• Fără categorie
  • 0

Croația e în “optimi”, Argentina e la terapie intensivă după o umilință ISTORICĂ: toate scenariile prin care se mai poate califica

iunie 22, 2018

Croația s-a distrat cu Argentina, scor 3-0, și este prima echipă calificată mai departe din grupa D a Mondialului. Trupa lui Messi rămâne cu un singur punct după două meciuri și tremură pentru calificare.

 

Sampaoli a reverberat la criticile presei și a schimbat trei titulari față de debut: Rojo, Di Maria și Biglia trecuți pe bancă, Mercado, Pérez și Acuña în iarbă. Dar și sistemul, în 3-4-3. În tribună, vocalii fani albicelești își fac curaj, afișând un imens banner motivator: Papa, Maradona, Messi. În Leo, ce ratase penalty cu Islanda, își pun nădejdea. Nu mai e loc de pași greșiți în cea mai lungă zi a anului! Ce părere au croații, ce secrete le-a zis Rakitici despre colegul de la Barca?

Vulnerabili și cu 3 stoperi

Sigur vor să profite de defensiva în 3 a “pumelor”. Mercado se ține greu după Perišici, e driblat și încep emoțiile pentru Caballero, ce se întinde și scoate șutul de gol al extremei interiste. Se joacă tare, se plătesc polițe, s-a uitat de orice prietenie. În joc este și onoarea vicecampioanei mondiale. Messi nu ajunge la o minge de 1-0 în careul mic. Vine și marea ocazie: reia Meza, după prima acțiune coerentă pornită de la Salvio, iar Lovren respinge cu corpul, salvator, peste poartă. Croații simt adversarul vulnerabil și insistă cu presingul sus. Apar lufturi și gafe la sud-americani, foarte nervoși. Se remarcă și Acuña, șut-centrare, fortuit, care pică pe transversală.

Multe durități, puțin fotbal

Nici apărătorii croați nu se lasă mai prejos. Vida îl servește pe tavă pe Pérez, ce nu nimerește incredibil ținta! Epitetul i se potrivește perfect și lui Mandžukici, strecurat viclean în spatele lui Mercado. Cap din 6 metri singur cu Caballero, dar nu este gol. Păcat de centrarea lui Vrsaljko. Gladiatorii lui Dalici rămân agresivi, chiar duri. Rebici îl atacă la intimidare pe Salvio, nu e însă de “roșu”, cum cer argentinienii, doar avertisment. Mai aproape e Meza, rupându-l pe Vrsaljko! Vedem și fotbal? Da, înaintea pauzei. Rebici, pe contră, risipește o oportunitate. Rămâne 0-0.

Avea dreptate Mourinho!

Același Rebici, cu un singur gol la “națională”, se revanșează la reluare. Caballero dă în minge ca într-un pepene și-l servește halucinant pentru voleul letal. Așa putea să apere și Mourinho! Fanii albicelești sunt consternați, Sampaoli mută la disperare, cu Higuaín și Pavón, cum ceruse Maradona. Pipita destabilizează, în fine, zidul croat, însă Meza trage slab, Subašici scoate de lângă bară, apoi Messi este blocat! Dincolo, Mandžukici reia în plasa laterală. Intră și Dybala, soluția de avarie. Nimic nu merge, nimeni nu-i mai salvează pe rătăciții lui Sampaoli, după ce Modrici reușește o bijuterie: șut de la distanță plasat fenomenal lângă bară, cu Willy spectator. Cum s-a întâmplat și la “directa” magică executată în bara transversală de Rakitici. Care mai are timp, pe final, să mitralieze și el un adversar în genunchi, ținut în viață numai de aparate.

calculele calificării: CUM MAI POATE AJUNGE MESSI ÎN “OPTIMI”

Croația este calificată matematic în optimile de finală ale competiției, cu 6 puncte. Argentina are un singur punct după primele două partide și nu mai stă la mâna propriilor rezultate. Mai jos, toate scenariile calificării.

Dacă Islanda bate Nigeria mâine…

  • Argentina trebuie să bată neapărat Nigeria în ultima etapă
  • Croația trebuie să câștige contra Islandei în ultimul meci
  • Argentina să aibă un golaveraj mai bun decât nordicii

Dacă Islanda și Nigeria termină la egalitate…

  • Argentina trebuie să bată în ultima etapă Nigeria
  • Islanda să nu câștige contra Croației

Dacă Nigeria bate Islanda…

  • Argentina trebuie să câștige contra Nigeriei în ultima etapă
  • Islanda să nu bată Croația
  • Dacă Islanda bate Croația, golaverajul sud-americanilor trebuie să fie mai bun decât al nordicilor
Clasamentul grupei D
1. Croația 2 meci / 6 puncte
2. Islanda 1m / 1p
3. Argentina 2m / 1p
4. Nigeria 1m / 0p

Argentina – Croația 0-3
Au marcat: Rebic ’53, Modric ’80, Rakitic ’90+2

 hipele de start:

Argentina: Caballero – Mercado, Otamendi, Tagliafico – Salvio, Mascherano, Pérez, Acuña – Messi, Meza, Agüero
Rezerve: Guzman, Armani – Ansaldi, Biglia, Fazio, Banega, Higuain, Di Maria, Rojo, Lo Celso, Dybala, Pavon
Antrenor: Jorge Sampaoli

Croația: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic – Rakitic, Brozovic – Rebic, Modric , Perisic – Mandzukic
Rezerve: Livakovic, L. Kalinic – Corluka, Kovacic, Kramaric, Jedvaj, Bradaric, Caleta-Car, Badelj, Pjaca, Pivaric, N. Kalinic
Antrenor: Zlatko Dalic

Arbitru: Ravshan Irmatov (Uzbekistan)
Stadion: 
Nizhny Novgorod Stadium (Nizhny Novgorod)

 

 

 

 

.gsp.ro

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *