Cu ce e mai presus protectorul lui Puzdrea, Virgil Măgureanu decât Mihai Tânjală?

decembrie 29, 2015

Cu doar câteva zile în urmă, aflam că Mihai Tânjală, fondatorul serviciului secret Doi şi un sfert a fost găsit şi arestat, urmând a fi extrădat în România. A făcut multe măgării, dar acum i-a venit rândul să plătească. Nu acelaşi lucru putem spune despre Virgil Măgureanu, fostul şef al SRI, a cărei contribuţie în desfăşurarea activităţilor ilegale ale lui Puzdrea e bine cunoscută, însă nimeni nu face nici un pas pentru a-l pune la punct. Oare chiar nu ne e ruşine să spunem că luptăm împotriva mafiei, când de fapt autorităţile o sprijină 100%?
Soarta fondatorului SRI, decisă pe 29 decembrie
Despre Mihai Tânjală, ofiţerul de contrainformaţii care a avut curajul să facă şi UM 0215 nu se ştiau foarte multe lucruri. Asta nu pentru că nu ar fi răsuflat cine este el cu adevărat, ci pentru că după ce a tras un tun de 100 milioane de euro prin revendicarea unor proprietăţi de la ANRP, acesta şi-a pus coada pe spinare şi a plecat din România.

Că doar nu era prost să stea să fie prins şi să mai facă şi cinci ani de puşcărie, care îi fuseseră pecetluiţi! Despre Tânjală se ştie că a fost şi deputat PDSR dar şi un om de afaceri controversat despre care se aude în acest moment că este fericitul posesor al unui aerodrom în Florida. Cât despre anii de puşcărie, n-a stat închis nici măcar o oră! Tot despre Tânjală presa a relatat la un moment dat că a devenit proprietarul unei fabrici de cărămidă care a aparţinut marelui industriaş Iakob Muschong, cel care în anul 1888 înfiinţează farica de cărămizi la Lugoj, apoi cumpără fabricile concurenţilor săi şi ajunge să vândă în tot Imperiul Austro-Ungar dar şi în România Mare. De altfel numele lui Muschong este legat şi de soarta Băilor Buziaş, pe care le-a cumpărat în anul 1906 şi a amenajat staţiunea cu acelaşi nume.

Dar Tânjală nu era interesat de fabrica de cărămizi în sine, ci vroia să facă o afacere colosală cu titlurile de proprietate deţinute de moştenitorii lui Moschong. Drept urmare, a reuşit să cumpere drepturile litigioase de la doi dintre aceştia, iar cu ceilalţi trei a făcut echipă şi a cerut despăgubiri pe averea Muschong de la stat, însă nu a reuşit să le obţină. Într-un interviu incendiar pe care Tânjală l-a dat la un moment dat unui nume important al presei române, acesta a spus şi cine au fost cei care l-au împiedicat să facă uriaşa afacere: „Cele trei grupări, gruparea de la Monaco, respectiv gruparea lui Băsescu şi gruparea SIE au făcut imposibil să te apropii de aceste lucruri. (…) Crinuţa Dumitrean împreună cu Mihai Priboi, nepotul lui Ristea Priboi, nu Priboi care a fost la SIE, ci băiatu’ lu’ frat-su, dar care era tot ofiţer acoperit…

Am făcut greşeala să-l deconspir, chiar am scris în nişte documente că e ofiţer acoperit şi-au trebui să-l ia de acolo. (…) De la Revoluţie până astazi, tot marele jaf din Romania a fost făcut de ofiţerii acoperiţi şi informatorii lor din cele două structuri de informaţii!”. Şi tot Tânjală pune punctul pe I şi afirmă şi ce grav a fost implicat în aceste despăgubiri fostul şef al României, Traian Băsescu: „Problema e că în paralel cu grupul de la Monaco m-a contactat un oarecare X care mi-a spus că vine în numele lui Mircea Băsescu şi al lui Traian Băsescu şi că trebuie să le vând, că dacă nu le vând o să dau de dracu’.

Şi m-a pus dracu’ să mă duc la DNA şi să fac un denunţ penal împotriva lui Mircea Băsescu şi a lui Traian Băsescu. Şi după aia, în două săptămâni, am fost condamnat! Aceste documente există în DNA”. Chiar cu riscul de a ne repeta, mai spunem odată că aceste cuvinte aparţin unui personaj condamnat definitiv la cinci ani de închisoare de instanţele româneşti, dar care nu a făcut nici măcar o zi de puşcărie, ci a stat în SUA ani buni! Şi atunci ne întrebăm şi noi: de ce nu a fost extrădat în ţară nici măcar la atâţia ani de la condamnarea lui definitivă şi brusc acum s-au trezit autorităţile noastre să-l vrea înapoi? Cine este de fapt acest Mihai Tânjală? Le e frică mai marilor României de el atât de tare încât s-au hotărât abia cum să-i pună botniţă?
Mai avem vreo îndoială asupra lui Băsescu?
Date fiind aceste informaţii primite de la Tânjală plus multe lucruri care s-au aflat despre cum a reuşit Traian Băsescu să lucreze în toată perioada cât a fost primarul Capitalei şi ulterior şeful statului român, mai avem vreo îndoială că acesta nu a stat la baza unuia dintre cele mai mari tunuri pe care excrocul Dumitru Puzdrea le-a dat în România, cel de la Flora? Categoric, nu. Despre şpaga de 4 milioane de dolari pe care Băse a încasat-o de la Puzdrea cât era edil al Bucureştiului ca să-l ajute pe acesta să pună laba pe terenul de la Flora s-a tot vorbit, însă nimeni nu vrea să ia acest lucru în serios. Şi totuşi, la un moment dat, au vuit şi televiziunile şi, timid, a scris şi presa autohtonă.

Dar tot nu se întâmplă nimic. Aşa că Băsescu îşi vede în continuare de treaba lui iar Puzdrea a transformat complexul Flora, construit pe terenul de care am vorbit, într-o fabrică de bani de unde-i aprovizionează pe toţi cei care-i sunt alături. Culmea este că există la dosarele intentate de fostul său asociat, arhitectul Năstase Cătălin toate dovezile privind modul ordinar în care Puzdrea a devenit proprietar pe acest teren, dar mereu cineva se joacă cu dovezile care apar, apoi dispar şi tot aşa. Asta ca să se piardă urma nelegiuirilor acestui om de o răutate şi un tupeu cum rar poţi vedea pe plaiurile mioritice. Dar cel mai grav este faptul că în incinta acestui en-gros acelaşi Dumitru Puzdrea a ridicat şi o clădire pe care a aşezat-o direct peste cele două apeducte care alimentează Bucureştiul cu apă, ceea ce poate duce în orice secundă la cea mai mare tragedie cu care s-a confruntat Capitala vreodată. De ce? Pentru că atunci când natura se va dezlănţui, nici o echipă de intervenţie, indiferent cât de binevoitoare ar putea fi nu va putea face absolut nimic.

Putem muri oricând din cauza indolenţei mai marilor ţării care i-au dat voie acestui nenorocit să facă tot ce a vrut în partea de nord a Bucureştiului. De ce n-a avut parte Puzdrea de nici un fel de control vreodată de la Primăria Capitalei? Ştie să răspundă la această întreabare cel mai bine Băsescu, urmat de Viorel Lis care pentru a-şi ţine gura închisă a primit pe lângă sutele de mii de dolari şi o rentă lunară pe viaţă. La fel de bine instruit a fost şi Sorin Oprescu, care devenea amnezic când cineva îl întreba de situaţia de la complexul Flora şi fugea cât mai departe de ochii reporterilor ca să nu fie nevoit să dea răspunsuri ce l-ar fi pus într-o lumină proastă în faţa sponsorului său, Dumitru Puzdrea.

La fel de bine ştia situaţia acestei construcţii şi a întregului complex în sine care de ani buni funcţionează fără nici un fel de autorizaţii şi cei de la Apa Nova. De altfel, boss-ul instituţiei, Bruno Roche s-a dat singur de gol cu ani în urmă, când a făcut o declaraţie oficială în care menţiona cât de grav a încălcat Puzdrea Legea apelor prin acea construcţie.  Şi n-ar fi spus niciodată adevărul dacă nu i-ar fi tremurat izmenele atunci când Năstase Cătălin a deschis dosarele penale! De atunci însă şi până acum, acelaşi Bruno Roche şi-a băgat capul în pământ şi nu mai scoate nici un sunet. A avut grijă Puzdrea să-i închidă gura şi lui!
Fostul şef al SRI muşamalizează tot ce prinde!
Cine au fost cei care au muşamalizat toate dosarele legate de complexul Flora? Persoanaje extrem de importante din lumea bună a României, începând cu Alina Bica, fosta şefă a DIICOT care a avut grijă să facă tot ce i-a promis lui Puzdrea, pentru că plăţile acestuia făcute către ea au fost pe măsura prestaţiei depuse dar şi fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu. Spunem fostul, deşi tot Măgureanu se află acum în spatele Serviciului Român de Informaţii.

Si nu e prima dată când Măgureanu intervine pentru Puzdrea şi nu va fi nici ultima, atâta timp cât va fi lăsat liber şi nu i se vor tăia aripile. În plus, să nu uităm că toţi subalternii lui Măgureanu lucrează la foc continuu tot pentru Puzdrea. Mai mult decât atât, există şi securistul Bogdan Chireac, tăticul lor am putea spune, care este trup şi suflet pentru Puzdrea, ba chiar a ajuns, spun gurile rele, să fie cel mai bun turnător pe care acest mafiot a putut să-l găsească vreodată. Asta pentru că Bogdan Chireac vine cu lecţiile gata făcute la Puzdrea şi-i dă toate informaţiile de care acesta are nevoie legate de parlamentari, oameni de afaceri, poliţişti, oameni care au avut sau au chiar şi cea mai mică legătură cu dosarele sale.

Şi pentru că am adus vorba de Chireac, să nu uităm că tot el este cel care l-a scos pe Puzdrea şi din alte belele la fel de mari, jurnalistul securist fiind cel care a muşamalizat tot ce a fost legat de momentul în care în apartamentul evazionistului situat pe strada Emil Racotă FBI şi DIICOT au prins un grup de hackeri care au distrus vieţile a sute de oameni din America şi nu numai, împărţind banii evident cu Dumitru Puzdrea. Şi tot din tagma celor care au grijă să-şi facă treaba cum scrie la carte ca să primească câte o bucată din marele caşcaval pus la bătaie de Puzdrea se numără şi nepotul fostului procuror Virgil Popescu, cel care s-a ocupat ani buni de dosarele penale ale mafiotului, care face parte din minunata securitate. În aceste condiţii, ne mai punem întrebarea de ce nimeni nu se leagă de pielea lui Puzdrea? De ce nimeni nu-l pune la respect? De ce nimeni nu îndrăzneşte să calce pragul complexului Flora? E drept că nimic nu merge până la infinit, dar cine va avea curajul să-l închidă în viziună pe acest şobolan, în aşa fel încât să nu mai poată ieşi?
Vlad Ţepeş

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *