Ce plan secret ar avea PSD-ALDE cu Pilonul II de pensii

aprilie 16, 2018

Guvernul PSD-ALDE pare să intre într-un nou scandal imens. Dorinţa de a face Pilonul II de pensii opţional ar putea crea un război imens. Opoziţia iese la atac şi devoalează planul pe care l-ar avea PSD-ALDE cu pensiile private de la Pilonul II.

 

“Ceea ce părea a fi doar un zvon, și anume tentativa PSD- ALDE de naționalizare a Pilonului II de pensii, iată că prinde contur. Șase milioane de contribuabili la Pilonul II de pensii riscă să rămână fără pensia suplimentară la care au dreptul, în momentul în care vor atinge vârsta de pensionare. Practic, ce vor să facă: Vor să determine un număr cât mai mare dintre persoanele active, persoanele care contribuie la Pilonul II de pensii, vor să-i determine să nu mai plătească contribuția la Pilonul II de pensii inventând tot felul de minciuni despre Pilonul II de pensii, despre companiile private care administrează aceste fonduri, despre așa-zisele randamente de la Pilonul I de pensie, adică fondul de pensii public”, spune şeful PNL, Ludovic Orban.

Şi asta nu e tot. Orban continuă explicaţiile. “Conform legii, de la 5,1 ar fi trebuit ca procentul de contribuție la Pilonul II de pensii, să crească în acest an la 6%. Primul pas pentru distrugerea fondurilor de pensii private a fost făcut prin scăderea procentului de la 5,1 la 3,75. Al doilea pas este în pregătire, Guvernul intenționând să-i determine pe toți contribuabilii la Pilonul II de pensii să-și exprime opțiunea dacă vor sau nu mai vor să contribuie la Pilonul II de pensii.

Care este obiectivul real al partidelor aflate la guvernare PSD- ALDE, este un obiectiv meschin, și anume acela de a crește în mod artificial sumele de bani care se încasează la fondul public de pensii astfel încât, să aibă resurse ca să poată să crească pensiile pensionarilor care se află în plată astăzi. Al doilea obiectiv pervers pe care îl urmăresc este acela, ca urmare a scăderii numărului de contribuabili, firmele care administrează fondurile de pensii să-și piardă interesul pentru administrarea acestor fonduri de pensii și cele opt miliarde de euro care se găsesc astăzi în conturile individuale ale contribuabililor la Pilonul II de pensii, să treacă în administrarea guvernului lor, adică să prăduiască aceste opt miliarde pentru tot felul de cheltuieli inepte pe care le realizează numai în scop electoralist, numai pentru a lăsa impresia că există cea mai mică șansă pentru a fi puse în practică minciunile gogonate pe care le-au rostit actualii guvernanți în perioada campaniei electorale”, a mai spus Orban.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *