Cine a șters urmele lăsate de afacerile ilegale făcute de Puzdrea și Dragomir?

august 11, 2016

Doar câteva zile au trecut de când Dumitru Dragomir, odinioară personajul care tăia și spânzura în fotbalul românesc, a primit o palmă grea:  condamnare la 7 ani de închisoare. În plus, fostul șef al LPF nu va avea voie timp de 5 ani să activeze în fotbal – ca președinte de club sau asociație – și să fie ales într-o funcție publică. Dar asta nu e tot, pentru că instanța menține și sechestrul pe trei apartamente și o casă, toate aflate în proprietatea fostului președinte al LPF. Despre toate lucrurile murdare făcute de Dragomir s-a aflat, unul singur însă le-a scăpat judecătorilor și anume relația acestuia cu falsul proprietar al terenului de la Flora, Dumitru Puzdrea dar mai ales afacerile necurate pe care cei doi le-au făcut de-a lungul anilor. De ce oare?

Cine îl vrea în pușcărie?

Departe de a înțelege care e gravitatea situației, la aflarea veștii că va sta o bună bucată de vreme în spatele gratiilor, Dragomir, al cărui tupeu e arhicunoscut a ținut să spună că e mai curat ca laptele, dar există cineva care-l vrea neapărat închis. Iată cum sună uluitoarea declarație a sa: ”Sunt total nevinovat, dar am mai multe dosare. Vor să mă bage la pușcărie. Nu e definitivă decizia. Vedem despre ce este vorba și cu asta am terminat. O să văd motivația, avem dreptul la recurs. Asta e. Cu alte cuvinte, au greșit judecătorii, domnule Dragomir iar dumneavoastră nu ați mâncat nici usturoi și nici gura nu vă miroase. Nea Mitică a omis probabil ce era mai important și anume faptul că acești șapte ani i-a primit pentru evaziune, delapidare și spălare de bani. Mai mult decât atât, dosarul a fost trimis judecătorilor de la Tribunalul București în urmă cu doi ani, iar sumele însușite de fostul boss al LPF provin din vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I. Și cel mai important lucru vine acum: aceasta este a doua condamnare a lui Dumitru Dragomir după cea în care a primit alți trei ani, de data asta cu suspendare în dosarul dezafilierii echipei Universitatea Craiova. Cam așa arată nevinovăția lui Dumitru Dragomir, care a uitat din câte se pare și că a înregistrat în documentele contabile ale Ligii precum și în declarații fiscal operațiuni fictive constând în achiziții nereale de servicii. Și totul ca să-și mărească bugetul personal…

Ce au de împărțit Ponta și Oprea cu fostul șef al LPF?

Tot legat de cei șapte ani de închisoare, Dragomir a făcut o serie de acuzații extrem de serioase, unele dintre acestea vizând unele personaje din lumea politică: “Procesul ăsta a fost pus la cale de Gabriel Oprea, de Victor Ponta şi de Liviu Dragnea. Eu aşa bănuiesc. Au fost nişte nenorociri. Au vrut să îl pună pe Iordănescu la naţională. Ca să te întâlneşti tu premier şi vicepremier cu şefii de cluburi să le spui să voteze cu Gino. Ăsta nu e abuz în serviciu?  Nu mai au acum putere pe justiţie oamenii ăstia. Acum nu mai au. Traian Băsescu a avut şi el implicare în schimbarea mea. Băsescu a zis că a stat prea mult şi nea Mitică la Ligă, să plece. Băsescu nu a recunoscut. A zis că m-a minţit Pinalty”. Numai că domnul Dragomir nu ne-a explicat de ce aceste personaje l-ar vrea la pământ. Le-a deranjat Dragomir atât de mult? Și dacă da, cu ce anume? Domnule Dragomir, dacă tot spuneți că sunteți deținătorul adevărului absolut, oare nu ar fi frumos să nu mergeți cu jumătăți de măsură și să spuneți tot ce știți? Sau, poate vă e frică că s-ar putea să se afle și alte nenorociri pe care le-ați comis. Cum ar fi afacerile incredibil de bănoase desfășurate împreună cu prietenul dumneavoastră, domnul Puzdrea.

Au furat banii Ligii Profesioniste de Fotbal!

Cel mai mare tun dat de cei doi Mitici a avut loc în anul 2001, când s-a hotărât construcția unui nou sediu al Ligii Profesioniste de Fotbal. Dintre toate firmele de construcții, nu ne mirăm de ce Dragomir a ales ca firma lui Puzdrea să fie cea care-I va da ajutor… era vorba de bani foarte mulți la mijloc și doar împreună puteau face ce vroiau, fără ca cineva să-I deranjeze și să le ceară socoteală. Drept urmare, între Universal Prod Construct, firma lui Puzdrea și LPF s-a semnat un contract, unde centru înaintaș a fost trimisă fiicea lui Puzdrea, Andreea, cunoscută ca săgeata lui tata. Care era valoarea contractului? Un… mizilic de vreo câteva milioane de euro. În contract se stipula faptul că Puzdrea va construi noul sediu al Ligii, asigurând atât mâna de lucru cât și materialele aferente. După ce banii au intrat în cont, Miticii s-au pus pe treabă. Și ce treabă… pentru că doar un procent de 30% din materialele plătite cu facturi au ajuns la noul sediu al LPF. Restul de 70% s-a împărțit între cei doi, după cum urmează? O parte a ajuns pe strada căpitan Aviator Șerbănescu nr. 18-20, unde s-a ridicat asemenea unei ciuperci după ploaie, hotelul lui Dragomir, Cristal Palace, iar o altă parte a aterizat pe strada Nicolae Văcărescu nr. 98C, unde s-au ridicat în scurt timp două vile ale lui Puzdrea.

Și-au bătut joc de angajați

Mojicia nu se termină aici pentru că oamenii care au fost angajați să lucreze doar la ridicarea sediului LPF au făcut același lucru și la vilele lui Puzdrea și evident la hotelul lui Dragomir. Chiar dacă pe ștatul de salarii apărea că-și rup cârca doar pentru LPF! De ce s-a apelat la o astfel de situație incredibilă? Pentru că vilele și hotelul trebuiau terminate în ritm alert. Miticii nu lasă urme… În toată această poveste a mai existat un personaj extrem de important care le-a fost de un enorm ajutor celor doi: contabila Elena Păunescu, o prietenă de nădejde a falsului proprietar al Florei, care a ținut contabilitate falsă! Lucru pe care l-a făcut foarte ușor, având grave antecedente la Flora. Să mai spunem că de această ordinărie nu a știut nici unul dintre asociații lui Puzdrea? Mai are rost să spunem că oamenii au avut un adevărat șoc când s-a descoperit adevărul? În zadar au fost plângerile făcute autorităților și dosarele intentate. Nimeni nu a ridicat nici un deget. Cum de altfel nici cum nu se face. Motivul? Se pare că banii celor doi Mitici închid gurile și deschid toate porțile în România. Până când, rămâne o întrebare la care deocamdată nu s-a găsit un răspuns…

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *