Cu viteza melcului. Ţinta CNADNR pentru 2015: deschiderea a 17 kilometri de autostradă

noiembrie 8, 2014

AUTOSTRADA TRANSILVANIA
AUTOSTRADA TRANSILVANIA / FOTO: cronicaromana.ro

CNADNR va inaugura până la finele acestui an 56 de kilometri de autostradă, mai puţin de jumătate faţă de nivelul din 2013, când au fost finalizaţi 116 kilometri, şi a planificat pentru 2015 deschiderea traficului rutier pentru 17 kilometri noi, scrie Mediafax.

Datele CNADNR arată că până la finele acestui an vor fi finalizaţi 56,3 kilometri de autostradă, respectiv primul lot (22,2 kilometri) şi o porţiune de 6 kilometri din lotul 2 al autostrăzii Nădlac – Arad, 6 kilometri din lotul 2 al autostrăzii Timişoara – Lugoj şi lotul 3 de la Orăştie – Sibiu (22,1 kilometri).

În anul 2013 au fost deschişi traficului rutier 116,07 kilometri, lungimea totală a reţelei de autostrăzi din România numărând în prezent 646,07 km.

“Tronsoanele de autostradă planificate a fi deschise traficului rutier în anul 2015 sunt: autostrada Nădlac – Arad şi drum de legătură lot 2: km 22+218 – km 38+882 – 10,664 km; autostrada Bucureşti – Ploieşti, tronson Bucureşti – Ploieşti, Secţiunea I, km 0+000 – km 19+500 – 6,5 km”, a comunicat Compania de Drumuri pentru MEDIAFAX.

CNADNR SA derulează în prezent trei proceduri de achiziţie publică pentru atribuirea unor contracte de construcţie autostrăzi, toate fiind în procesul de evaluare a ofertelor de către comisia de evaluare.

Licitaţiile vizează proiectarea şi execuţia tronsoanelor Ogra – Câmpia Turzii (lot 1,2,3), Târgu Mureş – Ungheni (plus drum de legătură), Ungheni – Ogra, respectiv Suplacu de Barcău – Borş din autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea.

“În cadrul CNADNR SA se află în derulare procedura de achiziţie publică «Proiectare şi Execuţie pentru finalizarea Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, secţiunea 2B: Câmpia Turzii – Gilău». În prezent aceasta se află în stadiul de elaborare a documentaţiei de atribuire şi transmitere a acesteia spre validare la ANRMAP”, potrivit sursei citate.

Cu privire la construcţia autostrăzii Comarnic – Braşov, CNADNR reiterează că în prezent sunt în derulare activităţile prealabile semnării contractelor de finanţare şi contractului de concesiune de lucrări publice, fără alte informaţii.

Mai mult pe Mediafax.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *