Cutremur, domnule Puzdrea! Dacă vine dezastrul cel mare, veți plăti dumneavoastră pentru viețile oamenilor?

decembrie 28, 2015

 
În loc ca în prima zi de Crăciun să ne delectăm alături de familiile noastre cu bucatele tradiționale, ne-am înfricoșat din nou, după ce pământul s-a zguduit. Din nou. Deocamdată, natura și-a făcut milă de noi și doar ne-a arătat ce poate să facă, dar urgia ar putea veni oricând. Și, în vreme ce Institutul de Seismologie se chinuie să-i facă pe mai marii țării să înțeleagă pericolul, aceștia stau liniștiți, fără griji, sfidând parcă toate avertismentele. Gravitatea faptului constă în faptul că o clădire ridicată de Puzdrea peste cele două apeducte care alimentează Capitala cu apă ar putea să aducă moartea orășelului numit odinioară Micul Paris, dar și al oamenilor care trăiesc în el și care nu au absolut nici o vină că un excroc de talie internațională face doar ceea ce vrea, fără ca cineva să aibă curajul să-l oprească.
Crăciun… cutremurat
E clară treaba. L-am supărat pe Dumnezeu mai mult decât ar fi trebuit, iar El începe să-și arate puterea. Deocamdată ne dă câte o palmă, dar e foarte posibil ca în curând să ne demonstreze că puterea Lui este peste cea a marilor mafioți ai țării care au senzația că nimic nu le poate sta în cale să-și îndeplinească toate visele. Exact în sfânta zi de Crăciun am mai avut parte de un cutremur. Se așează pământul, spun unii pe la colțuri, nelăsând să se vadă de fapt frica teribilă care a pus stăpânire pe sufletul lor. Să nu ne mai înbătăm cu apă rece, da? Să luăm taurul de coarne și să înțelegem că oricând se poate produce un dezastru la care au contribuit multe capete care se cred luminate.

Dar ce facem să nu ajungem sub dărâmături? Cum rezolvă problema caselor care cad la o simplă suflare de vânt, pe care primăriile din toate orașele țării ca să nu mai spunem de indolenta Primărie a Capitalei le-a uitat cu desăvârșire? Cum pot fi liniștiți foștii edili, de la Viorel Lis, la Sorin Oprescu, știind că din cauza lor bucureștenii pot ajunge în pământ? Crede cineva că aceștia au puțină conștiință sau suflet? Dacă ar fi avut, nu ar fi băgat mâna până la capătul borcanului cu miere. Nu ar fi furat atât de mult, încât nici ei să nu mai știe unde au ascuns banii sau care este numărul lor. Dar primarilor noștri le plac doar șpăgile. Și nu cele minore, ci mita uriașă pe care o pot primi doar de la un evazionist care asta face de când se știe, Dumitru Puzdrea.

E drept că Puzdrea nu e singurul nenorocit care a distrus România, însă e singurul care a fost lăsat, cu aprobarea tuturor instituțiilor țării, să ridice în incinta complexului Flora, o clădire, pe care să o așeze direct peste cele două magistrale care alimentează Bucureștiul cu apă. Ce înseamnă asta? Că atunci când natura se va dezlănțui, nici o echipă de intervenție, oricât de bine intenționată ar fi, oricât de tare și-ar dori să facă treabă măcar în ultimul ceas, nu va putea interveni. Și atunci ne-am uita unii la alții cum ne stingem. Și știți ce e culmea? Deși se știe de toate aceste lucruri, deși se pun buline roșii pe casele cu cel mai grav risc de seism, nimeni nu face nimic, iar Puzdrea râde în continuare. De ce? Tocmai am spus-o mai devreme: pentru că absolut toate instituțiile statului primesc șpagă de la Puzdrea!
Ce face Apa Nova?
Cine a fost primul care a știut și nu a ridicat nici un deget? Traian Băsescu! Pentru că în perioada în care era primar a preferat să primească o mită uriașă de la Puzdrea, constând în 4 milioane de dolari, a semnat niște hârtii și astfel acest ucigaș al Bucureștiului a reușit să pună laba pe terenul de la Flora, pe care ulterior, la fel de ilegal, a ridicat en-gros-ul. A plecat Băsescu de la primărie și a devenit apoi președintele României.

S-a gândit vreodată domnia sa să oprească măcelul care va veni din cauza acelei clădiri? Nu! Și știți de ce? Pentru că îl avea Puzdrea la mână atât cu mita de 4 milioane de dolari dar și cu multe alte afaceri pe care cei doi le-au făcut împreună. Iar Puzdrea nu a făcut saci de bani doar din combinațiile cu Băsescu ci și cu oamenii fostului președinte, Udrea și Cocoș, el fiind considerat mult timp protejatul fostului cuplu. Apoi a venit un alt șpăgar în fruntea Primăriei Capitalei, vestitul păcănel, Viorel Lis. Care, la fel de avid ca și predecesorul său, a lăsat totul să meargă în voia sorții, pentru că Puzdrea îi îndesa necontenit banii în buzunare. Să nu uităm cel mai penibil episod din perioada când Lis era primar al Capitalei și când s-a hotărât să dea o lege prin care orice clădire ridicată ilegal urma să fie ștearsă de pe fața pământului.

Cu alte cuvinte, trebuia să fie distrusă și Flora, nu-i așa? Trebuia, dar n-a fost să fie. Atunci când Lis a venit blindat de reporteri, cameramani, buldozere și așa mai departe să-i facă felul complexului, a avut un schimb de replici cu Puzdrea, apoi cei doi s-au retras pentru puțin timp în biroul acestui mafiot și au ieșit mai fericiți ca niciodată. Lis, cu buzunarele doldora de niște sute de mii de dolari a făcut cale întoarsă, iar Puzdrea și-a văzut în continuare de ceea ce știe cel mai bine să facă. Așa a rămas totul ca-n tren, iar păcănelul, ca să aibă gura închisă tot restul vieții primește o rentă lunară. Tot pentru restul vieții!

Ca să aibă și el ceva mărunțiș pentru a plăti femeile ușoare cu care îi place să se distreze. În ceea ce-i privește pe cei de la Apa Nova, cu câțiva ani în urmă, de frică să nu intre în belea, pentru că fostul asociat al lui Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin deschisese un proces ce trebuia să rupă România în două, au dat o declarație uluitoare, în care recunoșteau cât de grav a încălcat acest om de nimic Legea apelor prin această construcție. Dar, între timp Bruno Roche, șeful Apei Nova a uitat de ce a spus și a băgat capul în pământ, iar dosarul a fost mușamalizat de toți prietenii lui Dumitru Puzdrea din poliție și justiție! Asta e România în care trăim! O Românie a golanilor și a tupeiștilor, din cauza cărora în orice moment ne-am putea adio de la viață. Ar plânge cineva după noi?
Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *