Daniel Constantin:”ori suferă de sindromul Stockholm și nu se pot elibera, ori colaborează conștient la propria dispariție de pe scena politică”

ianuarie 31, 2016

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a reacționat duminică pe Facebook la afirmațiile copreședintelui PNL Alina Gorghiu care a spus că UNPR și ALDE “ori suferă de sindromul Stockholm și nu se pot elibera, ori colaborează conștient la propria dispariție de pe scena politică”, prin susținerea alegerii primarilor într-un singur tur. Constantin îi transmite lui Gorghiu că ALDE nu este “captiv intereselor electorale ale PSD”, dar nici ale PNL, asa cum poate si-ar dori ea.

Postarea lui Daniel Constantin:

“Plictisita de cât așteaptă pe la ușile din Statele Unite, Alina Gorghiu pare macinată de opțiunile si orientările ALDE.
Cred ca as greși daca m-as grăbi si as spune ca si ea suferă de sindromul Stockholm, in care ea este victima si ALDE răpitorul. Nu! Stiu exact ca PD-L este de fapt cel fata de care doamna Gorghiu devine captivă si cu al cărui comportament se identifica din ce in ce mai mult!
O asigur pe doamna Gorghiu, că ALDE nu este “captiv intereselor electorale ale PSD”, dar nici ale PNL, asa cum poate si-ar dori domnia sa! Reamintesc faptul ca, de la momentul demisiei guvernului, cei care au votat alaturi de PSD (deci si pentru interesele electorale ale acestuia) au fost chiar cei din PNL (sau PDL2). Guvernul actual si greselile din bugetul pe 2016 sunt doar doua dintre exemplele cele mai importante in care aceștia si-au dat mâna împotriva multor categorii sociale. Același lucru s-a întâmplat si in cazul legilor electorale. Inconsecventa Alinei Gorghiu si a PNL-ului in cadrul dezbaterilor din parlament a dus la aceasta lege imperfecta.

La acel moment, entuziasmați de alegerea președintelui de dreapta, cei din PNL au crezut ca se vor plasa pe primul loc la alegerile locale. Pe măsura ce ne apropiem, realitatea ne arată ca PNL pierde primul loc mai peste tot. Adevarul este ca in multe dintre localitățile din România, in special la nivelul municipiilor reședința de județ, ALDE câștiga pe zi ce trece votul electoratului liberal si amenință poziția PNL. Poate chiar si acolo unde susțin cu ardoare baroni PD-L ca Falca, Hava si alții. Din acest motiv, sub motivația “salvării democrației” au declanșat o presiune pe guvern, parlament si partide direct sau indirect(prin ong-uri apropiate) pentru a schimba legea si a avantaja strict partidul de pe locul 2. Adică PNL! Nici pe cel de pe locul 1, nici pe cel de pe locul 3 sau 4 si nici măcar democrația, asa cum o vad ei.

Spre liniștea Alinei Gorghiu, ALDE rămâne consecvent statutului de partid de opoziție si critica guvernul atunci când greșește, nu atunci când interesul partidului primează! De asemenea, ALDE se pregătește de alegeri independent de oricare alt partid si indiferent ca acestea se desfășoară anul acesta intr-un tur sau doua. De anul viitor ne așezăm si discutam un sistem electoral adecvat si agreat de cetățeni in care trebuie sa ne întrebam daca nu cumva e bine sa avem un singur an electoral (fara a avea, însă, toate alegerile in același timp), daca nu cumva e bine sa avem același sistem si pentru președinte CJ, primar, președinte, etc.
Îmi cer scuze si in numele doamnei Gorghiu fata de cei care suferă de sindromul Stockholm, in special fata de multi copii aflați, din păcate, in aceasta situație regretabila pentru faptul ca se folosește suferința lor in dispute politice. Asa înțeleg unii sa contribuie la “schimbarea clasei politice”.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *