• Fără categorie
  • 0

Cine împarte, parte își face: Deputații PSD au covor nou, roșu. E uriaș și costă peste 65.000 de lei. Și-au modernizat și toaletele!

septembrie 12, 2017

Deputații PSD vor călca pe un covor nou, roșu, la Parlament, de 239 metri pătrați, și care a costat peste 65.000 de lei. Noua achiziție, de culoare roșie, precum culorile partidului, a stârnit invidia parlamentarilor Opoziției, care trebuie să se mulțumească cu mochete vechi și toalete nemodernizate.

Pe principiul ”cine împarte, parte își face”, deputații PSD au fost surprinși să descopere, după revenirea din vacanța parlamentară, că pe holul unde se află grupul parlamentar social-democrat a apărut un covor nou-nouț. De culoare roșie, nouă achiziție, cu o suprafață de 239 metri pătrați.

Parlamentarii, impresionați de calitatea covorului: Respectă linia administrației; Bichineț: Probabil vroiau să îl simtă moale sub picioare

Parlamentarii PSD s-au declarat mulțumiți de calitatea noului covor. ”Respectă linia administrației, nu a partidului”, au comentat ei.

Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, a ținut chiar să facă o glumă: ”E roșu, dar să știți că și dungile de la trecerea de semafor sunt roșii”, a spus el, râzând.

Deputatul PMP Corneliu Bichineț nu este, totuși, impresionat de covor și nici nu își explică de ce a fost instalat. ”Nu am stat de vorbă cu domnul Dragnea sau cu domnul Tăriceanu, nu știu de ce a fost cumpărat. Probabil vroiau să îl simtă moale sub picioare”, a spus el.

Bichineț a continuat: ”La celelalte grupuri ( parlamentare, nr) vor pune probabil rogojini”.

Toalete modernizate la grupul PSD, mochetă veche la grupul PNL

Camera Deputaților a realizat de-a lungul timpului mai multe lucrări de modernizare a unor zone din Palatul Parlamentului. Coincidență sau nu, multe dintre acestea s-au realizat la etajele unde se află grupurile parlamentare ale Puterii.

Astfel, tot în zona grupului parlamentar PSD s-au reabilitat toaletele. S-au schimbat gresia și faianța, și toate instalațiile sanitare, în timp ce în zona grupului PMP, toaletele au rămas în stadiul din anii 90.

Nici liberalii nu au avut mai mult noroc. Aflați un etaj mai sus de cei de la PSD, aceștia trebuie să suporte o mochetă veche și degradată, care și-a pierdut deja culorile, după atâția ani de folosire.

Covorul de la grupul parlamentar PSD a costat 67.000 de lei și are peste 200 de mp

Camera Deputaților spune că înlocuirea covoarelor și mochetelor uzate fizic a căror durată de viață a fost depăsita face parte dintr-un program care se întinde pe mai multi ani. Asta în condițiile în care covoarele din Palatul Parlamentului nu au mai fost schimbate din anii 90, de la darea clădirii în folosire.

Instituția a transmis, la solicitarea Libertatea, că în anul 2017, a fost achiziționat un  covor, care a fost montat la etajul 1M,  unde se află grupul parlamentar al PSD. Acesta are valoarea de 67.611,04 lei, inclusiv TVA, având dimensiunile de 6m x 39,9m.

Camera Deputaților mai menționează că în anul 2016, s-au achiziționat 7 bucăți de  covor de tip traversă, care au fost montate pe holurile Camerei, la diferite etaje, dar și mochetă. Valoarea acestora a fost de 89.279 lei. În plus, în anul 2015, s-a montat mochetă  în valoare de 84.685 lei.

”O parte din covoarele/mochetele achizitionate în anul 2016 sunt completare ca primă dotare. Acestea, desi fusesera prevăzute de către investitor in dotarea initiala a spatiilor mentionate, nu au fost achizitionate până în anul 2016. Menționam ca toate covoarele si mochetele inlocuite fusesera achizitionate in anii ’90”, a mai transmis Camera Deputaților.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *