• Fără categorie
  • 0

Cum a scăpat fosta şefă AEP de interdicţia de a părăsi România

septembrie 15, 2017

Ana Maria Pătru, fosta şefă AEP, se poate lăuda cu o nouă victorie în faţa celor de la DNA, deoarece Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel au decis că aceasta poate părăsi ţara.

Decizia vine în ajutorul fostei şefe AEP, deoarece aceasta trebuie să ocupe poziţia de senior advisor în cadrul Asociaţiei Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB).

Decizia celor două instanţe a venit după ce Pătru a prezentat o scrisoare semnată de Secretarul General al A-WEB, sud-coreeanul Yong-Hi Kim, în care acesta îi oferea funcţia de senior advisor în cadrul instituţiei pe care o conduce de facto. (n.r. vezi ataşament) Fişa postului prevede că fosta şefă AEP ar trebui să ofere consultanţă în domeniul legislaţiei electorale către autorităţile electorale din ţări aflate în plin proces de consolidare a democraţiei, scrie Stiripesurse.

Această ofertă vine într-un mod surprinzător, deoarece procurorii DNA Ploieşti au arestat-o pe Ana Maria Pătru chiar în mijlocul campaniei electorale, în 2016. Din scrisoarea trimisă de organizaţie reiese că cei de la conducerea A-WEB, instituţie internaţională, nu prea dau crezare acuzaţiilor făcute de DNA.

În scrisoare, se menţionează „experienţa câştigată de Ana Maria Pătru în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Europene a Oficialilor electorali şi vicepreşedinte al Asociaţiei Mondiale a Organismelor Electorale”.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *