Complexul Flora, închisoarea secretă a lui Puzdrea

ianuarie 12, 2015

Ușor, ușor, încep să ni se confirme niște bănuieli mai vechi: complexul Flora a început să semene din ce în ce mai mult cu o închisoare. Pușcăria lui Dumitru Puzdrea. Nu cea în care-și va petrece tot restul vieții nenorocitul, ca urmare a faptelor pe care le-a făcut de-a lungul anilor, ci locul de detenție al amărâților care se chinuie zi de zi să muncească cinstit și corect. Dar plătesc prea scump pentru această dorință.

Ați pus piciorul vreodată în complexul Flora de când ordinarul Puzdrea l-a dat afară pe arhitectul Năstase Cătălin, deși acesta nu avea nici o vină și în plus era și președintele societății? Ba mai mult, a și fost păgubit de mitocan cu milioane de dolari? Faceți un efort și mergeți oameni buni să vedeți iadul pe pământ. Înarmați-vă însă cu foarte mult curaj înainte să purcedeți la drum. Veți avea nevoie din plin.

Pentru că s-ar putea să fiți luați în bâză cum se spune pe românește încă de când faceți primul pas chiar de omul lui Puzdrea, animalul ăla cu față umană care stă în ghereta de la poarta complexului și urmărește cu privirea-i rece ca gheața orice om care intră și iese din pușcăria numită Flora. Dar pe măsură ce mai faceți un pas, nu vă șocați când veți vedea cum trepăduși, îmbrăcați în uniformă de poliție se plimbă plini de tupeu cu cafeaua în mână.

Cum, nu știți cine sunt? Câinii lui Puzdrea, ăia trimiși de dulăii cei mari, Firu Denisa, Lupu Marian și șeful haitei, Voicu Mihai Marius ca să-i păzescă spatele stăpânului. E panică rău în închisoarea Flora dacă cineva ar găsi tonele de marfă aduse ilegal de mafiot din țări ale Uniunii Europene și depozitate în pavilionul 7 al pușcăriei. Dacă se află că marfa a fost luată ilegal, la prețuri de râsul curcilor și fără TVA iar aici, în România tuturor posibilităților este vândută la prețuri exorbitante peste care se mai adaugă și un TVA uriaș, ce s-ar întâmpla cu Puzdrea, v-ați gândit? Păi tocmai de aceea stau cățeii flămânzi la pândă: să nu intre vreun intrus.

Dacă nu ați fost băgați în seamă de aceștia, aveți toate șansele să pătrundeți în standuri. Dar, atenție mărită pe unde călcați pentru că pereții complexului stau să cadă și mare minune dacă nu vă veți trezi cu vreo bucată de tavan în cap. În plus, să nu cumva să vă taie nevoia din cauza frigului infernal din interiorul clădirii și să doriți să dați fuga la o toaletă. Riscați să țineți o cură de slăbire prelungită, deși nu ați dorit-o.

Dacă vreți totuși să vedeți în ce condiții mizerabile trăiesc angajații complexului Flora, luați-vă de acasă un tifon pe care să-l îmbibați bine într-o substanță care de zeci de ori mai puternică decât putoarea de la wc-urile lui Puzdrea. Dar oare există așa ceva, domnilor de la Sanepid, care sunteți la fel de bine intenționați ca și cei de la corpul de control al Primăriei Capitalei să-i faceți lui Dumitru Puzdrea toate poftele pentru că vă aruncă și vouă bucata de carne? Și, de fapt, care-i problema dacă se îmbolnăvesc oamenii de la mizeria care plutește ca barca pe valuri în toaletele unde curățenia a fost uitată demult? Doriți să se tragă apa? Dar unde vă treziți?

Cumva în vreunul din apartamentele lui Puzdrea? Ați alunecat cumva de la spurcăciunile aruncate și nestrânse de nimeni? Vreți să vorbiți cu Puzdrea însuși? Oameni buni, stați cuminți și mai bine plecați urgent din închisoarea aia blestemată că vă veți blestema zilele altfel. S-ar putea ca până la mafiot să dați ochii cu nebuna de nevastă-sa, Mihaela Iosefina și e greu de spus ce vă vor vedea ochii și vă vor auzi urechile. Femeii ar trebui să i se pună dungă roșie pe buletin iar drama este că dacă îndrăznești să comentezi, e posibil să te trezești și cu țeasta spartă. Ca un preambul la un glonț pe care patronul ilegal al complexului Flora vi l-ar putea trimite fără regrete.

Cum de ce? Pentru că nu îi place fața dumneavoastră. Dar cu doi bărbați care și-au parcat mașina în fața vilei sale din Sinaia în dorința de a mânca o ciorbă la restaurantul din apropiere ce-a avut? Sau cu arhitectul Năstase Cătălin când a plătit cu sume uriașe un ucigaș de meserie care urma să-l ducă pe fostul său asociat în lumea de dincolo? Vi s-a urcat gura de la atâta uscăciune? Doriți o sticlă cu apă de la restaurantul din incinta complexului? E prea de tot.

Dar dacă vreți să plătiți un preț triplu și în plus de asta să-i vedeți și fața fostului căruțaș, actualmente amantul fiicei sale Simona, slugarnicul Dinu David, atunci faceți cum doriți. Numai să nu zăboviți prea mult să prindeți faza zilei în închisoare: momentul când Dinu David le cere celor 200 de șoferi care tranzitează complexul taxa de protecție impusă de Puzdrea. E în valoare de un milion pe zi de persoană iar cine nu plătește va face cunoștință cu pulanele polițiștilor. Mai vreți detalii? Sau sunt îndeajuns cât să înțelegeți că România anului 2015, în nordul Bucureștiului, un borfaș de zile mari este lăsat în continuare să ne calce în picioare? Putem pune mână la mână să-i arătăm acestui ordinar că legea nu e doar pentru oamenii de rând, ci mai ales pentru cei care cred că nu-i poate atinge nimic?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *