Complexul Flora, o bombă cu ceas! Ce face primăria din Suceava?

noiembrie 17, 2015

Cu doar câteva zile în urmă, s-a închis şi cel mai mare bazar din Moldova. Motivul? Acelaşi! Nu corespundea normelor de protecţie împotriva incendiilor, iar românii ar fi putut arde în câteva clipe ca şobolanii. De altfel, în anul 2006 locul a ars din temelii din cauza unui reşou uitat în priză. Cum şpăgile au mers cu siguranţă din plin şi acolo, momentul a fost dat uitării şi bazarul lăsat să funcţioneze. Întocmai cum se întâmplă şi în cazul complexului Flora, unde pompierii nu numai că nu trec pragul locaţiei considerată cea mai importantă din nordul Bucureştiului, dar fostul şef al acestora, generalul Ioan Mireţ este unul dintre slugoii de seamă ai spurcatului Dumitru Puzdrea.

 

În bazarul din Suceava îşi desfăşoară activitatea nu mai puţin de 2000 de chioşcuri. În plus există cel puţin 150 de tonete care împiedică accesul maşinilor de intervenţie, hidranţii sunt acoperiţi, nu există semne de evacuare a fumului iar ieşirile nu sunt marcate. Se pare că cineva le-ar fi dat praeaviz celor care administrează cele 150 de chioşcuri, dar bineînţeles că nimeni nu s-a conformat şi totul a mers potrivit obişnuinţei. Ce a făcut Primăria din Suceava care administrează acest bazar din anul 2004? Ce a făcut şi Primăria Capitalei de-a lungul vremii. Adică… nimic în afară de a lua şpăgi incredibile. Ne spuneţi şi nouă domnule primar, Ion Lungu de ce a trebuit să se întâmple nenoricirea de la Bucureşti de la clubul Colectiv ca să înţelegeţi şi dumneavoastră ce trebuie făcut? Nu v-a ajuns incendiul de acum şase ani, când tot bazarul a ars până la temelii. De ce atâta indolenţă? Vă e prea bine pe scaunul moale de la Primăria Sucevei? Dar dumneavoastră domnilor de la ISU Suceava dacă tot spuneţi că aţi avertizat şi atenţionat comercianţii până nu aţi mai putut în condiţiile în care ştiaţi că nu există acea autorizaţie de funcţionare pentru cele 2000 de chioşcuri, nu cumva aţi fost împiedicaţi tot de atenţiile primite ca să nu mergeţi mai departe şi să respectaţi legea? Puteţi să ne dovediţi contrariul?

De ce ISU nu ia atitudine şi la fabrica de bani a mafiotului?

Dacă cei de la ISU în ultimele două săptămâni dau în brânci de la atâta muncă, nu ar fi normal să ia la verificat în primul rând marile centre comerciale, cum este complexul Flora şi apoi să se ducă spre micile societăţi? Sau noi le facem tot timpul invers decât se procedează? Teoretic nu ar mai trebui să aibă frică pompierii să facă control la fabrica de bani a lui Puzdrea pentru că fostul lor şef, generalul Ioan Mireţ care dădea ordine ca Flora să fie lăsată în pace, a cam tras pe linie moartă. Dar nu cumva şi subalternii săi au învăţat de la şeful cel mare aceeaşi lecţie uluitoare a şpăgii? Ba bine că nu… Ştiţi ce riscaţi domnilor de la ISU? Bănuiţi că din cauza complexului Flora unde ştim bine că nu există nimic în regulă să ardem ca şobolanii toţi cei din Bucureşti.

Dacă se va porni vreun incendiu, nici o echipă oricât de deşteaptă ar fi ea şi oricât de bine intenţionată nu va mai putea să facă nimic. În plus, să nu uităm că tragedia va fi cu atât mai mare cu cât în incinta complexului Flora, nenorocitul Puzdrea are ridicată şi acea construcţie pe care a aşezat-o peste cele două magistrale care alimentează Bucureştiul cu apă. De lucrul acesta erau foarte bine informaţi şi cei de la Apa Nova, că doar nu de proşti nu au făcut până acum nici un control la Flora. Ci pentru că Puzdrea are mare grijă ca lor să le lipsească nimic! Dovada cea mai clară a faptului că societatea ştia tot ce face Puzdrea ne-a adus-o chiar şeful suprem, francezul Bruno Roche care a ieşit acum câţiva ani şi a dat o declaraţie uluitoare în care a recunoscut cât de mult a încălcat Puzdrea legea apelor prin această construcţie. Dar atât. A spus ce-a avut de spus şi a băgat capul în pământ ca struţul. Nici un fel de alte comentarii nu s-au mai făcut de atunci pentru că mafiotul i-a închis gura şi lui şi căţeilor în stilu-i caracteristic.

Joacă tenis cu generalul Mireţ

Ce face generalul Mireţ în aceste momente când România e tulburată de nenorocirea produsă la clubul Colectiv? Când se încearcă (cel puţin teoretic dar măcar s-a făcut un pas către normalitate) să nu mai trecem printr-o asemenea nenorocire? În cel mai rău caz îşi bea cafeaua alături de Puzdrea. Asta dacă nu cumva cei doi sunt plecaţi la vreun turneu de tenis într-una din ţările lumii. Pentru că nu e nici prima şi nu va fi nici ultima dată când cei doi nesimţiţi vor fugi de responsabilitate. Ce-i drept dacă nu ar fi existat Dumitru Puzdrea în viaţa lui Mireţ, generalul nu avea nici vilele care se întorc după soare, cadou din partea mafiotului şi nici conturile burduşite de bani.

Şi, cu siguranţă că nevasta lui Mireţ, care de ceva timp e director mare la complexul Flora ar fi fost un neica- nimeni în vreun birou, unde trăia dintr-un salariu de bugetar şi acela primit te miri când. Poate că nu ar fi rău ca în condiţiile actuale, să procedeze şi comercianţii de la Flora ca şi cei din bazarul Sucevei şi să facă revoltă adevărată. Cu un om de teapa acestuia nu poţi face niciodată treaba cu vorbă bună. Iar comercianţii trebuie să ia taurul de coarne şi să-şi facă dreptate singuri. Nu a ajuns o mulţime să se sperie de un lup flămând care trebuie neapărat decapitat. Nu vrem să murim ca şobolanii din cauza lui Puzdrea! Vrem să se facă dreptate şi complexul Flora să fie închis. Odată pentru totdeauna.

Vlad Ţepeş

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *