Complexul Flora, junglă fără frontiere!

decembrie 16, 2015

Ştampile false? Hârtii îmbătrânite artificial? Intervenţii asupra documentelor oficiale? Orice e posibil în afacerile lui Dumitru Puzdrea, atunci când intervine falsul expert contabil, Gabriela Toporan. Miza? E una uriaşă, saci de bani în faţa cărora ochiifemeii sclipesc! Cum a reuşit această excroacă să distrugă o afacere 100% legală, doar pentru că şeful său suprem i-a făcut viaţa frumoasă, citiţi în rândurile de mai jos.

 

Teroare cât cuprinde

1059dumitrupuzdrea01vt1În anul 1993, când a luat fiinţă complexul Flora se vor deschide în incinta aceluiaşi complex şi un lanţ de restaurante ce aparţineau afaceristului Al Saadi Jewad, fratele fostului asociat al lui Puzdrea şi totodată administratorul societăţii din acea vreme, arhitectul Năstase Cătălin. Totul a mers bine până în anul 2007, mai precis 12 septembrie, când Puzdrea fără nici un motiv închide locaţia şi le interzice afaceriştilor care nu au avut nici măcar o zi întârziere a chiriei, să mai pătrundă în complexul patronat de el. Şi atunci care a fost motivul acestei decizii incredibile luate de Puzdrea? O afacere pe care vroia să o încheie urgent cu nişte afacerişti turci! Mai precis, Puzdrea primise o ofertă de 80 milioane de euro de la aceştia ca să vândă complexul însă turcii nu vroiau să perfecteze contractul până ce comercianţii arabi nu dispăreau din acel loc. În plus, ca el să încaseze toţi banii trebuia să scape urgent şi de toţi acţionarii, inclusiv de arhitectul Năstase. Ca să nu piardă afacerea, Puzdrea le va da atunci comercianţilor un preaviz de cinci zile, deşi în contracte era stipulat că trebuie să anunţe cu 30 de zile dacă vroia să renunţe la ei. Oare asta nu sună a discriminare pe faţă? Ce a urmat e greu de descris în cuvinte. Puzdrea a început presiuni uriaşe la adresa lui Năstase Cătălin ca să-i cedeze cu titlu gratuit acţiunile pe care acesta le deţine şi în acest moment la Flora. Cum arhitectul nu a fost de acord, Puzdrea i-a găsit imediat şi punctul slab: a închis restaurantele fraţilor săi! Fără nici un temei legal, doar pentru a-l constrânge pe arhitect să-i dea acţiunile! Ca totul să pară ca la carte, Puzdrea merge mai departe şi-i dă în judecată pe fraţii domnului Năstase că nu şi-au plătit curentul. Dar ce să vezi? Turbează de furie când instanţa le dă acestora câştig de cauză, nu de altceva dar plata energiei electrice era inclusă în chirie!

Ordinăria merge mai departe

PUZDREA_3232Ce s-a gândit Puzdrea atunci? Să mai facă un proces prin care să le ceară fraţilor Al Saadi evacuarea din complex. Păi care evacuare domnule Puzdrea când oamenii nu aveau voie să intre în restaurantele lor, pentru că erau opriţi la poartă de oamenii dumneavoastră? Dar asta nu e tot. Pe lângă faptul că afaceriştii au pierdut marfă în valoare de 200.000 de euro care s-a alterat, aceştia au rămas şi fără utilajele de înaltă performanţă pe care Puzdrea le-a furat cu nesimţire şi le-a trimis la Târgu Jiu, la un personaj, Nino, despre care se spune că este vărul său. Ce a urmat? Un proces pe cât de lung, pe atât de anevoios, în care Puzdrea a făcut ce ştie cel mai bine: să mituiască avocaţi, procurori, judecători şi bineînţeles poliţişti pentru ca dreptatea să fie neapărat de partea lui. Evident că pentru procesul de care vorbim a fost nevoie de o evaluare a lucrurilor care rămăseseră în restaurante, raport întocmit de o expertă nu în contabilitate, ci în măsluiri de acte, Gabriela Toporan. Oameni cinstiţi, cei de la Saniura SRL i-au pus acesteia la dispoziţie toate actele ca expertiza să fie una corectă, însă doamna Toporan s-a limitat doar la a face un calcul sumar, studiind doar anumite hârtii. Ea nu putea să încalce ordinele lui Puzdrea, pentru că altfel nu-şi mai primea darul. Aşa s-a ajuns la suma de 306.101 lei, adică puţin peste 100.000 de euro la acea vreme. Bineînţeles, o sumă ridicol de mică faţă de realitate! Puzdrea intervine însă şi o plăteşte bine pe doamna Toporan ca să schimbe concluziile din evaluare. Probabil suma nu era pe placul lui. Astfel apare o a doua expertiză, mai ciudată ca prima. Ce se întâmplase între prima şi cea de-a doua expertiză? În restaurante rămăseseră şi mai puţine lucruri pentru că tot ce fusese bun de vânzare fusese furat de administratorul complexului, Stelian Iordache şi valorificat, la ordinele lui Puzdrea. Cu directorul ajutor al lui Florin Americanul, fostul amant al Andreei Puzdrea, un băiat de cartier, care mai târziu a fost prins că făcea afaceri bănoase cu drogurile.

Preţul a scăzut la 7.661 lei!

720puzdrea-urmariti-300x232Ce concluzie a tras Toporan în urma celei de-a doua expertize? Că mai sunt bunuri în valoare de doar… 7661 lei! Important este să spunem şi cum a făcut doamna expert contabil şpăgar cea de-a doua expertiză. La intrarea în restaurante exista o listă cu toate produsele care se comercializau. Toporan a găsit cea mai bună soluţie ca să rezolve ecuaţia dată de Puzdrea: a copiat acea listă şi a înmulţit cu numărul produselor găsite în acel moment în restaurante. Şi cam atât. Muncise deja prea mult pentru acel raport. Cât priveşte actele pregătite de patronii restaurantului în fotocopii xerox, acela nu a fost un subiect interesant pentru doamna Toporan. La fel au fost uitate la numărat şi utilajele performante şi mobila despre care spuneam că au fost furate de Puzdrea. La toată această ordinărie a luat parte şi bunul prieten al lui Puzdrea, fostul poliţist Bulearcă Alexandru, care a coordonat totul ca la carte. Dar ce să vezi? Nici acest raport de expertiză, cel de-al doilea nu îl satisface pe Puzdrea. Mizând pe ultima carte, el o pune pe Toporan să treacă în cel de-al treilea raport că nu există nici un prejudiciu pentru cei de la SC Saniura SRL, motivând că Puzdrea însuşi le-ar fi spus afaceriştilor să-şi ridice marfa de la restaurante. O minciună la fel de ordinară ca şi doamna Gabriela Toporan! Toată munca şpăgarei a fost răsplătită pe măsură de Puzdrea. Aceasta a primit un spaţiu de birouri pentru fiul său care tot cu banii lui Puzdrea şi-a deschis o agenţie de turism. Chiar dacă a făcut trei expertize plătite gras de Puzdrea, doamna Toporan a uitat să spună că nu mai făcea parte de mult timp din lista experţilor contabili. Cu alte cuvinte, tot ce făcuse ea până atunci era ilegal 100%. (va urma)

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *