Coreea de Nord a lansat mai multe rachete de pe coasta de est

iunie 8, 2017

Coreea de Nord a lansat, joi, mai multe rachete de la un loc situat în apropiere de Wonsan (coasta de est), a anunțat Ministerul Apărării din Coreea de Sud. 

Coreea de Nord continuă testarea rachetelor, în ciuda presiunii și a avertismentelor lansate de Coreea de Sud, SUA și ONU. Cel mai recent test a avut loc joi, când de pe coasta de est au fost lansate patru rachete, care au zburat pe o distanță de aproape 200 de kilometri și au aterizat în Marea Japoniei.

„Coreea de Nord a tras mai multe dispozitive neidentificate, presupuse a fi rachete sol-mare, în această dimineață (joi) de la un loc situat în apropiere de Wonsan”, oraș de pe coasta de est a țării, a informat Ministerul Apărării din Coreea de Sud, potrivit Agerpres.

Testele au avut loc la numai o zi după ce Coreea de Sud a suspendat desfășurarea sistemului antirachetă american THAAD. Decizia ar putea pune Coreea de Sud în contre cu Washington, privind strategia de apărare regională.

La finalul lunii trecute, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică tot din Wonsan, aceea find a noua rachetă lansată în acest an. Din 10 mai, când a început mandatul noului președinte sud-coreean.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *