Sondaj: Ce cred francezii despre caricaturile cu Mahomed

ianuarie 18, 2015

Sondajul a fost realizat de  Institutul Ifop si publicat de către săptămânalul Le Journal du Dimanche (JDD), la o întrebare care aminteşte că “anumiţi musulmani se simt răniţi sau agresaţi de publicarea unor caricaturi cu Profetul Mahomed“, 57% dintre cei chestionaţi afirmă că “trebuie să nu se ţină cont de aceste reacţii şi să continue să se publice acest tip de caricaturi”, în timp ce 42% cred că “trebuie să se ţină cont de aceste reacţii şi să se evite publicarea acestui tip de caricaturi”. Un procent nu a răspuns.

Mai bine de patru din zece francezi (42%) apreciază că este necesară evitarea publicării caricaturilor cu Profetul Mahomed, iar jumătate (50%) susţin o limitare a libertăţii de exprimare pe Internet, potrivit unui sondaj publicat duminică, potrivit Mediafax.

Jumătate (50%) dintre persoanele chestionate declară că susţin “o limitare a libertăţii de exprimare pe Internet şi pe reţelele de socializare”, în timp ce 49% se opun, iar 1% dintre cei chestionaţi nu au o opinie.

În total 81 dintre persoanele intervievate susţin “retragerea cetăţeniei franceze celor cu două cetăţenii condamnaţi pentru acţiuni teroriste pe teritoriul francez”, 68% sunt de acord cu “interzicerea revenirii în Franţa a cetăţenilor francezi suspectaţi că s-au dus să se bată în ţări sau regiuni controlate de către grupări teroriste” şi tot 68% privesc favorabil “interzicerea de a ieşi de pe teritoriu a cetăţenilor francezi suspectaţi că vor să se ducă în ţări sau regiuni controlate de grupări teroriste”.

În schimb, 57% nu susţin “alte intervenţii militare franceze în Siria, Yemen sau Libia”, iar 63% nu se pronunţă în favoarea unei “intensificări a operaţiunilor militare franceze în Irak”.

Sondajul a fost realizat telefonic în perioada 16-17 ianuarie, pe un eşantion de 1.003 persoane, şi este reprezentativ pentru populaţia franceză adultă (metoda cotelor).

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *