Dacă președintelui României îi place luxul, cui îi pasă de averea mafiotului Dumitru Puzdrea?

iulie 20, 2015

 

 

 

Când am scăpat de Ceaușescu am răsuflat ușurați. Ne-am gândit că odată cu distrugerea dictaturii, vom avea parte de o soartă mai bună. N-a fost să fie așa, pentru că toți președinții de stat care au trecut pe la Cotroceni de atunci au știut doar să se ocupe de propriile interese.

L-am bălăcărit pe Băsescu ani buni și ne-am dorit să-și vadă mai repede de treaba lui, sperând din nou că noul președinte va aduce ceva bun. Dar se pare că ne-am înșelat din nou, întrucât domnul Klaus Iohannis pare să fi băut din același pahar cu predecesorii săi. În toată perioada de când stă frumos pe scaunul de președinte, domnul Iohannis tace și face. Să nu ne gândim că a făcut ceva bun pentru românul amărât, departe de el așa ceva. Dar ușor, ușor, Iohannis ne arată cât de mult îi place luxul, plimbările, dineurile și toaletele total nepotrivite pe care la adoptă prima doamnă a țării, Carmen Iohannis.

Noi am înțeles de prima dată că domnul președinte e fascinat de picioarele soției sale, dar ne gândim că o anume decență n-ar strica. Ba din contră, chiar s-ar impune. La rândul său, premierul României, Victor Ponta face tot ce știe, fără să se sfătuiască cu nimeni. Bine, de fapt nici nu ar avea cu cine pentru că toți sunt o apă și un pământ. Și, deși se bate cu cărămida în piept că este procuror, noi nu vedem nimic concret din partea domniei sale. Singurele lucruri care s-au observat până acum sunt legate de perioada cea mai frumoasă a vieții sale, aceea în care era slugoiul lui Dorin Cocoș, căruia nu-i ieșea din cuvânt și care-l răsplătea după munca prestată. Că doar nu era să-l lase pe drumuri, așa cum bine recunoștea Cocoș… În ceea ce privește situația adevăraților mafioți ai României, al hoților de top, acest lucru nu deranjează pe nimeni.

Cu atât mai puțin pe domnul Victor Ponta. Dacă situația ar fi fost alta, am fi văzut și noi până în acest moment o minimă implicare din partea acestuia în afacerile ilegale ale excrocului Dumitru Puzdrea. Dar nu a existat nici un moment în care să fie văzuți reprezentanții Corpului de Control trimiși de Ponta la complexul Flora, unul dintre cele mai mari en-gros-uri din țară să facă niște cercetări la fața locului. Nu ne-ar mira dacă la un moment dat am afla chiar că domnu Ponta era de mult informat despre ordinăria de la Flora, despre spălarea de bani care are loc acolo. Oare lui Ponta nu-i plac banii? Ba bine că nu. Nimic nu s-a făcut nici în perioada în care Traian Băsescu a fost la domnie. Ba acela a fost momentul când Puzdrea a prosperat.

Cum? Păi nu Traian Băsescu împreună cu Cocoș și Udrea îl țineau în brațe? Nu Traian Băsescu în timpul când era primar al Capitalei a fost atât de drăguț cu Puzdrea încât i-a semnat niște hârtii datorită cărora a reușit acest nesimțit să pună mâna pe terenul de la Flora? Să spunem că au greșit gurile rele când spun că pentru acest gest Băsescu a primit un cadou substanțial de la Puzdrea, constând în 4 milioane de dolari? Ne poate demonstra domnul Băsescu că nu e așa? Atunci de ce nimeni nu s-a atins niciodată de complexul Flora, deși se știe că acesta a fost ridicat fără nici un fel de autorizații de funcționare, ba mai mult una din clădiri este pusă direct peste cele două apeducte care alimentează Capitala cu apă?

Ați fost informat domnule Băsescu de toată această minciună, așa cum a știut și Viorel Lis, ordinarul care de ani buni trăiește doar pe banii lui Dumitru Puzdrea pe care-i cheltuie pe jocuri de noroc și femei ușoare. Știa de toată această situație și Apa Nova, ai cărei reprezentanți au preferat la rândul lor să se prostitueze pe banii lui Puzdrea, pentru că le era mult mai comod așa. O singură greșeală a făcut chiar șeful mare al instituției: a ieșit și a făcut o declarație oficială în care a recunoscut cât de mult a putut greși Puzdrea când a făcut acea construcție, călcând în picioare și Legea apelor. Dar a fost prima și ultima dată când Apa Nova a scos capul din pământ. A avut grijă domnul Puzdrea să-i facă să aibă gura închisă și ochii plecați cu sume imense de bani.

Vă întrebăm domnule Ponta dacă tot spuneți că sunteți un emisar al dreptății și corectitudinii, când veți dori să aflați ce se întâmplă la Flora? Nu sunteți curios să știți că domnul Puzdrea a fraudat statul cât a vrut și cât a putut, neplătind nici măcar facturile de apă, lumină sau gaze, a căror sumă e imensă? Ce facem cu taxa de protecție instituită de mafiot la complexul Flora asupra a 200 de șoferi de taxi care tranzitează locul în fiecare zi și care sunt obligați să scoată din buzunar un milion de persoană? Banii aceștia sunt strânși de un cărăuș al complexului Flora, un semianalfabet pe nume Dinu David, amantul fiicei lui Puzdrea, Simona, apărat la orice pas de ofițerii secției 2 poliție, care abia așteaptă  ca oamenii să comenteze deciziile patronului ca să scoată pulanul din buzunar și să lovească fără milă?

Contează pentru justiția română faptul că, deși Flora are cartea funciară blocată a construit recent și un service auto unde apar ca ciupercile după ploaie mașinile luxoase ale multor nume importante ale României? Dacă vreți să faceți dreptate, domnilor anchetatori, atunci faceți. Nu vă legați de amărâtul care a furat o roșie din piață ca să ducă acasă la copii, ci stârpiți mafioții adevărați. Dacă Puzdrea va mai fi mult timp lăsat în libertate e foarte posibil să-și dubleze averea murdară care acum se ridică la peste 100 milioane de dolari.  În tot acest timp, românii mor de foame. Cât timp vom mai privi nepăsători cum dosarele lui Puzdrea primesc doar NUP-uri pentru că sunt ascunse toate dovezile de personaje mituite până î măduva oaselor? Cât îl veți mai ține în brațe pe șarpele numit Dumitru Puzdrea?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *