• Fără categorie
  • 0

Cutremur de 8 grade în Mexic, urmat de o replică de 5,7. A fost emisă o alertă de tsunami

septembrie 8, 2017

Un seism puternic cu magnitudinea de 8 pe scara Richter a avut loc în largul coastelor Mexicului, potrivit Institutului American de Geofizică şi Centrului de alerte tsunami din Oceanul Pacific. Epicentrul seismului s-a aflat la 123 de kilometri sud-vest faţă de oraşul Pijijiapan, la o adâncime de 33 de kilometri.

Acesta a fost cel mai puternic seism din această ţară de după devastatorul cutremur de pământ din 1985 care a distrus numeroase clădiri şi a ucis câteva mii de oameni.

Autoritățile se tem de posibilitatea producerii unui tsunami. Locuitorii din Ciudad de Mexico au ieşit pe străzi în pijamale, iar alarmele au început să sune imediat după seism, care s-a produs cu puţin timp înainte de miezul nopţii, a precizat un martor, citat de Reuters. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în mai multe cartiere.

„Este cel mai mare cutremur din acest an. Este un cutremur de suprafață, care s-a produs în ocean, în apropiere de coasta Mexicului. Este un cutremur care ar putea să gerereze și valuri de tsunami. E o zonă foarte activă, se întâlnesc aici mai multe plăci tectonice. Vor fi replici, cu siguranță, și e posibil să fie cu magnitudinea de peste 6”, a declarat Mircea Radulian, director INFP.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *