De ce se fac cadou oua de ciocolata de Paste?

aprilie 30, 2016

Ouale sunt strans legate de sarbatoarea pascala si sunt un adevarat simbol al Sfintelor Pasti. Ouale de ciocolata sunt si ele un deliciu consumat frecvent in aceste zile.

Te-ai intrebat vreodata de unde vine obiceiul de a darui oua de Paste? Potrivit Bibliei, Iisus Hristos a murit in Vinerea Mare si a inviat duminica. Atunci cand era crucificat, sangele Mantuitorului curgea intr-una, iar culoarea rosie folosita pentru oua simbolizeaza tocmai acest lucru: varsarea de sange pentru mantuirea lumii.

Cu toate ca ouale capata protagonism in special cu ocazia Pastelui, oamenii faceau cadouri oua si chiar le vopseau cu mult inainte de era crestinismului. Ouale reprezentau dintotdeauna simbolul fertilitatii, iar cele mai folosite oua pentru cadouri si incondeiere erau cele de rata si de broasca testoasa.

Moda oualor de ciocolata a facut si mai popular oul de Paste, in secolul XIX. Atunci s-au creat primele oua de ciocolata de Paste, care au facut inconjurul lumii imediat, iar moda continua si astazi. Tarile care au inovat Sarbatoarea Pastelui cu ouale din ciocolata erau Germania si Franta, care si-au perfectionat fabricile de ciocolata in secolul XX.

Ouale de ciocolata au fost inventate in special pentru cei mici, care nu primeau oua fierte mereu deoarece erau alergici la ele.

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *