parte din bani ar fi depuși în SUA, Dubai, Germania și Israel. Dovadă a spuselor noastre este faptul că în ultimele luni, Puzdrea împreună cu nevastă-sa, isterica Mihaela Iosefina nu mai contenesc cu vizitele în aceste țări. Ce caută acolo? Au fost anunțați că potera va veni și în ograda lor, așa că vor să se piardă urma banilor și îi mută dintr-un cont într-altul. Se vede treaba că domnul Puzdrea nu înțelege că tocmai această disperare îl va băga într-o mare belea din care nu-l va mai scoate nimeni. Până atunci însă suntem curioși ce vor face cei de la ANAF ca să descopere imensele golănii ale lui Puzdrea și cum vor face curat procurorii DNA și DIICOT pe tarlaua lui plină de murdării. Sperăm că odată cu arestarea (din nou) a Alinei Bica, una dintre prietenele de suflet ale lui Puzdrea, personaj care a avut grijă ani buni ca frauda mafiotului să fie ținută secret, reprezentanții instituției să-și facă meseria așa cum trebuie și să-l pună la zid pe acest tupeist fără margini care își rezolvă problemele prin șpagă și șantaj. Cu puțin efort din partea autorităților și ajutorul nostru constând în dovezi clare și precise despre activitatea infracțională a acestui Dumitru Puzdrea suntem convinși că se va face dreptate odată pentru totdeauna.

Vlad Țepeș

 

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *