• Fără categorie
  • 0

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil solicitarea DNA in dosarul lui Ioan Oltean

decembrie 3, 2015

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil solicitarea DNA de încuviințare a arestării preventive a lui Ioan Oltean în noul dosar ANRP. Au fost 14 voturi “pentru”, 4 voturi “împotrivă” și 3 abțineri, a anunțat vicepreședintele comisiei Ciprian Nica. De asemenea a primit aviz favorabil și cererea DNA de arestare în cazul deputatului Cătălin Teodorescu, cercetat în același dosar. În cazul lui Teodorescu decizia a fost luată cu 15 voturi “pentru”, trei “împotrivă” și trei abțineri, a anunțat vicepreședintele comisiei Ciprian Nica.

Comisia juridică a Camerei Deputaților s-a reunit miercuri în ședință pentru a analiza cererile cu privire la arestarea preventivă a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu și pentru a face rapoarte pe aceste solicitări.

Deciziile Comisiei juridice în astfel de cazuri sunt consultative, hotărârea fiind luată de plenul Camerei Deputaților.

Votul final pe cele două rapoarte ale Comisiei juridice privind ridicarea imunității parlamentare în cazul Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu va avea loc miercurea viitoare, a anunțat secretarul Camerei Deputaților, Niculae Mircovici.

DNA a cerut aviz pentru arestarea preventivă a celor doi în noul dosar ANRP.

Ioan Oltean este acuzat de trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

La rândul său, Cătălin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, acesta fiind trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză.

Potrivit DNA, Cătălin Teodorescu, împreună cu alți inculpați care au făcut parte din aceeași comisie, Crinuța Dumitrean — președinte, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru, au aprobat raportul prin care un teren în suprafață de aproape 62.000 mp situat în municipiul Pitești a fost evaluat la aproximativ 109 milioane lei, sumă acordată drept despăgubire afaceristului Mihai Rotaru. Terenul a fost supraevaluat cu aproape 87,3 milioane lei, prejudiciind bugetul de stat. conform DNA.

Pentru această afacere Ioan Oltean ar fi primit 600.000 de euro într-o biserică. Deputatul neagă însă acuzațiile procurorilor.

“Un lucru este esențial: nu am fost niciodată în localitatea Chitila și nu am fost niciodată la biserica din Chitila. Nu l-am cunoscut niciodată pe denunțător, părintele Alexandrescu, dacă pot să îi spun părintele Alexandrescu. Nu am luat nici prin intermediari, nici prin altcineva bani de la Mihai Rotaru”, a susținut Oltean, după audierea la Comisia Juridică.

Întrebat dacă ar fi o umilință pentru el să fie încarcerat, Ioan Oltean a spus: “Mai mare umilință decât am suferit zilele acestea din cauza mass-media nu se poate suferi”

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *