Cum răspunde RATB acuzațiilor privind privind insecuritatea vehiculelor din trafic și punerea în pericol a călătorilor

martie 29, 2017

Regia Autonomă de Transport București a ținut să facă mai multe precizări privind acuzațiile din presă potrivit cărora autovehiculele aflate în trafic pun în pericol viața călătorilor.

RATB a emis un comunicat în care susține că aceste acuzații sunt false, Regia fiind preocupată de siguranța călătorilor și luând măsurile ce se impun.

Referitor la informațiile apărute în mediile publice, potrivit cărora vehiculele RATB nu ar beneficia de piese de schimb și ar circula cu anvelope uzate, punând astfel în pericol publicul călător, facem următoarele precizări:

RATB îi asigura pe călători că toate vehiculele aflate în trafic au inspecțiile tehnice și verificările efectuate la zi — conform legii — și nu pun în pericol viața călătorilor.

Procedurile referitoare la siguranța în trafic, stabilite în cadrul RATB, sunt respectate și urmăresc eliminarea oricăror incidente în traseu. În cazul în care pe traseu apar defecțiuni tehnice, conducătorii de vehicule cunosc obligațiile ce le revin: anunță defectul și, după caz, așteaptă intervenția operativa sau se retrage la garaj pentru remediere.

Recent au fost transmise prin mijloace publice informații sau imagini foarte vechi și care se referă la vehicule aflate în imobilizare , imagini prezentate ca fiind actuale, ceea ce este fals.

Astfel de informații nereale au ca scop crearea unei stări de nesiguranță în rândul călătorilor, dar și al salariaților RATB.

RATB le cere scuze călătorilor pentru atitudinea unor salariați care, poziționându-se în conflict cu Regia, colportează în mediul public informații nereale referitoare la activitatea RATB, în scop personal.

Conturi de Facebook false cu numele RATB

Pe de altă parte, RATB avertizează publicul că, recent, pe rețelele de socializare au fost înființate conturi noi cu denumirea sau însemnele RATB și care promovează informații false referitoare la transportul public de suprafață, preluând și informații reale difuzate de Regie. Adresa oficială de Facebook a RATB este https://www.facebook.com/Regia-Autonoma-de-Transport-Bucuresti-765246366869408.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *