Cum s-au îmbogățit Ponta și Puzdrea

august 31, 2015

Dumitru Puzdrea și Victor Ponta. Două personaje ale României. Unul e chiar premierul țării, care nu ne-a dat pe spate cu nimic de când e la cârma țării, ba chiar am aflat că este posesorul unei averi imense, din care a uitat însă să menționeze o mare parte atunci când a semnat declarația de avere. Al doilea personaj, Puzdrea, un excroc. Un mitocan cu aere de afacerist, un evazionist de top, care a strâns o avere care depășește 100 milioane de dolari doar din șantaje și furăciuni pe bandă rulantă.

Premierul și casele

Din cei doi doar unul a fost luat acum la ochi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Și culmea, nu e Puzdrea, așa cum ar fi fost normal, ci Ponta. Nu spune nimeni că prim-ministrul României e mai vinovat sau mai puțin vinovat decât Puzdrea. Nici nu se pune problema de așa ceva, vinovăția o constată doar justiția română. Dar tocmai această justiție nu e deloc dreaptă, ci doar extrem de părtinitoare. Pentru că și justiției noastre îi plac foarte mult banii negri ai lui Dumitru Puzdrea.

Ce avere are Ponta? Să vedem. Când s-a hotărât să ia taurul de coarne și să intre în lumea politică, Victor Ponta a completa în dreptul rubricilo unde ar fi trebuit să spună dacă are terenuri agricole, intravilane, autovehicule sau depozite bancare de peste 5000 de euro simplu: nu am. În schimb, Ponta s-a plâns că are un împrumut de 9.000 de euro pentru a-şi plăti casa de locuit şi rate la apartament de 385 de milioane de lei vechi. În document nu apare, în schimb, nicio referire la fosta soţie a deputatului social-democrat, Roxana Ponta. De ce oare? Îi este rușine oare că i-a fost soț? Ulterior, ne-am dat seama că nu asta buba. Altceva… și mai rușinos. Și a venit și următoarea declarație de avere a lui Ponta. Cea din 2005. De unde reiese că a cumpărat împreună cu fosta soție (aici și-a amintit că a mai fost însurat) un teren intravilan de 885 de metri pătraţi situat în Chitila, unde premierul deţinea, se pare, şi casa de locuit. Atât apartamentul său din 2000, cât şi casa respectivă apar ca fiind în coproprietate cu Roxana Ponta

Brusc, și-a achitat datoriile vechi

Urmează altă declarație de avere, cea din decembrie 2005, de unde reiese că Ponta nu s-a îmbogățit, dar a plătit peste 50 de milioane de lei vechi din cele 385 de milioane pe care le împrumutase pentru a-şi cumpărat apartament. Oare cum a reușit să plătească atâta purcoi de bani într-un timp atât de scurt? În 2006, Ponta divorțează de Roxana și își cumpără un teren intravilan în Gorj, chiar în 2006, cu valoarea de 22.000 RON, teren unde şi-a achiziţionat şi o casă. Atât terenul cât şi casa respectivă sunt estimate la aceeaşi sumă de 22.000 RON. Ponta a rămas, în urma divorţului, şi cu apartamentul achiziţionat în 2000. Tot în 2006, Ponta şi-a completat şi veniturile: 36.599 RON a primit el de la Camera Deputaţilor şi alţi 16.038 de lei de la Universitatea Româno-Americană, unde era lector. Începând cu anu 2007 Ponta mai are o sursă de venit: cabinetul său de avocatură de unde susține că a încasat, în 2006, suma de 71.564 lei.

Tot în același an vine și achiziționarea unui autoturism Wolkswagen Golf, dar și un altul, o Skoda fabricată în 1967, plus o altă căsătorie, cea cu Daciana Sârbu. Mai mult, veniturile sale din avocatură se dublează şi ajung, în 2007, la suma de 470.500 de lei. Dar, ce să vezi? Ponta nu menţionează niciunul dintre bunurile celei de-a doua soţii în declaraţia de avere. Și timpul trece, și în declaraţia de avere apare şi un autoturism nou: un Mitsubishi Lancer preluat în leasing, pentru care Ponta are de achitat 33.000 de euro. Ajungem în anul 2008 când, Ponta câştigă 773.375 de lei din avocatură, adică de zece ori mai mult faţă de cât obţinea în 2006. Vine și anul 2015 moment în care Victor Ponta nu mai menționează deloc bunurile soției Daciana, el dezvăluie doar că deține împreună cu aceasta două terenuri, două apartamente şi două case de locuit la Cornu, asta după ce a vândut în 2014 şi în 2015 alte trei apartamente şi o casă de vacanţă. Cât să câștigi dintr-o muncă cinstită ca să reușești să faci o asemenea avere? Să ne mai întrebăm atunci de ce lui Ponta îi e frică de DNA?

Conturi secrete în Dubai, Germania, Israel și SUA

Să-l luăm puțin și pe Puzdrea la puricat. Spuneam în rândurile de mai sus că Puzdrea a strâns o avere care depășește 100 milioane de dolari. Lucru care nu e deloc interesant pentru inspectorii de la ANAF, pe care nu i-am auzit nici o secundă că ar fi făcut un pas, cât de mic, spre aflarea adevărului în ceea ce privește modul mafiot în care Puzdrea a făcut acești bani. Dar stați așa, că tot Puzdrea are și niște conturi pe care nimeni nu le știe. Potivit informatorilor noștri, acestea s-ar afla în Dubai, Germania, Israel și SUA, pentru că în aceste țări dispare mafiotul din ce în ce mai des în ultima perioadă împreună cu nevastă-sa, Mihaela Iosefina. Ce caută acolo? E simplu. Își mută banii din acele conturi în altele. De ce? Ca să se piardă urma acestora. Puzdrea nu mai vrea să stea mult în România.

L-a luat frica. A primit la rândul lui informații clare că nu va mai dura mult și îi va suna și lui rândul să dea cu subsemnatul. Așa că vrea să fugă, așa că în aceste momente pune la punct ultimele detalii. Și fură în continuare. Dovadă clară stă taxa de protecție instituită de acesta celor 200 de șoferi de taxi care tranzitează zilnic complexul Flora, oameni care sunt obligați să scoată din buzunar un milion de lei de persoană. Banii sunt colectați de către o slugă în care Puzdrea are foarte mare încredere, amantul fiicei sale Simona, fostul căruțaș, Dinu David. Desigur că nici Dinu David nu e tâmpit, el reușește totdeauna să-și pună ceva deoparte. Pentru zile negre. Nu se știe niciodată când vor veni mascații și s-a alea praful de viața ca-n Rai. De altfel, acest Dinu David i-a pus de mult gând rău lui Puzdrea. Îl așteaptă la cotitură să-I ia locul. Asta dacă nu cumva miroase Puzdrea ceva și-i pune capul pe catafalc. Ca multor altor personaje care nu i-au fost pe plac excrocului.

Ce face DNA, DIICOT?

Ce fac autorităților statului ca să-l demaște pe Dumitru Puzdrea? Nimic. Stau și așteaptă ca lunar să le intre salariul de la mafiot în cont sau să primească plicurile grase. Altfel, nu înțelegem de ce inspectorii ANAF, procurorii DNA, DIICOT și multe alte instituții abilitate ale statului nu vor să dea iama în firmele ilegale ale lui Puzdrea, deschise chiar și pe numele fiicelor sale. Oare și aceștia or fi avut parte de beneficii uriașe ca și polițiștii care-I țin partea? S-or fi dus și ei ca și șeful Corpului de Control al Primăriei Capitalei prin Austria cu șeful suprem să uite de stresul din România? Alt motiv n-are cum să fie. Ordinăria e la ea acasă. Cu Puzdrea nu se întâmplă nimic.

Iar ordinarul e la un pas să dispară de sub nasul nostrum. Așteaptă doar să mușamalizeze ultimul dosar de care îi e foarte frică. Cel de la Câmpulung Moldovenesc, unde e acuzat că a furat fabrica de cherestea, apoi a vândut-o bucată cu bucată. Și dosarul acesta e cusut cu ață albă, pentru că de el se s-a ocupat temeinic fosta șefă a Antimafiei, Alina Bica împreună cu subalternul slugarnic, ofițerul DIICOT Suceava, Cristian Vasilcău. De altfel, Vasilcău, exact când trebuiau audiați ultimii martori importanți în dosar, a plecat să se recreeze la Londra. Și spun gurile rele că a fost o vacanță oferită tot de mafiotul Puzdrea. E suficient pentru anchetatori să dea drumul câinilor? Sau în continuare va reuși Dumitru Puzdrea să-I hipnotizeze pe toți?

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *