CIA a avertizat Barcelona privind viitoare atacuri jihadiste pe Las Ramblas

august 18, 2017

Autoritățile catalane au fost avertizate, în urmă cu două luni, de către CIA că Barcelona și, în special, bulevardul Las Ramblas sunt țintă pentru jihadiști, scrie publicația, El Periodico.

Orașul a fost o țintă evidentă ca urmare a atacurilor din alte orașe europene importante, precum Parisul, Londra și Berlin, a spus agenția americană de informații.

Între timp, la sfârșitul lunii iulie, un cont de twitter asociat cu așa-numitul Stat Islamic, care a susținut că se află în spatele atacului de la Barcelona, a declarat că un atac în Spania este iminent, informează ziarul.

Cel puțin 13 oameni au murit și 100 au fost răniți, după ce o dubă a intrat în mulțimea aflată în cartierul istoric. Acesta este al doilea atentat care loveste Spania, după atacurile teroriste care au avut loc în Madrid, în anul 2004, care au fost revendicate de o grupare afiliată Al-Qaida. Atacul din Barcelona a fost revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic, care a semănat teroare în Europa în ultimii doi ani. Numărul de atacatori nu este clar, însă doi suspecți au fost arestați.

Printre victime se numără și doi români, potrivit Ministerului Afacerilor Externe. Aceștia sunt în prezent spitalizați. Totodată, MAE transmite că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulara la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535 și +34 934 344 223; apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *