Cine descoperă ilegalitățile făcute de primarul Sorin Oprescu?

septembrie 2, 2015

100 de milioane de lei. La atât se ridică ilegalitățile înfăptuite de primarul Timișoarei, Nicolae Robu care s-a gândit că dacă taie și spâzură în orașul de pe Bega, nu poate fi la punct de nimeni. Doar că la un moment dat Curtea de Conturi s-a apucat să facă un control la Primăria Capitalei.

Și când acestea au fost finalizate, rezultatul a fost unul devastator: finanțări ilegale, reparații după asfaltări de mântuială, sporuri pentru subalterni, la care se adaugă și finanțarea celor patru principale cluburi sportive din oraș, ACS Poli Timișoara, Saracens Rugby Club, Handbal Politehnica Timișoara și Baschet Club Timișoara. Așa a fost cheltuit bugetul. Cât din acești bani au intrat și în buzunarul propriu al primarului, asta rămâne deocamdată o enigmă nedeslușită. Cu alte cuvinte, o parte din ordinăriile comise în orașul de pe Bega au fost deconspirate.

Ușor, ușor vrem să credem că tot adevărul va ieși la suprafață. Nu același lucru putem spune și despre primăria Capitalei, unde ilegalitățile curg iar șpăgile nu mai contenesc să intre în portofelele angajaților. Să nu creadă cineva că ceea ce se întâmplă nu e cunoscut de primarul Sorin Oprescu. Să fim serioși, doctorul e primul care adoră mita și care ar face orice pe lumea asta ca să-și umple conturile până la refuz. Doar că în cazul lui ca și în cel al mafiotului care-l sponsorizează, Dumitru Puzdrea, justiția nu are nici un cuvânt de spus. Pur și simplu, când vorbim de complexul Flora și de evaziunile fiscale săvârșite acolo, subiectul pare închis. De parcă toate instituțiile statului ar fi unse de Puzdrea. Ceea ce știm și noi, dar când e vorba de viața bucureștenilor, puțină aplecare din partea șpăgarilor n-ar strica. Nu de altceva, dar dacă Bucureștiul va fi distrus din cauza unui nenorocit, de suferit vor avea și ei, nu numai noi.

Tragem încă odată un semnal de alarmă vizavi de clădirea pe care Puzdrea a ridicat-o în incinta complexului Flora, exact peste cele două apeducte care alimentează Bucureștiul cu apă. Toată primăria veche și nouă a știut de această clădire, dar nimeni nu l-a împiedicat. Viorel Lis nu avea cum, pentru că e protejatul lui Puzdrea și ca păcănelul să aibă mereu gura închisă primește de la mafiot o rentă lunară pentru tot restul vieții. În ceea ce privește sumele imense pe care Lis le-a primit cât era cu fundul pe fotoliul Primăriei, iarăși ne e greu să speculăm. Dar readucându-ne aminte de comportamentul fostului primar e clar pentru toată lumea ce interese uriașe au fost la mijloc. Și desigur încă mai sunt. Să nu uităm că atunci când Lis făcea tot ce vroia la Primăria Capitalei, a dat o lege prin care urma ca toate clădirile ridicate ilegal să fie dărâmate. Cu alte cuvinte și Flora urma să fie distrusă, la fel ca vecinele sale din care nu a rămas nici o piatră.

Când a venit momentul, Lis și-a adus cu el tot tacâmul, de la reporteri și ziariști până la cameramani și muncitori cu buldozere cu tot ca să pară că totul se întâmplă pe bune. Dar… ce să vezi? Puzdrea l-a chemat pentru puțin timp în biroul său și de acolo Viorel Lis a ieșit mai surâzător ca niciodată. Își primise o parte din marea roată de cașcaval pe care mafiotul o tot împarte. Fără pic de rușine de cei prezenți, Lis a sistat totul, și-a pus coada pe spinare și a dispărut în ceață. Cu buzunarele doldora de bani. Și asta a fost tot, iar Flora a rămas la locul ei ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. La rândul lui Băsescu a avut un rol extrem de important în această construcție ilegală. Căci fostul președinte al României a fost cel care, pentru un comision de 4 milioane de dolari i-a semnat lui Puzdrea niște acte care i-au folosit enorm de mult la dobândirea ilegală a terenului de la Flora. Acum că Băse a primit cadou încă două dosare penale, se va interesa oare și de această strânsă colaborare pe care a avut-o cu Puzdrea? Și poate chiar o mai are? În ceea ce-l privește pe Oprescu, ce motiv am avea să credem că acesta nu e mituit de Puzdrea?

Nici unul. Și dați-ne voie să credem celor care spun că doctorul ar primi mult mai mulți bani ca Lis. Și e clar că asta e situația, de vreme ce știm cu toții că Sorin Oprescu e atât de ordinar încât dacă nu-i sunt îndeplinite cererile, se schimbă la 720 de grade. Astfel, înțelegem și noi de ce controalele trimise de Primăria Capitalei lipsesc cu desăvârșire de la complexul Flora. Motivul este tot cel al șpăgii. Însuși șeful corpului de control este un întreținut, Puzdrea având grijă să-l trimită în concedii luxoase ca să-și spele omul creierii după atâtea îmbârligături ba chiar cei doi au petrecut și un revelion împreună, în Austria, când e lesne de înțeles ce au pus la cale. Ce a făcut Apa Nova în această situație? Ce-au făcut și ceilalți. I-a plăcut enorm de mult mita de la Dumitru Puzdrea. Deși instituția știa 100% cum a fost ridicată clădirea problemă. Dovada cea mai clară o reprezintă momentul în care, de frică probabil, chiar șeful instituției a ieșit și a făcut o declarație uluitoare, recunoscând că Puzdrea a încălcat grav Legea Apelor.

Asta știam și noi domnule, dar mai departe ce ați făcut? Nimic. V-ați mulțumit să stați cu capetele plecate și să vă faceți că nu aveți habar de toată situația iar când cineva v-a pus întrebări ați fugit ca dracu de tămâie ca să nu fiți descoperiți. De ce DNA-ul, DIICOT-ul, Garda Financiară, Garda de Mediu, corpul de control al primului-ministru, ANAF-ul și orice altă instituție abilitată nu dorește aflarea adevărului în ceea ce privește murdăriile comise de Puzdrea? Domnilor, excrocul ăsta a devalizat România, a împușcat oameni la drumul mare, a nenorocit viețile oamenilor nevinovați, iar dumneavoastră îl lăsați să zburde pe câmpie când ar trebui să fie avut până acum ani grei de închisoare în spate? Cu ce vă e de folos? A reușit să vă mângâie și pe dumneavoastră? Dar când va veni dezastrul cel mare, care e anunțat din clipă în clipă și nici o echipă de specialiști, chiar binvoitori să fie nu va putea interveni din cauza nenorocitului de Puzdrea și a clădirii sale, cine va plăti pentru viețile distruse ale oamenilor? Ce ar trebui să facem ca să ne luați în seamă?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *