Cofetăria lui Ponta şi complexul lui Puzdrea funcţionează fără autorizaţie? ( VIDEO )

noiembrie 7, 2015

N-au trecut nici 24 de ore de când premierul Victor Ponta şi-a dat demisia că au şi început să iasă la iveală lucruri uluitoare despre afacerile familiei sale. Mai concret, se pare că jucăria soţiei sale, Daciana Sârbu situată în sectorul 1 al Capitalei, funcţionează fără autorizaţie! Să ne mai mire asta când complexul Flora al patronului ilegal Dumitru Puzdrea îşi desfăşoară activitatea din anii 90 fără să ştie cum arată vreun aviz de funcţionare, darămite să-l şi aibă? Nu trăim într-o Românie în care dacă eşti blindat de bani, îţi rezolvi toate problemele într-un timp record?

Ce mai face Daciana Sârbu?

Bine. Deocamdată, am spune noi pentru că a ieşit la iveală un lucru care ar putea schimba definitiv soarta afacerii sale… dulci. E vorba de cofetăria soţiei lui Victor Ponta, Mara Mura situată în buricul capitalei pe strada Benjamin Franklin numărul 5, la parter locaţie care a fost inaugurată cu doar câteva săptămâni în urmă. Dar, ce să vezi? Autorizaţia de funcţionare lipseşte cu desăvârşire. Care-i motivul? Cică reprezentanţii firmei ar fi depus actele la Primăria sectorului 1, dar chiulangiii de acolo nu ar fi finalizat dosarul. Şi pot trece ani până să se întâmple asta, dacă se va întâmpla… Nici prin cap nu i-a dat lui Victor Ponta atunci că un club nenorocit va băga în pământ zeci de persoane şi va distruge definitiv alte câteva sute şi drept urmare, poporul se va răscula. El a gândit că nimic nu-i poate tulbura afacerea cu delicatese dulci. Şi în plus, la ce-i trebuie familiei Ponta aviz de funcţionare, când mai bine îşi cheamă prietenii de la primărie să mănânce şi gura lor câte o prăjitură, câte un cozonac, câte o felie de tort… Şi oricum vine Crăciunul şi atunci toată lumea bună trebuie să se fălească cu cele mai incredibile dulciuri pe masă, nu-i aşa? Iată că nu prea e, că s-au apucat alţii să răscolească, ne scuzaţi, rahatul. Şi uite aşa am înţeles că nici măcar ţara lui Păcală nu mai suntem, ci ţara lui Cârpeală. Şi să vezi acum că domnul Ponta din prea mult cârpit, se va alege rupt definitiv.

 

 

Cum e domnule Ponta cu firmele pe care vroiaţi să le veriicaţi?

Ce spune primăria sectorului 1 în aceste condiţii? Nimic, ridică din umeri şi aruncă găina în curtea altuia, respectiv a poliţiei sectorului 1, căci în subordinea acesteia funcţionează primăria. Dar ce să vezi? Nici poliţiştii în acest moment se pare că nu pot face nimic pentru că atunci când au fost la cofetărie să vorbească cu administratorul societăţii, ia-l de unde nu-i. Persoana în cauză era plecată. Cu treabă. Şi când se va întoarce, asta nu ştie nimeni. Ciudat sau nu, cu doar două zile în urmă, după tragedia de la clubul Colectiv unde au ars tineri nevinovaţi, domnul Ponta s-a supărat tare şi a cerut ca toate societăţile să fie verificate la sânge să se vadă dacă au sau nu autorizaţii de funcţionare. Cu siguranţă că la firma soţiei nu s-a gândit… Dar oare cum să luăm noi momentul în care Victor Ponta l-a dat afară chiar pe şeful ANPC? Oare nu cumva i-o fi cerut acestuia să facă nişte lucruri nu tocmai ordotoxe pentru Mara Mura şi acesta de frică că ar putea ajunge după gratii mai repede decât s-ar fi aşteptat, dat fiind momentul nu prea bun pentru făcut măgării, a refuzat? Ne poate demonstra cineva, negru pe alb, că nu-i aşa?

Cu tarlaua lui nea Mitică cum facem?

Domnule Ponta, dar când urma să faceţi verificările acelea la toate firmele vă duceaţi şi la complexul Flora? Sigur? Şi de ce nu aţi făcut-o până acum? Nu cumva pentru că v-a rugat Dorin Cocoş cu care aţi colaborat mulţi ani, ca să nu spunem că aţi fost unul dintre slugoii lui? Vreţi să ne spuneţi nouă că nu v-aţi primit şi dumneavoastră partea de la mafiot? Nu vom crede acest lucru pentru nimic în lume. Uitaţi de incredibilele afaceri pe care le-a avut Puzdrea cu Cocoş? De sacii de bani pe care i-au făcut împreună? De momentul în care Puzdrea primise o ofertă pe care era imposibil să o refuze de la nişte afacerişti turci, aşa că nea Mitică se dădea de ceasul morţii că nu poate vinde complexul, întrucât are cartea funciară blocată? La cine a apelat atunci? La Cocoş şi Udrea, evident, pentru că doar ei puteau răsturna România ca lui Puzdrea să i se îndeplineacă orice dorinţă. Evident că nu gratis, pentru că Puzdrea le promisese un comision care se ridica la… cinci  milioane  de dolari! Ce mai spuneţi acum domnule Ponta? De câte ori v-am rugat să trimieţi un control la complexul Flora să verifice ce se întâmplă acolo? Cine ne-a ascultat? Nimeni! Câţi primari ai Capitalei s-au perindat pe la instituţie şi nu au văzut cât de ilegal funcţionează complexul Flora? Ce-a făcut Băsescu? A luat o şpagă de vreo 4 milioane de dolari ca să-i semneze lui Puzdrea nişte hârtii fără de care nu ar fi putut niciodată să pună mâna pe terenul de la Flora, pe care a ridicat megadotul. Cum s-a implicat Viorel Lis? Ca nimeni altul. A ştiut tot ce face Puzdrea iar când a dat legea prin care urma să demoleze orice construcţie ridicată ilegal, a ştiut că a dat norocul peste el. Şpăgile de la Puzdrea urmau să curgă exact ca apa prin cele două apeducte peste care mafiotul a construit o clădire în incinta complexului. Cu directa complicitate atât a Primăriei Capitalei cât şi a secţiei 2 poliţie, Apei Nova, Gărzii Financiare şi evident a pompierilor. Şi lista poate continua până la nesfârşit.

Nevasta fostului şef al pompierilor, angajată la Flora

Că venii vorba de fostul şef al pompierilor, domnul general Ioan Mireţ trebuie să spunem că tare mult îi place acestuia să fie prieten cu Puzdrea! Atât de mult niciodată nu a comentat vreun cuvânt vizavi de faptul că fabrica de bani a excrocului nu a avut autorizaţie de la pompieri! De fapt, la ce-i trebuia când marele boss a spus că totul e în ordine? Dar bosulică credeţi că a făcut acest lucru aşa, de florile mărului? Ei, aş! Păi nu i-a dat Puzdrea cât să-i ajungă pentru o viaţă? Nu i-a angajat nevasta pe post de mare director la Flora? Nu i-a făcut cadou şi un ditamai viloiul? Nu pleacă Mireţ cu Puzdrea, ambii mari jucători de tenis în toate turneele împreună? Şi dacă arde Flora în timpul acesta, care-i problema? Că doar nu o suferi Puzdrea din cauza asta. Nenorocitul şi-a rezolvat toate probleme, şi-a pus banii la adăpost în conturi departe de ochii lumii, prin Dubai, Germania, Israel şi SUA, evident pe numele altuia, că nu-i tâmpit să fie descoperit vreodată şi aici se pune punct. Ce-i drept, acum i-a cam intrat mafiotului morcovul în dos cu frunze cu tot şi a simţit că puţin i se clatină poziţia, aşa că de vreo câteva luni îşi ia isterica nevastă după el şi împreună cu Mihaela Iosefina mută banii dintr-un cont într-altul. S-ar putea ca ţinând-o tot aşa, Puzdrea să ne facă şi data asta. Dacă autorităţile nu se mişcă mai natural, la un moment dat se vor trezi că nu-l vor mai găsi nici pe Puzdrea, darămite sumele incredibile puse de el la adăpost. Dar întrebarea e alta: chiar se doreşte a fi prins Puzdrea? Nu cumva dacă marile capete ale României ar fi vrut într-adevăr să facă dreptate, l-ar fi aruncat de mult timp în puşcărie? Deocamdată vedem că cineva are nevoie multă de şpăgile ordinarului. Şi probabil că autorităţile vor face un pas când, Doamne fereşte, se va produce din cauza acestui nemernic o nenorocire mult mai mare ca cea de săptămâna trecută din care cine ştie cine va mai scăpa. Acolo vreţi să ajungem domnilor anchetatori?

Vlad Ţepeş

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *