Ce se intampla cu Seastian Ghita?

februarie 25, 2015

ÎCCJ a respins, miercuri, contestaţia lui Sebastian Ghiţă la măsura controlului judiciar. Măsura a fost impusă pentru 60 de zile, în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu. Sebastian Ghiţă este urmărit penal pentru sprijinirea unui grup infracţional. În acest dosar, Herţanu a fost arestat preventiv pentru evaziune fiscală. Acuzaţiile fac referire la fraudarea unor fonduri europene alocate pentru un contract privind lucrări de canalizare, la Comarnic.

Deputatul Sebastian Ghiță rămâne sub control judiciar, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins, miercuri, ca nefondată, plângerea făcută față de măsura dispusă de procurorii DNA.

El s-a prezentat, marți dimineața, la Instanța Supremă, pentru a participa la procesul în care a contestat măsura controlului judiciar dispusă în dosarul în care este cercetat și Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Procurorii DNA Ploiești au dispus, săptămâna trecută, începerea urmăririi penale sub control judiciar față de Sebastian Ghiță și deputatul Vlad Cosma, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sprijinire a unui grup infracțional organizat, iar față de președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, pentru săvârșirea infracțiunii de sprijinire a unui grup infracțional organizat și pentru folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite, scrie agerpres.ro.

În același dosar, Iulian Herțanu și omul de afaceri Vladimir Răzvan Ciorbă au fost arestați preventiv.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *