• Fără categorie
  • 0

Dan Cioloş îl sfătuieşte pe preşedintele CE. Fostul comisar european a fost numit consilier special

iulie 2, 2015

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene (CE), l-a numit, miercuri, pe Dan Cioloş fost comisar european pentru Agricultură, consilier special pentru securitate alimentară, funcţie care nu este remunerată, se arată în comunicatul CE.

Juncker a explicat că securitatea alimentară este o provocare importantă pe care Uniunea Europeană (UE) trebuie să o gestioneze. Acesta a spus despre Cioloş că are o vastă experienţă în acest domeniu şi ca este omul potrivit care să-l sfătuiască pe această temă.

“Crizele alimentare, presiunea asupra resurselor naturale, creşterea populaţiei şi schimbările climatice ne reamintesc faptul că securitatea alimentară este o provocare importantă pe care UE trebuie să o gestioneze. Dacian Cioloş are o vastă experienţă în domeniul securităţii alimentare şi este omul potrivit pentru a mă sfătui pe această temă importantă”, a declarat preşedintele CE în comunicat.

Ocupând aceast post, de consilier special pe securitate alimentară, Cioloş va colabora cu membrii Comisiei Juncker în ceea ce piveşte contribuţia Executivului european în găsirea de soluţii pentru rezolvarea acestei provocări mondiale.

Dan Cioloş, născut pe 27 iulie 1969 în localitatea Zalău, a ocupat funcţia de comisar european pentru Agricultură, în perioada 2010 – 2014 şi de ministr al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru un an, în 2007. Acesta este de profesie inginer agronom.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *