Dan Șova a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA

decembrie 4, 2015

Dan Șova a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA. Şova a fost scos încătuşat pe uşa instituţiei şi dus în arestul Poliţiei Capitalei. Senatorul ar urma să fie dus, joi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă.

Dan Șova s-a prezentat joi, în jurul orei 15.oo, la sediul DNA, înainte ca decizia Senatului privind reținerea și arestarea să fie publicată în Monitorul Oficial. În timpul audierilor, senatorul are posibilitatea legală de a face denunţuri la DNA, procurorii putând lua astfel o măsură mai blândă.

Decizia DNA să fie publicată în Monitorul Oficial..Anterior, Senatul a încuviințat joi cererea procurorilor de reținere și arestarea sa preventivă.

La DNA a ajuns și avocatul acestuia.

Şova este acuzat de procurori de trafic de influență, într-un alt doilea dosar. Acesta ar fi pretins și ar fi primit 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan.

Acesta urma să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. Concret, Șova i-a spus persoanei denunţătoare că îi poate asigura încheierea unui contract de asistenţă juridică cu CET Govora de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună.

La intrare în sediul DNA, Șova nu a făcut declaraţii.

Senatorii au aprobat joi cererea privind încuviințarea reținerii și arestării lui Dan Șova în cel de-al doilea dosar în care este cercetat.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *