• Fără categorie
  • 0

Curtea Constituțională a admis sesizarea lui Tăriceanu privind conflictul între puteri, în privința OUG 13

februarie 27, 2017

Curtea Constituţională a admis, luni, că a existat un conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Guvern pe tema anchetei privind OUG 13. Sesizarea în acest sens a fost făcută de către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

”Există conflict juridic între autorităţi când o putere îşi arogă competenţe, puteri care revin altei puteri”, a declarat Valer Dorneanu, președintele CCR.

Curtea Constituțională a României discută astăzi sesizarea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, privind conflictul între puteri.

Tăriceanu a semnalat judecătorilor, pe 8 februarie, un conflict juridic de natură constituţională, generat de ancheta procurorilor DNA în legătură modul în care a fost elaborată Ordonanţa 13.

Între timp, mai mulţi miniştri din guvernul Grindeanu au fost audiaţi la sediul DNA, în calitate de martori.

Preşedintele Senatului consideră că, procedând la anchetarea oportunităţii, circumstanţelor şi împrejurărilor elaborării proiectului de act normativ, reprezentanţii Ministerului Public au uzurpat unele dintre competenţele Guvernului, prin Ministerul de Justiţie, fapt care a condus la apariţia unui conflict juridic de natură constituţională, în sensul deciziilor CCR.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *