Dărnicia lui Puzdrea pentru cei de la Apa Nova nu are limite ( Video )

octombrie 30, 2015

Cum s-a scumpit apa de la Apa Nova? Printr-o şpagă imensă. Cine a ştiu de acest lucru dar şi-a văzut în continuare de plata mitei? Însăşi şefii cei mari, francezii Bruno Roche si Laurent Lalague. Cine suportă consecinţele? Amărâţii de români care sunt obligaţi să scoată bani din buzunar pentru oalele sparte ale altora. Mai avem vreun dubiu că Bruno Roche, cel care a recunoscut la un moment dat cât de grav a încălcat Dumitru Puzdrea Legea Apelor prin ridicarea unei construcţii peste cele două apeducte care alimentează Bucureştiul cu apă nu şi-a luat partea? Catetoric nu. Toţi au furat, toţi au fost şpăguiţi dar nimeni nu face nimic. Nu cumva ar trebui să luăm taurul de coarne şi să ne facem singuri dreptate, dacă justiţia ţine doar cu hoţii?

 

Şmecheraşii locali

 

Nu sunt proşti străinii. Găsesc întotdeauna un şmecheraş local care să le facă treburile murdare, în timp ce ei se plimbă în maşini luxoase şi locuiesc în palate care se întorc după soare. La o adică, dacă se prinde vreun personaj din justiţie nemituit până în acel moment, asta e. Pică şmecheraşul la mijloc iar ei rămân cinstiţi şi curaţi ca lacrima. Procedeul nu e nou în România iar şefii de la Apa Nova l-au adoptat în totalitate. S-au trezit acum din somn şi procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie care, în sfârşit, afirmă că şefii francezi ai Apa Nova erau extrem de bine informaţi de mita platită de companie unor intermediari români. Pentru că ei plăteau! De râsul lumii, nu altceva. Zici că vorbim de mafia italiană. Numai că acolo dacă ai făcut un pas greşit, eşti mort. La noi cu cât greşeşti mai mult, cu atât eşti mai bine văzut şi cu mai multe parale în buzunar. Toată nebunia a început în momentul în care un anume Alexandru Horpos, patronul firmei Straco a început să toarne. Şi dacă şi acesta este implicat şi în dosarul de corupţie al ginerelui lui Traian Băsescu, Radu Pricop, unde-i problema? Cu cât mai mult dosare, cu atât mai mulţi bani negri. Dacă nu făcea parte din lumea mafiei, acest Horpos nu putea să obţină un contract de 50 milioane de euro de la Apa Nova Bucureşti, prin cumpărare de influenţă. Şi ca să râdem cu gura până la urechi membrii sindicatului lui Horpos beneficiau şi de servicii stomatologice plătite, plătite de cine credeţi? De Apa Nova, bineînţeles. Al cui era cabinetul stomatologic? Al soţiei lui Costin Berevoianu, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, care la rândul ei făcea evident trafic de influenţă. Dar să vedem care sunt cei trei afacerişti români implicaţi în şpăgile date de Apa Nova: Ovidiu Semenescu, reprezentant neoficial al grupului Veolia, din care face parte şi SC Apa Nova, Costin Berevoianu, mâna dreaptă a lui Sorin Oprescu şi Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, implicat şi în dosarul Chiliman. Ca să ne facem o idee despre cum se făceau treburile cu Apa Nova, potrivit procurorilor cifra de afaceri a Apa Nova a crescut cu aproximativ 173 de milioane de lei într-un singur an, în urma traficului de influenţă. Până aici au mers aceşti flămânzi cu sprijinul consilierilor locali. Care consilieri locali sunt plătiţi din banii alegătorilor . De ce mai sunt păstraţi în funcţii? De ce li se mai dă voie să participe şi la alte alegeri? Şi acum ce aşteaptă DNA-ul ca să-i ridice şi pe Roche şi pe Lalague? Au cumva imunitate diplomatică şi noi nu ştim?

 

Cum rezolvăm situaţia dezastruoasă de la complexul Flora?

 

Şi uite aşa, prin intermediul ordinarilor s-au scurs importante de bani în mod nelegal. Iar aceată situaţie a avut efect asupra românului de rând, inclusiv creşterea preţului serviciilor de apă şi canalizare plătit de bucureşteni. Şi ca totul să fie ca la carte, au fost înfiinţate conturi bancare confidenţiale prin intermediul cărora au fost făcute plăţi de către persoane anume desemnate chiar de directorii Bruno Roche şi Lalague Laurent. În plus de atât, se crede că în interiorul Apa Nova s-ar fi creat o adevărată reţea de spionaj formată din foşti ofiţeri de Securitate care aveau rolul de a monitoriza angajaţii prin filaje şi interceptări, pentru ca aceştia să nu dezvăluie nimic din ceea ce ar putea conduce la depistarea ordinăriilor înfăptuite. Ce înseamnă asta? Că şi în cazul complexului Flora, s-a ştiut clar cum să treaba cu clădirea ridicată de acesta peste cele două magistrale ale Bucureştiului. Toţi au fost informaţi de acest lucru şi toţi au luat şpăgi enorme de la Puzdrea doar ca să rămână muţi. Inclusiv francezii. Pentru că altfel domnul Roche care au ani de zile în urmă a făcut o declaraţie incendiară, în care a recunoscut cum şi cât de grav a încălcat mafiotul Legea Apelor ar fi mers mai departe şi ar fi rezolvat problema. Dar domnul Roche şi slugile sale de la Apa Nova au mers pe burtă şi şi-aun primit lună de lună bucata de tort. Ştiind că, în orice moment, când natura se poate dezlănţui fără să le ceară lor voie, nici o echipă de specialişti, indiferent cât de mult şi-ar dori ei să rezolve problema nu vor putea interveni. Şi atunci domnule Roche ne permitem să vă întrebăm: veţi răspunde dumneavoastră pentru viaţa oamenilor? Oare domnul Roche ştie şi că Dumitru Puzdrea foloseşte apă tot de la Apa Nova, deşi nu a avut nici un contract vreodată cu instituţia? Sau nu l-a informat nimeni că nişte trepăduşi din societate au făcut nişte măgării pe sub pământ ca să-i facă pe plac lui Puzdrea, evident pentru că au primit la rândul lor nişte sume incredibile? Nu vă e frică domnule Roche că la un moment dat se vor afla aceste amănunte? Nu sunteţi conştient că prin acest acord dat lui Puzdrea şi golanilor săi sunteţi părtaş direct? Vă daţi seama stimaţi cititori că Puzdrea e foarte posibil să-şi fi infiltrat oameni în Apa Nova? Din două motive: unul ca să fie sigur că nimeni nu-l toarnă şi doi ca şpăgile să se ducă exact unde trebuie şi să nu se piardă pe drum. Procurorii  au început să ridice documente din sediul Apa Nova. Foarte bine, nimic de spus, dar la complexul Flora când vor ajunge? Nu anunţaţi ca să aibă timp hoţul ordinar Puzdrea să şteargă urmele, ci inopinant, să-l ia din plin.

Luaţi hoţii la întrebări!

Când va fi luat Oprescu la întrebări despre complexul Flora dar şi Viorel Lis, personajul acela sinistru care primeşte şi rentă lunară pe viaţă doar ca să nu spună nimic din ceea ce ştie? Când se va descoperi că Udrea şi Cocoş urmau să primească un comision de un cinci  milioane de dolari dacă-l ajutau pe Puzdrea să vândă complexul Flora, în condiţiile în care el nu putea face nici un pas pentru că avea cartea funciară blocată? Oare nu cumva cei infiltraţi de Puzdrea la Apa Nova ca să ţină situaţia sub control sunt personaje trimise de fostul şef SRI, Virgil Măgureanu? Doar domnul Măgureanu ne poate lămuri asupra acestui aspect, dar nu se ştie dacă o va face vreodată pentru că îl opreşte cârdăşia pe care o are cu falsul proprietar al terenului de la Flora. Şi-l mai opreşte ceva: banii pe care i-a primit de la mafiot atât el cât şi foştii săi subalterni care-i asigură spatele ordinarului. Aşa că domnilor anchetatori, există o singură soluţie pentru a-l demasca pe Puzdrea: luaţi-i pe aceşti hoţi la întrebări! Intraţi peste Puzdrea la complexul Flora! Măcar în faţa dumneavoastră trepăduşii secţiei 2 poliţie care păzesc tarlaua nu vor avea curaj să comenteze! Daţi cu Puzdrea de pământ, controlaţi-i la sânge afacerile şi veţi vedea că totul este 100% ilegal! Iar dacă aveţi nevoie de probe clare, de netăgăduit, noi vă stăm la dispoziţie oricând! Să facem dreptate şi să dăm jos de pe piedestal mafioţii care au distrus ţara asta!

Vlad Ţepeş

 

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *