Cine are curajul să descopere conturile ascunse ale lui Puzdrea?

iulie 11, 2015

 

 

Nu cu mult timp în urmă a izbucnit un scandal monstru legat de conturile bancare din Elveția și românii care și-au ascuns acolo averile. Iar primele zvonuri spun că ar fi până acum mai mult de 200 de conturi ce ar avea legătură cu afaceriștii din România.

Mai miră pe cineva acest lucru? Din contră, pentru că probabil sunt enorm de mulți excroci care, de frica de a nu fi descoperiți și a nu rămâne fără banii negri au făcut tot ce le-a stat în putință să-I ascundă cât mai departe de ochii autorităților. Asta în ideea că cineva ar avea îndrăzneala să afle adevărul. Printre primii de care s-a aflat că ar fi preferat să-și pună averea la adăpost în paradisuri fiscale și în băncile din Elveția se numără Viorel Hrebenciuc. Despre el se spune că și-ar fi deschis două conturi ascunse la filiala elvețiană a băncii engleze HSBC, care puteau fi accesate de politician și de fiul său. Și dacă se mai întreabă cineva ce are în comun Hrebenciuc cu Daniela Florentina Ganea, fosta soție a ministrului de Finanțe Mihai Tănăsescu îi răspundem noi la întrebare: evident un cont la o bancă din Elveția pe care aceasta l-a deschis în 1995.

Și apropos, la fel de bine s-a orientat și și Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, fostul șef al Eximbank dar și milionarul Sorin Crețeanu. Băncile din Elveția au fost o mană cerească pentru ei. Sigur că dacă ne gândim la Dorin Cocoș, e clar pentru toată lumea că și el are câteva conturi tot în Elveția și paradisuri fiscale. Că doar nu era să fie atât de prost încât să lase la vedere sumele imense pe care le-a furat? Nu de altceva dar era conștient că la un moment dat îi vor zornăi cătușele la mâini și îi era destul de greu până și lui să estimeze cum vor decurge lucrurile. Așa că și-a luat cea mai sigură măsură de precauție. Desigur că sunt mulți pești mari nedescoperiți încă în România care și-au pus toată speranța în băncile din Elveția și în off-shore-urile lumii, iar printre aceștia se află și mafiotul Dumitru Puzdrea, teroarea țării în materie de evaziuni fiscale. De care culmea, nimeni nu vorbește. Pe care nimeni nu îl ia la rost.

Nu pentru că nu ar avea cum, ci pentru că nu se vrea. Mai ales când e vorba de numele lui Puzdrea. Asta pentru că acest mare mafiot al României a avut grijă să le ofere sume incredibile celor care-I țin. Și atunci e clar de ce nu sunt descoperite conturile sale secrete din Elveția, Germania și Israel. Să fim realiști, Puzdrea a reușit să strângă până în acest moment o avere imensă care se ridică la peste 100 milioane de dolari. E chiat atât de neinteresant pentru anchetatorii noștri să vadă cât e ilegală e aceasta spatele? De unde provin banii? Păi complexul Flora ce e? Nu cumva adevărata fabrică de făcut bani a lui Dumitru Puzdrea? A interesat pe cineva faptul că acesta a fost construit ilegal, fără nici cea mai mică autorizație de funcționare, ba mai mult acest excroc a ridicat acolo, o clădire aflată peste cele două magistrale care alimentează Bucureștiul cu apă? S-a întrebat cineva cât amar de bani a pus Puzdrea la ciorap din chiriile uriașe pe care le-a încasat de-a lungul timpului de la amărâții de oameni care au standuri acolo? A durut pe cineva condițiile mizerabile în care aceștia își desfășoară activitatea, fără lumină, apă și cu toalete în care rahatul plutește mai ceva ca barca pe valuri?

Nu. Și pentru că nimeni nu i-a tăiat aripile lui Dumitru Puzdrea, acesta a continuat să zboare pe tărâmul minciunii și să împroaște cu noroi pe oricine îi stătea în cale, pentru binele său personal. S-a gândit cineva la suferința celo 200 de șoferi de taxi, terorizați de Puzdrea și acoliții săi, care sunt obligați ca zi de zi să-I dea acestuia o taxă de protecție care se ridică la 100 de lei de persoană? Să facem o socoteală ce sumă înseamnă pe lună? Iată de unde are Dumitru Puzdrea banii negri pe care-I ține la adăpost în conturi în străinătate. A îndrăznit vreun anchetator să verifice ce se ascunde în seiful pe care Puzdrea îl păzește cu strănicie din vila lui situată pe Șoseaua Nordului nr. 98, Raiul mafiotului?

Asta în condițiile în care el are trecută adresa pe strada Nicolae Racoviță locul unde cu ani în urmă FBI-ul și DIICOT-ul au descoperit o rețea de hackeri care furau din America apoi împărțeau banii tot cu Puzdrea? Și apropos, mai vindem un pont celor care, poate, într-un final, vor dori să afle cine este cu adevărat Dumitru Puzdrea: în același seif stau ascunse și o mulțime de arme pe care se spune că excrocul le folosește. Fără permis de port armă, evident. Ce spuneți domnilor de la DNA, aveți curaj să intrați în lumea nebună a lui Dumitru Puzdrea și să asistăm la un ultim episod al acestei telenovele ce pare fără sfârșit, atunci când omul rău e pedepsit pentru tot ce-a făcut de-a lungul vieții sale? Facem un efort general și-l punem la pământ pe mizerabil?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *