Cine o ține în spate pe Kovesi? Dar pe Puzdrea?

ianuarie 25, 2016

 

kovesi2De mulți ani încoace, am ajuns să fim intoxicați de tot ce înseamnă postura de salvatoare a națiunii a doamnei Laura Codruța Kovesi. Și ni se pare mult prea exagerat să o vedem pe aceasta ca singura persoană capabilă să facă ordine în țara asta. Dar am început să ne facem probleme ca nu cumva să aibă dreptate gurile rele care spun că există o posibilitate (deocamdată minimă, dar niciodată nu se știe unde se poate ajunge) ca doamna Kovesi să ajungă chiar președinte al României. Și dacă șefa DNA-ului este atât de bună pe cât vrea lumea să creadă, atunci ne spune și nouă de ce numele de Dumitru Puzdrea nu-i creează coșmaruri noaptea?

Ridicată în slăvi… mult prea mult

puzdrea__434-520x245

MITICA

Ceea ce ni se pare extrem de suspect este faptul că doamna Kovesi a auns chiar să fie inclusă în extrem de multe sondaje de opinie, sau de testare a preferințelor electoratului, alături de personalități politice de primă mână. Chiar dacă se cred doar ei că părerea noastră e cu totul și cu totul alta. Ce să înțelegem din asta? Că doamna Kovesi a ajuns să fie un aliat al politicienilor de azi sau din viitor? Oare nu cumva e mult prea mult? Oare a făcut atât de mult bine Laura Codruța Kovesi națiunii române că merita să fie băgată în seamă permanent, chemată pe la ambasade și decorată cu tot ce poate exista la acest moment? Și ca tacâmul să fie complet,am stat și am urmărit cum nu exist săptămână ca aceeași Laura Codruța Kovesi să nu dea vreun interviu (ba chiar cu probleme reale ale vieții sale personale) prin presă, unde încearcă să facă tot ce poate ca să ne dea lecții de moralitate. Și chiar dacă a încercat să fie subtilă, tot am constatat cum doamna Kovesi nu s-a putut abține și a aruncat și mesaje de intimidare către judecători.

traian-basescu-laura-codruta-kovesi-400x300-razvan-chirita-400x300Oare nu cumva se face cam multă propagandă în jurul acestei femei? Care, fie vorba între noi, nu există decât creația proprie a lui Traian Băsescu, de care e extraordinar de mândru, așa cum singur a spus de atâtea ori pe toate posturile, fără pic de rușine? Nu a fost tot Băsescu acela care l-a prins la înghesuială pe Ponta și i-a băgat-o pe gât pe Kovesi, iar fostul premier, pentru că nu a avut încotro, căci nici el nu e curat ca lacrimat, a trebuit să o numeasc șefă la DNA? Mai ales că lumea spune că au existat niște negocieri incredibile între Băse și Ponta pe tema numirii lui Kovesi ca mare boss al Direcției Naționale Anticorupție… Și dacă așa cum spuneam în rândurile de mai sus, doamna Kovesi a ajuns să facă niște declarații uluitoare la adresa marilor puteri în stat oare nu ar trebui să dea și ea odată și odată socoteală pentru vorbele pe care le scoate din gură? Sau domnia sa are voie să facă orice dorește, pentru că nimeni pe lumea asta nu o poate stăpâni? Ca să nu mai spunem că poate ar trebui să fie și înlocuită din funcție? Ni se pare că doamna Kovesi ne-a cam fost băgată pe gât nouă, românilor și am vrea să știm de ce este atât de bine ținută în brațe? Ce spuneți, domnule Băsescu ați putea cumva să ne răspundeți la această întrebare? Și, apropo, poate ne mai spuneți și cum ați scăpat de cele 49 de dosare…

Nu cumva doamna de fier e prietenă cu mafiotul de la Flora?

alina-bica-liviu-adascaliteiȚinând cont de relația incredibilă dintre Traian Băsescu și doamna Kovesi pe de o parte dar și de faptul că Puzdrea este lăsat să facă tot ce poftește pe de altă parte, fără ca vreun procuror al DNA-ului să îndrăznească vreodată să-I facă vreo vizită, ne putem să nu ne întrebăm: se repetă istoria ca în cazul Alinei Bica? Băsescu este în stare de orice, asta o știm cu toții, iar o vorbă adresată lui Kovesi pentru Puzdrea nu ar fi stricat pentru nimeni, nu-I așa? Oricum, Băsescu era obișnuit cu șpăgile primite de la Puzdrea încă din perioada cât era edil al Bucureștiului, atunci când a primit o mită care se spune că se ridica la suma de 4 milioane de dolari ca să-i semneze lui Puzdrea niște hârtii fără de care acesta nu ar fi putut nici în ruptul capului să pună laba pe terenul de la Flora. Mai mult, știm că Puzdrea nu-și lasă oamenii care l-au sprijinit niciodată de izbeliște. Și ca gura lui Băsescu să fie închisă, e posibil ca și în acest moment să fie darnic cu fostul șef al statului, cum este și cu un alt fost primar al capitalei, Viorel Lis, căruia i-a făcut rentă lunară pe viață ca să fie liniștit și cuminte ca un câine.

băselAșa ne-am putea explica indolența tuturor procurorilor care sunt la mâa Laurei Codruța Kovesi vizavi de incredibile dosare pe care Puzdrea le-a avut de-a lungul timpului, printre care și două de tentativă de omor la adresa fostului său asociat de la Flora, arhitectul Năstase Cătălin dar și a doi bărbați care întâmplător au parcat mașina în fața vilei sale din Sinaia, dar au plecat de acolo împușcați de mafiot. Dacă Kovesi nu ar fi avut un minim de interes la Puzdrea, nu se poate ca toate nenorocirile comise de Puzdrea să nu o determine să ia anumite măsuri. Măcar un control la complexul Flora sau la firmele ilegale ale mafiotului tot ar fi trimis. Dar, până acum nu s-a întâmplat nimic. Tocmai de aceea ne întrebăm oare doamna Kovesi o fi băut după colega ei de la DIICOT, Alina Bica? O fi aflat oare de la bruneta aruncată acum în închisoare că Puzdrea e o vacă bună de muls și nu ar fi rău dacă ar profita puțin și domnia sa? E adevărat că banii pe care Bica i-a primit de la excrocul de talie internațională, al căror număr e greu de cuantificat nu i-au folosit într-un final la nimic, pentru că stă acum ca proasta în pușcărie și așteaptă o minune, însă la un anume moment s-a folosit de ei.

puzdrea3

Mitica Puzdrea

Și Puzdrea a fost fericit, pentru că dosarele de la complexl Flora intentate lui de arhitectul Năstase au dispărut fără urmă sau au primit NUP-uri (depinde de ce ordine a dat șobolanul la un anumit moment), iar dosarul de la Câmpulung Moldovenesc unde Puzdrea a anchetat pentru că a distrus fabrica de cherestea, apoi a vândut-o la bucată stă din anul 2007. În plus, pentru că Bica ordonase, însuși cel care se ocupă de dosar, ofițerul DIICOT Suceava, Cristian Vasilcău a furat până și saci cu acte oficiale, care în loc să ajungă la expertul instituției pentru verificare au dispărut fără urmă. Și nici nu avem vreo minimă speranță că ar putea afla cineva unde sunt ascunși. Și atunci, stimată doamnă Kovesi, care e motivul real pentru care oamenii dumneavoastră uită mereu să-I treacă pragul lui Puzdrea? Prietenia pe care o aveți cu Băsescu? Sau faptul că ați aflat că în spatele lui Puzdrea se află un personaj care vă sperie chiar și pe dumneavoastră, fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu și considerați că nu e cazul să vă dați foc la valiză? E cam greu răspunsul, nu-I așa? Și cu evaziunea fiscală a lui Puzdrea, ce facem? O mai ținem mult ascunsă sub preș?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *