Cutremur la granița dintre Irak și Iran! Mii de supraviețuitori au stat pentru a doua noapte sub cerul liber

noiembrie 14, 2017

Zeci de mii de oameni au rămas sinistrați în urma seismului cu magnitudinea de 7,3 care a avut loc la granița dintre Irak și Iran. Mulți dintre au stat pentru a doua noapte sub cerul liber, la temperaturi aproape de pragul înghețului. Între timp, autoritățile din cele două țări au anunțat că bilanțul a depășit 400 de morți și 7.000 de răniți. Este cutremurul cu cele mai multe victime din acest an.

Situația în estul Iranului, în zona afectată de cutremurul de 7,3, devine tot mai dramatică, relatează BBC News. 413 persoane și-au pierdut viața în această țară, în care a fost decretată o zi de doliu național. În țara vecină, Irak, nouă oameni au murit și alte câteva sute de persoane au fost rănite.

Astfel, cutremurul a făcut mult mai multe pagube în Iran, unde zeci de mii de oameni au rămas sinistrați. Mii de supraviețuitori au stat pentru a doua noapte sub cerul liber, la temperaturi scăzute. Cei ale căror case nu s-au prăbușit în urma seismului s-au temut să revină în locuințe, din cauza replicilor. Peste 150 de replici au urmat cutremurului cu magnitudinea de 7,3.

„Este o noapte foarte friguroasă… Avem nevoie de ajutor. Avem nevoie de tot! Autoritățile ar trebui să sporească eforturile de ajutorare”, a spus o tânără din Sharpol-e-Zahan, unde s-au înregistrat cele mai multe victime.

Potrivit unei organizații umanitare, aproximativ 70.000 de oameni au nevoie de ajutor. ONU a anunțat că „este pregătită să asiste, dacă i se cere”. În total, peste 30.000 de locuințe au fost avariate, iar două sate au fost complet distruse.

Autoritățile iraniene lucrează acum pentru a le oferi măcar minimul necesar celor sinistrați. Misiunile de căutare ale supraviețuitorilor s-au încheiat ieri. Generalul Mohammed Ali Jafari, șeful Gărzilor Revoluționare, a afirmat că este o nevoie imediată de corturi, apă și mâncare.

„Clădirile noi au rezistat, însă vechile locuințe, construite din pământ, au fost complet distruse”, a afirmat acesta, în timpul unei vizite în regiunea afectată. Mai târziu, președintele Hassan Rohani va merge și el în zonele distruse.

Semiluna Roşie a anunțat că în multe zone nu mai este electricitate, precum nici apă potabilă. În plus, drumurile sunt blocate, iar accesul este dificil.

Cutremurul de la granița dintre Irak și Iran a avut loc sâmbătă seară, la ora locală 21.18, la o adâncime de aproximativ 30 de kilometri. Seismul a fost atât de intens încât s-a resimțit și în Turcia, Israel și Kuweit.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *