Ce semne îți dezvăluie că ești gata să intri în grațiile lui Puzdrea

martie 10, 2015

 

Nu ne deosebim cu nimic de perioada anilor 1950. Unii sunt sclavii polițiștilor, alții ai mafiei, alții ai marilor rechini ai României. E foarte adevărat că trebuie să fii posesorul unor talente ca să poți intra în lumea murdară a unui afacerist de talia lui Dumitru Puzdrea. În plus, ca să fii cu adevărat unul dintre oamenii pe care el se poate baza oricând, trebuie să ții seama de anumite semne. Care sunt acestea?

  1. Ai făcut vreo șmecherie și brusc te-ai pricopsit cu niște dosare zdravene pe cap? Ai bani de te enervează, dar nu ști cum să le faci față. Ai două variante incredibile la alegere de avocate șmenare, șpăgare, viclene, nule din punct de vedere profesional și peste toate acestea fete bune de… noapte. Dacă ai mălai de aruncat, atunci dă o tură pe la complexul Flora și le găsești la… birou.
  2. Nu ai un loc de muncă și vrei să devii mare comerciant în viață? Tot complexul Flora ți se oferă pe tavă. Poți alege să lucrezi la parter sau la etaj, e total neimportant, pentru că oriunde te-ai așeza, ai parte de același tratament: mizerie mai ceva ca la groapa de gunoi Glina. Ce-i drept, plătești de ți se usucă sufletul chiria (și asta chiar în avans, dacă ai norocul să fi tolerat acolo și nu aruncat în doi timpi și trei mișcări afară din locație), dar dacă vrei să faci bani negri, este singurul loc unde ai toate șansele. Ai grijă însă că pentru orice idee sau respirație se plătește taxă de protecție. Nu comenta dacă nu vrei să ai parte de o bătaie soră cu moartea sau în cel mai rău caz, un glonte fix între ochi. Dacă ești cuminte și asculți ordinele, s-ar putea să fii chiar invitatul patronului Dumitru Puzdrea în biroul său. Poți veni cu cafeaua de 1 leu în mână…

 

  1. Orice nevoie de autorizații false de funcționare pentru potențialul comerciant se cumpără în fiecare zi (nu depășiți însă orele amiezii) de la Primăria Capitalei. Nu există numere de ordine, atâta timp cât aveți plicul burdușit cu bani pe care-l așezați regulamentar, în fața primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu. El nu va comenta niciodată ceva legat de cel mai bun sponsor al său, Dumitru Puzdrea.
  2. În cazul în care vreun intrus vrea să dezlege ițele poveștii (de genul cum ați intrat la Flora, ce șpagă ați dat și cui, cât de ilegale sunt produsele pe care le vindeți și așa mai departe), nu vă faceți probleme. Complexul Flora este burdușit în permamență cu tablagii ai secției 2 poliție, trimiși evident de șefii supremi, ofițerii slugoi Firu Denisa și Lupu Marian, coordinați de mai mare adjunct al șefului Poliției Capitalei. Pentru o mită substanțială, băieții cu ochii albaștri rezolvă orice, în cel mai scurt timp posibil prin lovituri directe sau indirecte aplicate.. cui trebuie. Un lucru demn de luat în seamă este faptul că la nevoie nu lasă semne. Trebuie doar anunțați cum doriți să procedeze.
  3. Nu este nici o problemă dacă nu faceți parte din tagma celor cu bani. Un simplu om care desfundă haznaua este îndeajuns să deveniți cel mai de încredere personaj al falsului proprietar al complexului Flora. Puteți să intrați urgent în grațiile acestuia printr-o metodă demnă de luat în seamă: vă strecurați pe sub pielea fetelor sale, Andreea și Simona. Sunt veșnic neliniștite și dornice de cineva care să le ofere nopți fierbinți. Dacă vedeți că aveți mult de așteptat, schimbați macazul și reorientați-vă. Nevasta lui Puzdrea, Mihaela Iosefina vă așteaptă oricând în… biroul său. Iar dacă reușiți să o faceți să înceteze cu urletele și isteriile, e posibil chiar să aveți un bonus de la stăpân.
  4. Un lucru extrem de important pentru oricine dorește să facă afaceri cu Puzdrea. Dacă primiți șpagă de la ei și sunteți la începutul poveștii, nu faceți pe deștepții și acceptați cât vi se dă, pentru ca apoi să-l puteți avea la mână. Și mai ales… strângeți dovezi. Dacă faceți parte din cealaltă categorie, a celor care sunt forțați să-i dea mită pentru a-și duce visul la îndeplinire, aveți grijă că banii, în sumă foarte mare evident trebuie să fie neapărat trimiși în cont. Informarea aparține șefei contabililor șpăgari de la complexul Flora, Elena Păunescu.
  5. Un ultim amănunt: domnul Puzdrea are conturi în diverse locuri, țări, etc. Să nu cumva să aveți tupeul să verificați ceva în legătură cu acestea că v-ați dat foc la valiză. Domnul se supără atât de tare că apelează urgent la un ucigaș de meserie. Aveți grijă înainte de a pleca de acasă să comunicați familiei numărul locului de veci și cimitirul unde trebuie să fiți îngropat.

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *