Dacian Cioloș a îndemnat șefii mai multor companii franceze să investească în țara noastră

ianuarie 22, 2016

Premierul Dacian Cioloș i-a îndemnat joi pe șefii mai multor companii franceze să investească în țara noastră, spunând că “România este probabil singura țară din Europa Centrală și de Est” unde nu vor găsi “în mediul politic partide extremiste, naționaliste care ar putea avea reacții imprevizibile în ceea ce privește deciziile politice sau în politicile economice”, și este o țară care a avut o creștere economică de la un an la altul.

“De ce să veniți să investiți în România? În primul rând pentru că suntem o țară stabilă, cu un mediu economic în evoluție. România este probabil singura țară din Europa Centrală și de Est unde nu veți găsi în mediul politic partide extremiste, naționaliste care ar putea avea reacții imprevizibile în ceea ce privește deciziile politice sau în politicile economice. Este o țară stabilă din punct de vedere politic, este o țară predictibilă în ceea privește politica bugetară și legislativă. Este o țară care, după reforme dificile imediat după instalarea crizei economice, în perioada 2009-2011, a avut o creștere economică de la un an la altul — 3,4 — 3,5% anul trecut — cu o previziune de creștere economică de 4% anul acesta”, le-a spus premierul celor 60 de șefi ai companiilor franceze.

Cioloș s-a întâlnit cu reprezentanții unor companii precum Carrefour, Credit Agricole, Auchan, BRD, Renault, Airbus, BNP Paris Bas, Groupama, Orange, Sanofi și Thales.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *