Cum își ascund averile magistrații corupți

iulie 17, 2015

 

 

Cea mai simplă metodă aleasă de o judecătoare, pentru a nu declara banii strânși din mită de soțul ei, a fost să cumpere apartamente pe numele fiicei lor, studente. Cine este personajul? Se numește Luminița Telbis și este fost judecător la Tribunalul Caraș-Severin.

Ca mulți alți colegi de breaslă, doamna a „uitat” să noteze în declarația de avere mai multe bunuri. A căror valoare se ridică la aproximativ 260.000 de euro, după cum au descoperit cei de la Agenția Națională de Integritate. Nici soțul doamnei judecător nu s-a lăsat mai prejos și, considerând că trebuie să facă ceva din banii aceia luați ca șpagă, s-a gândit că ar fi bine să-I investească în imobile și mașini. Ce-I drept, Sebastian Telbis, medic de profesie a fost arestat anul trecut pentru nu mai puțin de… 291 de infracțiuni. O fi bătut recordul medicul?

Greu de spus, pentru că avem și alte surprize pentru a anchetatorii care ar fi interesați să descopere câte golănii se petrec în țara românească. Dacă ar fi interesați. Asta pentru că banii pe care i-a pitit doamna judecător nu se compară nici la degetul mic cu incredibilele sume pe care le-au primit mită de la Dumitru Puzdrea, falsul proprietar al complexului Flora toți procurorii, judecătorii sau ofițerii de poliție care au pus mână de la mână la ridicarea imperiului acestui mafiot. E greu de spus ce sume a pus Puzdrea la bătaie, pentru că sunt ani buni de când acesta scoate bani non stop de parcă buzunarul lui ar fi un sac fără fund. Dar… încă poate, dovadă clară că afacerile sale mizere sunt în creștere. Și nimeni nu face ceva să le stopeze, din contră… Să luăm exemplul complexului Flora, locul considerat fabrica de bani a lui Puzdrea.

Cât încasează acesta lunar de acolo ca să-și poată permite să mituiască într-un mod atât de ordinar, fără să se gândească la ziua de mâine? Foarte greu de spus și mai mult ca sigur că nici măcar Puzdrea nu știe. Însă trebuie să punem la socoteală chiriile enorme pe care mafiotul le încasează de la oamenii care au închiriat spații acolo, crezând că-și vor putea face o afacere curată și cinstită care să le aducă profit. Când și-au dat seama însă cu cine au de-a face, șocul a fost puternic. Însă, din păcate, acum nu mai pot da înapoi, întrucât chichițele din contractele pe care le-au semnat cu excrocul le pot distruge viața. Definitiv. Iar ei știu mai bine ca oricine de ce este în stare atâ Puzdrea cât și nevasta lui, Iosefina Mihaela, atunci când cineva le încalcă ordinele. Au auzit, sărmanii oameni și de faptul că atunci când se supără, Puzdrea nu mai ține cont de nimic iar dovadă stau dosarele în care acesta a fost acuzat de tentativă de omor. Atât împotriva fostului său asociat, arhitectul Năstase Cătălin, împotriva căruia Puzdrea s-a răsculat fără nici un motiv, doar din dorința nebună de a intra în posesia acțiunilor pe care arhitectul le deține și în acest moment la complex și pe care diabolicul vrea să punâ mâna cu orice preț. Gratuit. În plus, tot Puzdrea este cel care a împușcat cu sânge rece cu ceva ani în urmă doi bărbați care au avut imprudența să parcheze mașina chiar în fața vilei sale din Sinaia, neștiind bieții oameni cine locuiește acolo.

Unde sunt dosarele? Au fost mușamalizate tocmai de acei procurori, judecători și ofițeri de care aminteam mai devreme, care pentru fapta lor au fost tratați regește de sponsorul principal. Poate că într-o bună zi ne vor putea spune domnii ofițeri Firu Denisa, Lupu Marian și Voicu Mihai Marius, doamna judecător Virginia Duminică sau domnii procurori Oana Niță și Nistor, alături de toți avocații care îi stau alături lui Puzdrea din care se remarcă excroacele Mihaela Popescu și Gina Halas și toți ceilalți slugoi care ascultă ordinele acestora ce a însemnat viața frumoasă oferită de mafiot. Așteptăm să recunoască, evident puși la zid, cum și-au făcut vile luxoase, cum și-au cumpărat mașini extrem de scumpe și cum au petrecut cele mai incredibile concedii în locuri de vis din străinătate pe banii lui Puzdrea. Pentru că, domnilor anchetatori dacă veți intra în această poveste a afacerilor murdare ale acestui personaj care a excrocat statul român mai mult ca orice alt infractor de top, veți afla lucruri la care nici nu visați. Dar din motive pe care noi nu le-am aflat încă, nu sunteți convinși că trebuie să faceți acest lucru. Ori nu vă pasă, ori sunteți și dumneavoastră la fel de bine mituiți. Ori ambele variante.

Dar ar fi interesant de descoperit cum a reușit domnul Puzdrea să facă până în acest moment o avere de peste 100 milioane de dolari. Cine l-o fi ajutat mai mult? Udrea și Cocoș, cu care Puzdrea a făcut saci de bani? Traian Băsescu care i-a semnat niște hârtii datorită cărora Puzdrea a intrat cu bocancii pe terenul de la Flora, punând stăpânire pe acesta, primind în schimb un comision de 4 milioane de dolari, cum vorbește lumea pe la colțuri? Viorel Lis, care i-a facilitate toate ordinăriile la complexul Flora, pentru că Puzdrea îi dă și acum dreptul ca să nu deschidă gura? Știe cineva că de o bună perioadă de timp, Puzdrea a instaurat și taxă de protecție la complexul Flora pentru 200 de șoferi de taxi care tranzitează locul? E cineva interesat de faptul că zilnic amantul fiicei sale, Simona încasează de la fiecare om în parte un milion, altfel intervin cu pulanul din dotare ofițerii prieteni ai mafiotului, care-și fac veacul prin Flora în căutare de șpăgi? Astea sunt problemele majore ale României, domnilor procurori ai DNA, nu omul care răpus de suferință și de durere a băgat o roșie și o ceapă din ceapă în buzunar ca se ducă acasă copiilor de mâncare. În timp ce oameni nevinovați au viețile distruse din cauza lui Dumitru Puzdrea, această șarpe își vede liniștit de treburile lui, încolăcindu-se acolo unde poate… Până când vom trăi acest coșmar?

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *