Cum s-a îngropat un dosar al lui Băsescu Are cineva curajul să recunoască șpaga pe care Traian a luat-o de la Dumitru Puzdrea?

martie 4, 2015

Un dosar penal de corupție al lui Traian Băsescu iese acum de la naftalină. Până acum erau doar zvonuri cum că acesta ar fi fost îngropat de actuala șefă a Secției de urmărire penală din PICCJ, Camelia Sutiman, care l-a transformat într-o lucrare diversă. La ce se referea acest dosar șters cu buretele de acest procuror? La dobândirea ilegală a unui imobil de către Traian Băsescu. Să ne mirăm atunci de ce nimeni nu scoate un sunet vizavi de incredibila mită de 4 milioane de dolari pe care Băsescu a primit-o de la Puzdrea?

Profitul lui Băse

Povestea începe în anul 2004, când Băsescu, pe vremea aceea primar al Capitalei este târât prin cerneală de câteva ziare importante, care povestesc cum a mers afacerea sa cu un teren din Aleea Privighetorilor, teren cumpărat de excrocul Costel Cășuneanu și vândut apoi, printr-un interpus verișoarei sale, Gabriela Blaj, la un preț de… nouă ori mai mare. Ce spunea presa atunci? Că Băsescu ar fi avut un profit de aproape 300.000 de dolari. De unde a spus Traian Băsescu că a făcut rost de acești bani? Din vila din șoseaua București-Ploiești pe care a donat-o urgent fiicei sale, pentru că aceasta… nu avea unde să locuiască. Bun. S-a autosesizat PNS, iar procurorului general al PNA, i-au fost înaintate toate articolele apărute în ziarele respective. Astfel, a luat naștere un dosar penal. În sfârșit, la începutul lui 2005, dosarul ajunge să fie primit de procurorul Sutiman pentru verificare și dispunerea sau nu a începerii urmăririi penale. Doar că, după o perioadă se constată că acest dosar nu este înregistrat, ci apare ștampila ca fiind o simplă lucrare diversă. Adică, practic dosarul a dispărut. S-a evaporat pe undeva prin sertare și de atunci nimeni nu a mai auzit de el. Doamna Sutimanu, din motive doar de ea și domnul Băsescu știute a uitat să facă și audieri, și administrări de probe ca să nu mai vorbim să dea și vreo soluție. Gurile rele spun că în primăvara lui 2005 doamna Sutimanu chiar a fost prinsă cu mâța în sac și luată la întrebări, însă se pare că PNA-ul era sub stricta supraveghere a Monicăi Macovei. Care Monica Macovei se pare că era în legături foarte strânse cu fostul președinte al României. Când toți de la PNA au fost înlocuiți, e clar că pentru nimeni nu a mai constituit o surpriză faptul că doamna Camelia Sutiman a rămas bine mersi pe poziție. Ba mai mult, ca să-și arate mulțumirea pentru ea, Băsescu o numește în 2013 ca șefă a Secției de urmărire penală și crimanalistică în locul lui Marius Iacob, care plecase ca adjunct al Laurei Codruța Kovesi de la DNA. Păi, cum vine asta domnule Băsescu? Oare credeți că nu v-a venit ceasul și dumneavoastră? Sperați să nu se afle aceste lucruri, nu-i așa? Stați numai să vedeți ce dezvăluiri incendiare vor urma.

Prietenie strânsă cu mafiotul de la Flora

Spuneați că nu aveți nici o treabă cu retrocedările ilegale domnule Băsescu din câte mai ținem noi minte. Bun. Atunci de ce tot mai multă lume vorbește că ați primit o șpagă imensă de la Dumitru Puzdrea, adică vreo 4 milioane de dolari ca să-l ajutați să retrocedeze ilegal terenul de la Flora? Și dacă avem date concrete despre acest lucru, ce veți spune? Sau poate reușiți să ne demonstrați dumneavoastră că nu aveți nimic în legătură cu asta și gurile rele mint. Ce spuneți, facem târgul? Ce-i drept nu aveți nimic de câștigat din asta, așa că oricum ați da-o în total în defavoarea dumneavoastră. Apropo domnule Băsescu, știți că în urma acestui ajutor Puzdrea a construit un complex ilegal, dar cea mai gravă situație e faptul că tot acolo a ridicat și o clădire direct peste cele două apeducte care alimentează Bucureștiul cu apă? Ce înseamnă asta? Că în orice moment se poate produce un dezastru natural și nici o echipă de specialiști nu poate interveni, așa că Bucureștiul ăla pe care l-ați furat până n-ați mai putut poate deveni doar o simplă amintire. Interesant, nu-i așa? Mai avem să vă întrebăm ceva: la toate dosarele intentate lui Puzdrea de către fostul său asociat, arhitectul Năstase Cătălin singurul pe care l-a interesat situația dezastruoasă de la complexul Flora, acelea mușamalizate cu mult tupeu de către diverși procurori și judecători cât ați ajutat și dumneavoastră? Contra cost, evident, că nu faceți gratuități. Sau Dorin Cocoș și Elena Udrea, personajele cheie în omorârea dosarelor lui Puzdrea au considerat că pot face totul cum doresc pentru că oricum vă aveau în spate și știau sigur că nu li se poate întâmpla nimic grav? Toate nenorocirile vor ieși la iveală, domnule Băsescu. Veți plăti pentru tot ce ați făcut, le urmați lui Cocoș și amantei dumneavoastră, Elena Udrea. Clemența a luat sfârșit!

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

1 Raspuns

  1. sandman spune:

    Pe arabul ala “Catalin Nastase” nu-l interesau decit banii la Flora. Chiria era impartita in 2: o parte oficiala, pe factura si a doua parte la negru, in valoare de 400 dolari, adunata de amanta sa si de un bodyguard numit Doru, actualmente noul administrator al complexului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *