De ce îi șantajează Dumitru Puzdrea pe avocații săi cei mai prețioși?

iunie 24, 2015

 

 

Oricât ar încerca avocații lui Dumitru Puzdrea să-și facă stăpânul să fie mulțumit de prestația lor, nu vor reuși niciodată.

Asta pentru că mafiotul nu-i consideră pe aceștia niște oameni în adevăratul sens al cuvântului, cu propriile lor convingeri și sentimente, ci doar niște marionete pe care să le manevreze după bunul său plac. Ani buni, aceștia nu s-au prins cine este cu adevărat stăpânul pe care-l slujesc cu maxim devotament, însă în ultima perioadă apărătorii au început să-și pună mari semne de întrebare, ba chiar să-și dorească din ce în ce mai mult să părăsească corabia cât mai repede cu putință. Or fi mirosit aceștia ceva și vor să dispară ca șobolanii? E foarte adevărat că, după câte i-au făcut lui Puzdrea, e normal să stea cu frica în sân. De fapt, acesta este drumul pe care și l-au ales singuri și, la o adică, vor trebui să plătească la fel de mult ca și Dumitru Puzdrea. Să o luăm de exemplu pe celebra Mihaela Popescu, femeia al cărei renume pentru a măslui dosarele lui Puzdrea și a mitui tot ce înseamnă judecător, procuror, grefier sau coleg de breaslă este deja mult prea bine cunoscută. Între familia Popescu adică Mihela și Victor Popescu, fost procuror cu relații celebre și Dumitru Puzdrea a existat o lungă și profitabilă prietenie de ambele părți.

Victor Popescu a știut întotdeauna cum să găsească cele mai bune soluții în a trage sfori și a-i găsi lui Dumitru Puzdrea oameni celebri care să-l ajute în orice problemă și a fost recompensat imens pentru acest serviciu. În ceea ce o privește pe soțioară nici nu mai contează că e mai micuță cu vreo 30 de ani decât el și i-a pus coarne cât cuprinde. Important este că a reușit să se bage zdravăn pe sub pielea lui Puzdrea și să primească de la el cadouri uriașe, ba chiar și o mașină super luxoasă cu câțiva ani în urmă în ajunul Crăciunului. Doar că situația s-a cam schimbat, pentru că se tot vorbește pe la colțuri că Puzdrea are puse sub plapumă niște informații incredibil de importante referitoare la faptul că doamna Popescu e un as în retrocedările ilegale de terenuri, dovezi pe care Puzdrea le poate da în orice moment publicității ca să-și scape pielea. Mafiotul, știm prea bine e expert atât în retrocedări ilegale cât și în șantaje, așa că dacă apucă să i-o ia înainte doamnei avocat, aceasta se poate considera pierdută pentru totdeauna. Să nu uităm că Puzdrea are antecedente grave cu oamenii care i-au stat alături și pe care era la un pas să-i omoare. La propriu, nu la figurat. Și cel mai bine a simțit-o pe pielea lui fostul administrator de la Flora, acel Stelian Iordache.

Personajul acesta dubios a început să-și facă apariția după momentul în care frații fostului asociat al lui Puzdrea, domnul Năstase Cătălin au fost aruncați din societate, deși aceștia aveau încheiat un contract cu Puzdrea și dețineau un lanț de restaurante. Însă excrocul, după ce și-a văzut sacii în căruță, banii puși la ciorap, a considerat că trebuie să scape de oamenii care nu i-au greșit cu nimic. Decât poate cu faptul că l-au cunoscut și au crezut în cuvântul lui. Și pentru că tot am amintit de acest moment, trebuie să punctăm și de ce s-a răzbunat Puzdrea pe frații lui Năstase Cătălin: pentru că nu au vrut să-și trădeze fratele. Pentru că înainte de asta, tot Puzdrea l-a alungat din complex și pe Năstase Cătălin, deși acesta deținea funcția de președinte al companiei. Revenind la personajul Stelian Iordache, acesta și-a făcut simțită prezența după ce restaurantele au fost închise ilegal, iar în urma lor au rămas sute de kilograme de carne și multe alte alimente s-au dus pe apa sâmbetei. Ca să nu mai vorbim de banii pierduți și ce este mai dureros, fără nici o posibilitate de a fi recuperați. Cine a fost alături de Dumitru Puzdrea în acele momente, ducându-i ordinele la îndeplinire, fără să crâcnească nici măcar o secundă? Acel Iordache. Câine devotat, Stelian Iorache a fost prezent și în momentul în care arhitectului Năstase i-a fost furată mobila, chiar din biroul său.

Iar Iordache nu a avut nici o frică să încarce mobila și să o trimită la o rudă de-a sa, care juca necinstit undeva prin Gorj. O singură dată a avut ocazia Stelian Iordache să-și arate nevinovăția: atunci când Năstase Cătălin a fost prezent la o emisiune televizată unde a intrat telefonic și Iordache. Ce a răspuns acesta la acuzațiile care i s-au adus? Nu știe nimic, nu a făcut nimic, iar toată poveste va fi descâlcită de către Consiliul de Administrație. Ce deducem din acest comportament? Că Iordache moare de frica lui Puzdrea, pentru că suntem siguri că Puzdrea i-a pus pumnul în gură, amenințându-l că dacă nu va fi tăcut ca un melc, va avea de-a face cu el. Iar Iordache știe foarte bine ce se întâmplă cu cei care au încercat să-i țină piept nenorocitului. Dovada cea mai clară a nebuniei sale a trăit-o domnul Năstase Cătălin însuși pe care Puzdrea a vrut să-l omoare și pentru asta a angajat un ucigaș de meserie care urma să-i curme viața.

Numai că, din motive doar de el cunoscute, ucigașul s-a întors cu 720 de grade în ultima clipă și i-a povesti lui Năstase Cătălin totul, cerându-și iertare. Cam așa se va întâmpla și cu avocata Mihaela Popescu dacă va turna ceva din ceea ce știe despre ordinăriile lui Puzdrea la care ea a fost părtaș. Mai mult de atât, chiar dacă aceasta s-ar hotărî să spună ceva nu va putea, pentru că se pare că gorilele lui Puzdrea îi urmăresc fiecare mișcare. Și apoi, unde să se ducă? Că polițiștii sunt cei mai buni amici ai lui Puzdrea. Oare crede cineva că va exista vreun prilej în care Voicu Mihai Marius, marele ofițer în viață să-i ia vreo declarație Mihaelei Popescu? Punem pariu că dacă încearcă să facă un singur pas toate relațiile lui Victor Popescu nu valorează nimic? Concluzia e una singură: dacă ai apucat să faci prostia să intri în mafia coordonată de Dumitru Puzdrea, soarta își e petecluită. Doamnă Mihaela Popescu, nu mai aveți scăpare! Când va veni momentul, veți împărți chiftelele cu prietenul dumneavoastră de la Flora…

Vlad Țepeș

 

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *