Complexul Flora, un loc bântuit

ianuarie 2, 2016

Ca multe alte țări, România e plină de locuri bântuite de fantomele trecutului sau blestemate care bagă spaima în toți cei care ar îndrăzni să calce pe acolo. Și chiar dacă sunt mulți sceptici care nu cred în asemenea locuri, înseamnă că nu au avut ghinionul să treacă pragul complexului Flora. Nu, nu se vor lovi de fantoma patronului ilegal, Dumitru Puzdrea, deocamdată acesta ne mai mănâncă zilele, dar vor înțelege ce înseamnă să pătrunzi într-un spațiu marcat doar de durere și suferință. Două lucruri pe care Puzdrea le-a adus celor care au lucrat acolo, chiar și pentru puțin timp.
Cum operează acoliții lui Puzdrea
Cine poate da amănunte despre ce înseamnă să trăiește zilnic un coșmar? 200 de șoferi de taxi, care zilnic sunt obligați să tranziteze complexul Flora și să aibă parte de un tratament asemănător cu cele folosite pe vremuri de Gestapo. Sau poate chiar mai rău. De ce spunem asta? Pentru că amărâții de oameni, nu pleacă de acasă să câștige bani cu care să-și întrețină familiile, ci uneori se împrumută doar pentru a-l face pe Dumitru Puzdrea fericit. Și asta pentru că acest mojic cu aere de mare afacerist a instituit aici, pe tarlaua lui, o taxă de protecție în valoare de 100 de lei pe care șoferii de taxi sunt obligați să o plătească zilnic.

Desigur că nu Puzdrea a ieșit la înaintare, că doar e fost deputat și nu se cade să facă totul pe față (deși, ordinăriile comise de el nu mai pot fi demult timp ascunse), ci l-a trimis centru înaintaș pe amantul fiicei sale Simona, un fost căruțaș, binecunoscutul Dinu David. E greu și extrem de dureros să spunem ce pățesc sărmanii oameni dacă îndrăznesc să spună că nu au banii necesari. Pe lângă înjurăturile de cea mai joasă speță ale lui Dinu David, aceștia pot face cunoștință și cu legea bocancului pe care o scot în față tablagiii secției 2 poliție, al căror loc de muncă cald și plin de beneficii de toate felurile, este evident complexul Flora. Și dacă tot sunt câini iubitori ai marelui Puzdrea, atunci ne putem da seama și singuri că nu ar îndrăzni nici măcar odată să nu facă întocmai cum li se ordonă. În aceste condiții, ne putem da seama și singuri ce e în sufletul acestor oameni și cam ce gânduri negative îi transmit aceștia lui Dumitru Puzdrea pe care, culmea, se pare că nu-l sperie nimic. Ce-i drept, nici nu a primit până acum palma cea mai grea din partea Divinității. Dar nu e timpul trecut, domnule Puzdrea.
V-ați plătit oamenii de sărbători?
O viață la fel de nenorocită o au și comercianții din incinta complexului, ale căror condiții de muncă intra în Cartea Recordurilor în materie de bătaie de joc. Ne putem imagina și singuri cum își duc zilele de dimineața până seara aceștia oameni într-un loc unde frigul domnește la fiecare colț, apa nu curge la toalete (iar în interiorul acestora mizeria a atins cote uriașe), dar aceștia sunt obligați să scoată lunar zecile de milioane din buzunar pe care să i le îndese în buzunar acestui ordinar. Domnule Puzdrea, când vă vor atinge blestemele acestor oameni care nu v-au greșit cu nimic, veți spune că n-ați avut noroc în viață. Și apropo… că veni vorba. Vorbește lumea pe la colțuri că anul acesta (probabil ca în mulți alți ani) ați uitat cu desăvârșire că trebuie să vă plătiți oamenii care vă slujesc cu devotament.

Și aici vorbim de bucătăresele de la protocol care zilnic prepară cele mai exotice preparate pentru dumneavoastră și invitații de marcă din justiție, poliție sau alte instituții reprezentative ale României, șoferii și alți amărâți care vă păzesc casele pe care le-ați ridicat din evaziunile fiscale pe care le-ați făcut de-a lungul anilor. Dar chiar nu vă e rușine deloc domnule Puzdrea să vă bateți joc de aceștia? Aveți impresia că veți stăpâni pământul și nimic pe lumea asta nu vă poate lovi? Credeți că veți rămâne nepedepsit mereu? Punem pariu domnule Dumitru Puzdrea că odată cu venirea noului an, veți simți pe propria piele ce înseamnă să fii mafiot? Sunteți convins că procurorii Direcției Naționale Anticorupție vă vor lăsa în pace, nu-i așa? Vă dăm o veste care nu vă va fi pe plac: acest lucru nu se va mai întâmpla în 2016!

Pentru că a venit momentul să plătiți pentru tot ce ați făcut! Tot răul făcut fostului dumneavoastră asociat, arhitectul Năstase Cătălin și al multor altor oameni cărora le-ați transformat viața într-un adevărat Iad se va întoarce împotriva dumneavoastră, domnule Puzdrea. Sunteți un om blestemat! De oamenii pe care i-ați călcat în picioare, de viață, de soartă, de Dumnezeu. Dar vă încăpățânați să nu vedeți acest lucru. V-ați bucurat de acest Revelion? Gândiț-vă că s-ar putea să fie ultimul din multe altele care vor veni dar în care nu veți mai putea să faceți nici o mișcare. Și știți de ce? Pentru că nu veți mai petrece în Austria, la ski, cu băuturi fine și preparate scumpe, ci veți fi obligat să stați într-o pușcărie din România, alături de alți deținuți ca și dumneavoastră și să depănați amintiri. Gata, s-a terminat cu furtul, domnule Puzdrea! Ați auzit de proverbul românesc are spune că cine râde la urmă, râde mai bine?
Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *