Cioloș, dezvăluire-șoc despre Dragnea

septembrie 13, 2017

Cioloș: Dragnea a venit să-mi ceară să modific Codul fiscal la câteva zile înainte de instalarea guvernului PSD

Fostul premier Dacian Cioloş a publicat, pe reţeaua de socializare Facebook, un text în care critică actuala guvernare şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

Redăm mai jos, integral, postarea lui Dacian Cioloş.

“Guvernul a ajuns la fundul sacului însă domnul Liviu Dragnea tot nu reuşeşte să înţeleagă că situaţia financiară grea prin care a început să treacă România este consecinţa aplicării programului de guvernare “din scoarţă în scoarţă”. Cheltuieli fără măsură, incompetenţă, incapacitate de a guverna responsabil şi o politică fiscală dezastruoasă. “Greaua moştenire”, prin care PSD vrea să îşi justifice eşecul, este încă o manipulare ieftină.

Decizia de a renunţa în 2017 la taxa pe stâlp şi de a elimina supraacciza la carburanţi a fost luată de partidul domnului Dragnea, prin codul fiscal votat de Parlamentul în care PSD avea majoritatea.

Domnul Dragnea a făcut promisiuni electorale fără acoperire, a câştigat voturi minţind oamenii iar după alegeri şi cu doar câteva zile înainte de instalarea guvernului PSD a venit să-mi ceară să modific codul fiscal pentru a menţine taxe care conform legii urmau să fie eliminate. Responsabilitatea întreagă pentru lipsa de coerenţă se găseşte la PSD.

Cum puteam noi, împotriva oricăror reguli de predictibilitate, să modificăm în decembrie 2016 prin Ordonanţă de Urgenţă, la “rugămintea” domnului Dragnea, o decizie a Parlamentului doar pentru că PSD-ului nu-i mai ieşeau calculele trâmbiţate în campania electorală. Cetăţenii ne-ar fi judecat aspru dacă, după alegeri – când un nou guvern îşi pregătea bugetul – am fi luat o asemenea decizie cu impact major.

Faptul că domnul Dragnea mai inventează o “gaură” în buget de 7 miliarde pe care o pune pe seama deciziilor noastre este o ironie a sorţii. Acum se vede clar, prin anunţul rectificării bugetare, cine şi cum face adevăratele găuri în bugetul ţării.

Preşedintele PSD trebuie acum să-şi asume găurile la buget făcute în ultimele opt luni prin decizii populiste fără să ţină cont de faptul că o ţară trebuie guvernată în aşa fel încât să nu se amaneteze bunăstarea cetăţenilor pe termen scurt, mediu şi lung.

Domnule Dragnea, 2+2 nu fac 7 nici măcar când aţi câştigat alegerile. Recunoaşteţi falimentul programului de guvernare şi minciunile din campania electorală până când nu va fi prea târziu să corectaţi erorile.”
Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *