Cine o fi ascuns dosarul de securist al lui Dumitru Puzdrea?

iulie 20, 2015

La finele anului trecut, o veste bombă a zguduit din temelii România. Marele afacerist Irinel Columbeanu a fost securist. Nu au spus-o gurile rele de data aceasta, ci verdictul a fost dat chiar de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Totul s-a aflat în urma verificării de către CNSAS, iar ulterior s-a aflat că acesta fusese recrutat de Securitate în anul 1980, în perioada în care era student și activase sub numele de Ivănescu.

Se pare că Irinel avea misiunea de a supraveghea informativ cetăţenii români şi străini cu care intra în contact pe linia muncii de securitate. Afaceristul nu e singura persoană de care s-a aflat că a fost informator al Securității, multe nume grele purtând pentru totdeauna acest stigmat. Nu însă și excrocul Dumitru Puzdrea, patronul ilegal al complexului Flora. Despre dosarul acestuia de securist nu vorbește nimeni. În condițiile în care niște personaje chiar din cadrul CNSAS au confirmat că Puzdrea a turnat la rândul său cât a putut de mult. Să ne gândim că printre altele și-a început cariera și ca milițian la Udriște. Și nu oricine putea să aibă acest rol, de a scoate pulanul oricând, la orice oră, fără să se gândească dacă omul pe care-l lovește e vinovat sau nu.

Oare cine să-I fi ascuns dosarul de securist lui Puzdrea? Cred că știm răspunsul. Unul singur putea avea curajul să facă acest lucru, fără a fi tras la răspundere de cineva. Un alt securist. Cu ștaf, de data aceasta. Adică Bogdan Chireac, jurnalistul-securist, personajul care se lăsa mituit de oricine dorește să-și rezolve vreo problemă, indiferent de ce natură ar fi. De altfel, prietenia lui Bogdan Chireac cu Puzdrea e arhicunoscută mai ales din momentul în care ziaristul, ajuns acum analist politic care se scălâmbăie pe toate posturile tv fără să impresioneze pe nimeni, a apelat la cele mai înalte relații atunci când în apartamentul mafiotului situate pe strada Nicolae Racotă FBI-ul și DIICOT-ul, în urma unei razii efectuate au descoperit un grup de hackeri urmăriți internațional care furau fără frică. Dar bomboana pe colivă este că aceștia erau cunoscuți de-ai lui Puzdrea iar banii îi împărțeau cu proprietarul apartamentului.

Doar câteva zile au scris ziarele românești de acest moment și tot atât au avut tupeul și televiziunile să titreze excrocheria. De atunci și până acum niciunui jurnalist sau reporter nu li s-a mai auzit gura. Le-a fost închisă definitiv spun gurile rele chiar de Chireac și bineînțeles de mai marii țării care nu s-au sfiit să mușamalizeze totul. Dar ajutorul lui Bogdan Chireac nu s-a oprit aici. Tot el a fost cel care a reușit un lucru demn de Cartea Recordurilor în materie de magie: a șters absolut toate materialele publicate de fostul său șef, jurnalistul Dumitru Tinu, în care erau descrise cu amănunte metodele mafiote în care Puzdrea acționa pentru a-și desfășura activitatea. Cum a reușit? Asta doar el știe. Cum a fost recompensat? Cu o uriașă vilă pe care Puzdrea i-a dăruit-o chiar lângă casa lui. Asta ca să nu mai piardă oamenii timp să-și bea cafeaua prin locuri în care puteau fi văzuți când pun la cale lucrurile necurate. Dar nu numai atât.

Conturile lui Bogdan Chireac au început să crească ca Făt Frumos într-o zi cât alții în șapte iar securistul a descoperit și el cum este să pleci în concedii prelungite în cele mai incredibile locuri, unde să fii răsfățat cu tot ceea ce-ți dorești. Să nu credeți cumva că acum s-au răcit relațiile dintre Puzdrea și Chireac. Departe de ei așa ceva. Gurile rele spun că domnul analist politic a devenit un fel de turnător pentru Puzdrea, acesta aducându-i la cunoștință tot ceea ce fac cei pe care mafiotul îi consideră dușmani. Ne e greu în aceste condiții să ne întrebăm ce preț plătește Puzdrea pentru a primi asemenea informații prețioase. Și pentru că am amintit de fostul director al cotidianului Adevărul, ne vedem nevoiți să punem o întrebare dureroasă anchetatorilor care s-au ocupat să descopere ce a stat sau mai bine spus cine a stat în spatele morții misterioase a ziaristului: de ce nu s-a descoperit adevărul? Nu cumva Dumitru Puzdrea este mai mult decât implicat în această poveste, domnilor anchetatori?

Nu de altceva, dar acesta a avut proasta inspirație să se dea de gol exact în momentul în care slugile sale l-au anunțat că Tinu a trecut la cele veșnice. Aflat în biroul său din complexul Flora, Puzdrea a avut o reacție care spune totul: a desfăcut câteva sticle de șampanie și a exclamat spre uluirea tuturor, țipând cât îl ținea gura că a mai scăpat de încă unul. Ce înseamnă asta? Probabil că Dumitru Puzdrea și făcuse o listă cu cei pe care trebuie să-I bage în mormânt. Cu Dumitru Tinu se pare că i-a mers, dar s-a împotmolit la fostul său asociat, arhitectul Năstase Cătălin, căruia deși îi pusese gând rău și angajase un ucigaș de meserie care să-I ia viața, Dumnezeu a făcut o altă minune: ucigașul a venit singur, spășit la arhitect și i-a mărturisit tot ceea ce-I ordonase Puzdrea să facă. Ce spuneți domnilor anchetatori de acest lucru? Merită să dezgropați puțin morții și să aflați adevărul?

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *